Улично Вежбање/Street Workout

Член од
1 октомври 2015
Мислења
17
Поени од реакции
4
Колку време вежбате bodyweigt вежби? Мислење за парковите за улично вежбање? Дали вежбате соло или во тим? Во кој регион од државата(градот) вежбате?

Последно уредено:
Фантастично е Уличното вежбање.

П.С: * X * , не е иста тема, мислам.. ?

Фантастично е Уличното вежбање.

П.С: * X * , не е иста тема, мислам.. ?
На истото се сведува. Плус веќе е започнат калистеникс муабет во таа тема од мене, garhok и уште еден.

Не е више популарен калистеникот кога заладува. Се филтрираме, само најупорните. :)

На истото се сведува. Плус веќе е започнат калистеникс муабет во таа тема од мене, garhok и уште еден.
Може е почнат муабет, да, но сепак е многу по конкретен насловот и е стрикно за уличното вежбање. Додека таму се прави муабет и за паркови во други држави итн итн.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не е више популарен калистеникот кога заладува. Се филтрираме, само најупорните. :)
Во секое време е популарен и многу малку лиѓе го практикуваат. Така мислиш зошто има "сезонски вежбачи" на кеј, како што ги нарекувам јас, и само уличните вежбачи остануваат надвор на минус да вежбаат[emoji2]

Си го искусил тоа или само што си гледал?[emoji2]

Сум го искусил во многу мала доза , стрикно за вежбање на шипки зборам ,
иначе улично вежбање како поширока тема сум го искусил и + пратам ситуација. :)

Само криво ми е што нема убави паркови за вежбање и не се заинтересирани државниве органи за било каков спорт. Ја поднесов молби до Општина Аеродром да се направат нови паркови и попрактични. На кеј има +50 кила железо што е така ставено за безвезе и колку да се каже дека има само направено. Во помалите градови низ Македонија има многу подобри шипки отколку во Скопје хахаха[emoji2]

Само криво ми е што нема убави паркови за вежбање и не се заинтересирани државниве органи за било каков спорт. Ја поднесов молби до Општина Аеродром да се направат нови паркови и попрактични. На кеј има +50 кила железо што е така ставено за безвезе и колку да се каже дека има само направено. Во помалите градови низ Македонија има многу подобри шипки отколку во Скопје хахаха[emoji2]

Една од причините зашто си се вратив у теретана пред крај на лето (а и плус зашто полесно ми е да качам маса во теретана). Луѓе викаат треба да бидеш задоволен со тоа што го имаш, ама во парковиве кај нас, поголема е шансата да се повредиш него ли да извежбаш ко што треба.

Една од причините зашто си се вратив у теретана пред крај на лето (а и плус зашто полесно ми е да качам маса во теретана). Луѓе викаат треба да бидеш задоволен со тоа што го имаш, ама во парковиве кај нас, поголема е шансата да се повредиш него ли да извежбаш ко што треба.
Зависи со каква цел си. Во стрит-от се стига до одредена граница и после ако сакаш да напредуваш или ставаш килажа + на тебе или во теретана или комбинираш. Зошто со твоја тежина ќе тапкаш во место.

Комбинација лично е најдобро. Тони Хортон има јутјуб канал баш со такви видеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom