Уплав од звук на комарец!

• Креатор на темата Креатор на темата Sheep
  • Време на започнување Време на започнување
Само хипноза му е мајката....повели изгледај го

Јас имам фобија од инсекти, ама не од сите. Мислам дека немам фобија само од комарци и муви. Чудно е чувството, знам дека оса ко оса не ми може ништо, па и да ме касне ништо посебно нема да ми биде ама ете сепак ми е страв, кога има инсект во просторијата неможам да се сконцентрирам на ништо друго, само таму ми се мислите. :D
А од авион/високо/вода/затворено итн воопшто не се плашам, не ми е јасно како може некој да има фобија од тоа, ама ете секој со своето. :D
Мислам дека звукот едноставно те нервира, па сите не нервира али стани распавтај со рацете и нема да ти досаѓа веќе, или употреби средство против комарци.

Само хипноза му е мајката....повели изгледај го
Хипноза е глупост.
Докажано е дека хипнозата е само сугестија и дека е ефективна кај луѓе со ниска самосвест т.е со слаб внатрешен локус на контрола.

Тоа може и сам да си го прави,повторувајќи си не се плашам до „бесконечност“ се додека стварно сам не си поверува.

Хипноза е глупост.
Докажано е дека хипнозата е само сугестија и дека е ефективна кај луѓе со ниска самосвест т.е со слаб внатрешен локус на контрола.

Тоа може и сам да си го прави,повторувајќи си не се плашам до „бесконечност“ се додека стварно сам не си поверува.

Моќта на сугестијата е најосновната алатка,која што се користи од настанокот на човекот....така да ако тоа не си го знаел,седи кец.

Моќта на сугестијата е најосновната алатка,која што се користи од настанокот на човекот....така да ако тоа не си го знаел,седи кец.
Не треси зелени друже.

Ако си доволно свесен за себе и не веруваш во глупости никој неможе да ти влијае врз твојата сугестијата.

А штом си дозволил да веруваш во вакви срања седи кец.

Да не е нервоза од звук на комарец?

Испотепај ги сите пред спиење, па легни си со мерак без замарање.

Ве молам некој да ми каже како да ја излечам мојата "упла" од звук на комарци и муви?? :(
Штом ќе ми дојде до уво рипам и цел полудувам и неможам да се смирам!!!
Од памет ме вадат. Ми се чини дека и од кома ќе ме разбуди комарец!!!!
Пробав бајачки ама не ми помогнаа! Пак се плашам!!!!!
Синоќе пак ме исплаши еден комарец у 4 сабајле!! :place:
Па пријателе откако кажаа дека комарците биле НИЛ-позитивни и јас имам упла од нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom