Umri,pred smrtta!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Misirkov напиша:
Tolku li ne li razbiras deka samo so odrzuvanje na kontroliraniot haos SDSM moze da ostane na vlast :?: Tie bi sakale da izlezat od situacijava, no 15 godini se povekje vleguvaat vo kalta, i kako pominuva vremeto -- se podlaboko.
mnogu ubo znam "od svoja kozha" kako vladeeshe SKM-PDP, deneshen SDSM ;) ubo im gi znaam metodite, si gi menuvaat iminjata ponekoash, ama karaktero jok

zhal mi e za lugjeto koi im veruvaat ili se nivni zrtvi :place:

...seti se samo na mitinzite na DPMNE za izborite vo 1994ta na primer koga izvadija cela vojska na ulici, gardata bese vo Sobranie (sto e nezakonski, sem vo voeni uslovi), a snajperisti celo vreme gi nishanea Goshev, Ljubisha Georgievski itn.
bev chlen na VMRO DPMNE od prvite denovi, od ko beshe "shtabot" kaj Crnomarov doma, a i pred oficijalnoto formiranje vo MK, imav informacija deka vo RM i Kanada (Bogdanovski & Co.) se "sprema" Formiranje na Politichka Partija kako naslednik na Makedonskata Vmro, so Svetli Celi Vozobnovuvanje na Makedonskata Drzhava i konechno prezemanje grizha za Makedonskoto malcinstvo vo porobenite delovi na Makedonija i pokrenuvanje na prashanjeto za Ekonomsko-Politichko obedinuvanje na Makedoncite vo site delovi na Makedonija.

takov si bev od sekoash jas, bagji Serdar raspolozhen, pa Dragi Grozdanovski proba da ne "integrira" vo redovite na DPMNE.

sho stana so Du-Pi-Mene-Ne nema potreba da se zbora, si eba majkata partijata, del se ispobugarchija, del se prodadoja za mali i golemi pari (se iskorumpiraa & napraja teshki dalaveri)

toa sho ostana, ne znam i ne sakam da znam, ne me interesiraat partiite nekako...

sum lepel iljadnici plakati (rakava da mi se isushi ;o) i sum se tepal (vo samoodbrana) so ebiveter lugje sho za skara i pivo odea da kinat plakati i chkrtat (mestat) Sprej-Grafiti, vo policija ne me gibaja mnogu, samo sho mi idea malku pre-redovno vo kontroli (vo klubot), i poarno taka, barem sigurni bevme site, pa nasha e policijata , ne ni se dushmani ;)

Mnogu ubo gi pametam muabetite na politicharite vo ´90, ´91 & godinite koi doagjaa... pamtenje imam ko slon ;)

"ne mozhime nie bez Jugoslavija, Makedonija nema izgradena infrastruktura da funkcionira kako nezavisna drzhava" (SDS-PDP i "Socijalistite" - pro-srbistite na Dzingo)

istite tie lugje koi vcera ne mozea bez YU, se tupaat v gradi kako najgolemi patrioti i gi kradat zaslugite za samostojnosta na RM.

Velam jas, prikazna za mali deca a akterite se vozrasni klovnovi

Samo decata moi sam kje gi ucham istorija ;)

p.s.

Goshev e eden ebiveter neviden, nikoj nego ne go drzhel na nishan, toj e karierista i politichar po religija, bi naprail se samo za da bidi na vlast.

se lepi na toj sho e pojak vo momentot i "koalicira" bez podrrshka od narodot.

hehe, Petar Goshev... lol, man

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Samoto upravuvanje so "GETOTO" podrazbira onie koj se "trajni" invalidi shto pobrgu da go napushtat "ovoj svet".Toa racionalno se koristi i so rudarite koj pak za "inaet" se pokazaa premnogu "cvrsti" i so zelba za zivot.Ocekuvaat mnogu od sredbata so "kapoto"(premier) Buckovski,koj pak od svoja strana si shetka po svetot za da donese "investitori". Istovremeno dodeka rudarite se borat vo "agonijata" nashite "oligarsi" ke si uzivaat vo prekrasniot ambient na "GETO-PRIREDBATA" shto ke ja izvede prekrasniot tenor Hose Kareras.Vleznicata za "priredbata" ke bide isto tolku kolku shto "upravata" na Getoto im ponudi ednokratna pomosh na invalidite-rudari.Apsurd do apsurd,koincidencii so "morbidni" konotacii.
Rudarite zaedno so nivnite "protezi" namesto pred vladata vo Skopje treba da zaminat na demonstracii pred "GETO-ARENATA" vo Ohrid i da skandiraat so "protezite" vo apel da dobijat soodveten tretman.Tamu odat nashite pari shto gi odvojuvame za niv.Tie umiraat pred smrtta istovremeno koga "kapovcite" na Getoto davaat honorari od 100 000 evra za dva casa "derenje" na nekoj tenor.

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
ABC напиша:
He,ubav prakticen primer za sporedba.No sepak ovde "ovcata" e taa shto ne "strizi" i ne "molzi":
-SDSM-ovci,VMRO-ovci,LDP-ovci........,se red do red "ovci" koj ne "klecaat" se dodeka ne go izvadime "kuburot" shto go cuvame "za zlovreme"!
Вистинскиот одговор на прашањето е:
Затоа што дозволува!!!

Инаку може и твоето да биде валидно бидејки нема ништо полошо од тоа, овца која мисли дека може да биде овчар.
Од друга страна пак, јас би сакал да мислам дека сме луѓе кои битисуваат во општество, разумни во своите постапки, а не добиток кое е затворено во трло заради неговата „безбедност“.

Патем, во колосек на дискусијава би сакал да додадам една вистина која владее кај нас.
Ако сакаш можеш да ме сметаш за нечувствителен ама некако немам сочуство за ниеден, буквално ниеден поединец, технолошки вишок.
З`ш се питуваш?
Ќе ми ти објаснам.
Прво, никој не застана во одбрана на првите кои си одеа од фабриките. Сите гледаа некако да се снајдат хранејки го крокодилот за последен да ги изеде (полтронирање и гребење), а со тоа само ги изневерија своите колеги. Крокодилот пак ги изеде.

Второ, уште кога беа фабриките на „работниците“ секој кој можеше да си дрпне, си дрпаше. Ја знаеш онаа: Кој е до медот, од медот ќе си лизне. Е па, директорите дрпнуваа со стотици илјади евра, а работниците си дрпаа тоа што можеа и сега наместо да го спречеа дрпањето на нивниот леб, особено тие кои не дрпаа, тие си молчеа.

Трето, ја знаеш онаа. Молчи да не биде полошо? Е па, ако молчиш да не биде полошо, верувај дека ќе биде полошо. Сите си беа зрели поединци, психофизички здрави. Зошто не се спротивставуваа на негативните појави кои се закануваа да им го уништи лебот кога на претпријатието му одеше добро туку гледаа да ќарат што е можно повеќе, а сега ми плачат како немаат леб за јадење, џоа биле обесправени, а очите едни со други ќе си ги вадае за некако да се „снајдале“. Гробови си копаат едни на други, а јас треба да ги жалам? Не бе брат! Се жали и му се помага на човек кој се обидува, а не му даваат да успее. Не се жали човек кој гледа на секаков начин да живее од туѓиот труд, џоа државата да му даде.

Ако некој сака, инсистира, да биде овца тогаш нека не се жали што го молзат и стрижат.

Познавам многу успешни животни стории за луѓе кои додека работеа како вработени беа бедни, а кога се зафатија со самоиницијативна потрага по сопствената среќа станаа луѓе за почит (не зборам само од аспект на нивната имотност).
Исто така познавам многумина кои гледаа на секој начин да се „снајдат“ за да можат да живеат на туѓ рачун, односно правеа секакви егзибиции само нивното алчно да си го истераат без да се осврнат врз што се` газеле за дојдат до посакуваното. Овие личности се и најбучни во својата „обесправеност.

Како и да е, секој од нас, без исклучок, носи своја одредена доза на вина за денешнава состојба. Многу мал дел се невини жртви на тнр. транзицијата. Ова ти го кажувам од искуство, да си знаеш.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Se soglasuvam so tebe vo pogled za "spienjeto" na onie koj ostanaa da "zivurkaat" vo fabrikite,pa sega Cacko im e kriv.Megutoa glavniot vinovnik za celata rabota treba da go barash vo "avtorite" na Makedonskata privatizacija.
Tie za da obezbedat "licna" sigurnost im go "svirnaa" na site nevraboteni koj ne dobija nitu 0,000000000% od "opshtestvenata sopstvenost",iako mozebi bea mnogu pozasluzni da dobijat akcii ili dividendi od firmite vo koj rabotea "partiski podobni" licnosti pri "moronskata" privatizacija.

Kajgana Shop

На врв Bottom