Вајрлес рутери

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
За индор ми е, а башка имам е-сторе до мене у близина...
Ај ќе тркнам сега да проверам, ако не се затворени уште. :-)

Иако се поскапи земи Linksys проверена работа и не се зафркавај. Имаш колку сакаш различен firmware за нив па што сакаш може да правиш. Доколку ти е само за дома и не планираш нешто екстра би ти го препорачал WRT54G оти мислам дека има поквалитетна изработка од WRT54GL. Уствари тие два рутера се потполни исти само разликата е во помалата меморија на WRT54G. Од пред извесен период (до верзија 5) WRT54G имаше можност за менување на firmware затоа што Linksys го имаше издадено под GNU лиценцата. Кога стигнаа го верзија 5 решија на тој рутер да му се намали меморијата и да неможе да се менува firmware-от (иако сепак може), ама па затоа издадоа комплетно нова серија (WRT54GL) и овој рутер е исто како со WRT54G v4 само нормално со полош квалитет на изработка. Така да јас за дома би ти го препорачал WRT54G или како што би кажале колку ќе платиш толку ќе клатиш. :)

Незнам каде гледав еден тест Level1 се покажа подобро од Linksys, aма ако тебе ти е за по дома тогаш се ќе ти сврши работа

A ima li za outdoor min 1km mak 5km nekoe zakon a da nee skapo mnogu??

Rootc напиша:
A ima li za outdoor min 1km mak 5km nekoe zakon a da nee skapo mnogu??

Има како не!
ОвисЛинк WL-1120АП, пиши на пп ако си заинтересиран за цени

Hardware

2 x 10/100Mbps LAN Port

Reversed SMA Antenna Port

Power, LAN, WLAN LED indicators

2MB Flash, 16MB DRAM

Wireless
Output Power: 18dBm + 1
Receiving Sensitivity: -82dB at 11Mbps
Antenna
2 dBi detachable Dipole Antenna
Reversed SMA Connector
Frequency
USA (FCC) 11 Channels: 2.412GHz~2.462GHz
Europe (ETSI) 13 Channels : 2.412GHz~2.472GHz
Japan (TELEC) 14 Channels : 2.412GHz~2.483GHz
Modulation
11b Direct Sequence Spread Spectrum (CCK, DQPSK, DBPSK)
Data Rate
11, 5.5, 2, 1 Mbps
WEP: 64/128-bit
802.1x Radius Support
Power Consumption: TX: 3.3V/0.816A , RX: 3.3V/0.649A

За рутериве неам зборови - башка има финти да се појачат за подобра конекција ама не ја кажувам затоа што се плаќа тоа.
acid - дек се губеш у последн момент и сакаш ли рутер да ти дадам за 1500 денари

SUDBINA напиша:
За рутериве неам зборови - башка има финти да се појачат за подобра конекција ама не ја кажувам затоа што се плаќа тоа.
acid - дек се губеш у последн момент и сакаш ли рутер да ти дадам за 1500 денари
Каков рутер, биди по конкретен :)

Имав ваков WRT54G,и излеа си еба векот после неколку години успешна работа .. :toe:
62186-500-416.jpg

Сеа се мислам за ваков WRT54G2
linksys_wideweb__470x318,0.jpg

Има ли некој да ми каже совет околу овој рутер,ок је не е ок,проблеми некакви ?? тоа со LELA софтверот како е? :)

Имав ваков WRT54G,и излеа си еба векот после неколку години успешна работа .. :toe:
62186-500-416.jpg

Сеа се мислам за ваков WRT54G2
linksys_wideweb__470x318,0.jpg

Има ли некој да ми каже совет околу овој рутер,ок је не е ок,проблеми некакви ?? тоа со LELA софтверот како е? :)

Јас го купив моделот Linksys Cisco и презадоволен сум од него. Цената беше некаде околу 2000 денари.Инсталацијата нема да ти одземе премногу време , укуцаваш 192.162.1.1 подесуваш детаљи и тоа е тоа. Нема некоја голема филозофија.Сигналот и др.перформанси се одлични,дизајнот исто така. Ако треба нешто повеќе,пиши по ПП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom