UEFA Champions League 2010-2011

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па и глупост е таквото нешто, до негде; а сепак не гледам како ова има врска со то шо сум кажал.

Реал игра финале, така е, против Барселона. Шансите за титула се какви такви - никакви, исто во конкуренција на Барселона.

Никој и не спомнува, зошто Интер да не ја одбрани титулата? Најголеми шанси за полуфинале, полуфинале со веројатно Манчестер Јунајтед, или Челзи - шо исто значи добра шанса за финале. Се враќаат во живот по цунамито Рафаел, мислам дека е два бода зад Милан со директен дуел следното коло, а можно е уште и да се во Копа Италија. Покрај Барселона и Манчестер Јунајтед, Интер ви е уште еден тим шо комотно можи да оди пред Реал и особено Челзи во секој поглед.
Во полуфинале сме на Купот на Италија, 2 бода помалку од Милан со следна утакмица дербито.

Искрено Челзи се добар тим, ти ептен песимистички гледаш на твојот тим, јас кога би бирал, пре би ги одбрал Манчестер за противник отколку Челзи.

Барса се главни фаворити, Интер втори, Реал трети, Ман/Челси се четврти, со почит кон другите ама немаат некакви шанси да освојат.

Зошто Интер пред Реал? Поради тоа што Реал мора да игра со Барса, а Интер со Челси/МанУтд, а секој знае дека Барса > Челси/МанУтд.

Зошто Барса пред Интер, кога Интер лани ги тепаше? Затоа што Барса го имат Меси, а Меси си е ... Меси :) во случај да се повреди Меси, Интер се најголеми фаворити.

Секој може да освои. И јас бев убеден дека Баерн ќе оди у четврт - финале, али Интер отиде. Топка е - се врти. Уште ли не научивте дека во овие фази на ЛШ нема фаворити ?

Барса се главни фаворити, Интер втори, Реал трети, Ман/Челси се четврти, со почит кон другите ама немаат некакви шанси да освојат.

Зошто Интер пред Реал? Поради тоа што Реал мора да игра со Барса, а Интер со Челси/МанУтд, а секој знае дека Барса > Челси/МанУтд.

Зошто Барса пред Интер, кога Интер лани ги тепаше? Затоа што Барса го имат Меси, а Меси си е ... Меси :) во случај да се повреди Меси, Интер се најголеми фаворити.
Зошто Барса пред Интер??Не дека го имат Меси,Меси се виде лани пртив Интер,него Барса пред Интер зато шо Интер веќе го немат Мурињо. :)

Уште ли не научивте дека во овие фази ЛШ нема фаворити ?

Не може да се каже дека фаворити нема, туку дека сите се фаворити, е сега да не се правиме со сила и да типуваме на Шалке, Тотенхем, Шахтјор кога сите знаеме дека и ова за нив е премногу, поготово за Шалке и Шахтјор. Фаворити ако нема, тогаш како е можно во последните 10 години 9 пати купот да го освоиле големи екипи, т.е. дел од фаворитите во нивно време:

Internazionale 2–0 Bayern Munich
Barcelona 2 - 0 Man Utd
Man Utd 1 - 1 Chelsea (Pens 6-5)
AC Milan 2 - 1 Liverpool
Barcelona 2-1 Arsenal
Liverpool 3 - 3 AC Milan (Liverpool 3-2 on pens)
Porto 3-0 AS Monaco
AC Milan 0-0 Juventus (Pens 3-2)
Real Madrid 2-1 Bayer 04 Leverkusen
Bayern München 1-1 Valencia (Pens 5-4)
Real Madrid 3-0 Valencia

Ете како што гледаш, само Порто-Лион е финале без фаворити, зборувам за фаворити во таа сезона. Така да, фаворити има, ама се многу, сезонава 5, или ако сакаш 4 со оглед на тоа што еден од Челси v. МанУтд мора да отпадне.

--- надополнето ---

Зошто Барса пред Интер??Не дека го имат Меси,Меси се виде лани пртив Интер,него Барса пред Интер зато шо Интер веќе го немат Мурињо. :)

Што знам, за мене Меси е најдобриот играч ever, на сите времиња итн итн, а Мурињо сеуште не е најдобриот тренер на сите времиња, а и прашање е дали ке стане, не дека не е гениј, ама најдобар на сите времиња, ноп.

Не може да се каже дека фаворити нема, туку дека сите се фаворити, е сега да не се правиме со сила и да типуваме на Шалке, Тотенхем, Шахтјор кога сите знаеме дека и ова за нив е премногу, поготово за Шалке и Шахтјор. Фаворити ако нема, тогаш како е можно во последните 10 години 9 пати купот да го освоиле големи екипи, т.е. дел од фаворитите во нивно време:

Barcelona 2 - 0 Man Utd
AC Milan 2 - 1 Liverpool
Barcelona 2-1 Arsenal
Porto 3-0 AS Monaco
Real Madrid 3-0 Valencia

Ете како што гледаш, само Порто-Лион е финале без фаворити, зборувам за фаворити во таа сезона. Така да, фаворити има, ама се многу, сезонава 5, или ако сакаш 4 со оглед на тоа што еден од Челси v. МанУтд мора да отпадне.

--- надополнето ---

Што знам, за мене Меси е најдобриот играч ever, на сите времиња итн итн, а Мурињо сеуште не е најдобриот тренер на сите времиња, а и прашање е дали ке стане, не дека не е гениј, ама најдобар на сите времиња, ноп.

Е овде си многу грешка.Немаше фаворите у 2003,2005,2006,2007,2008 па и 2009 тука некаде беа и 2010.
Кај бе од Манчестер-Челзи ќе кажеш фаворити Манчестер,или од Милан Ливепул,фаворити Милан ?

--- надополнето ---

Barcelona 2 - 0 Man Utd
AC Milan 2 - 1 Liverpool
Barcelona 2-1 Arsenal
Porto 3-0 AS Monaco
Real Madrid 3-0 Valencia

--- надополнето ---

Остај се ти.Глеј ја светската јавност.Кај Меси пред Пеле или Марадона или Платини(овој не до толку) ?

Е овде си многу грешка.Немаше фаворите у 2003,2005,2006,2007,2008 па и 2009 тука некаде беа и 2010.
Кај бе од Манчестер-Челзи ќе кажеш фаворити Манчестер,или од Милан Ливепул,фаворити Милан ?

--- надополнето ---

Остај се ти.Глеј ја светската јавност.Кај Меси пред Пеле или Марадона или Платини(овој не до толку) ?

Не ме разбра, не дека во меѓусебните дуели тие што победија беа фаворити пред натпреварот, него победници биле секогаш големи екипи, т.е. фаворити, пошто како што гледаш, не тепале Лион, Шалке, Динамо Киев, Сампдорија, Рома, Штудгард, него само големи екипи, а секогаш големите екипи се и фаворити.

За ова со Меси, не сум само јас, ама од Платини и од Марадона, Меси е онака, easy pick, за Пеле малце треба да се дебатира што и како, ама Меси има само 23 години, и голема клетва, Марадона како тренер. Тоа не е тема, да не одиме таму.

Дај бе не споредујте играчи од 60 тите и 80 тите со денешниве монструми као Роналдо и Меси. Тој фудбал со вој коа ке го споредиш не би ти требало многу да заклучиш дека Меси и Роналдо се најдобри ЕВЕР енд ЕВЕР!!!
И по 30 години тие шо ке бидат најдобри ке кажам дека заслужено се пред двојкава семоќна!
Уште со Марадона и Пеле побогу...

Дај бе не споредујте играчи од 60 тите и 80 тите со денешниве монструми као Роналдо и Меси. Тој фудбал со вој коа ке го споредиш не би ти требало многу да заклучиш дека Меси и Роналдо се најдобри ЕВЕР енд ЕВЕР!!!
И по 30 години тие шо ке бидат најдобри ке кажам дека заслужено се пред двојкава семоќна!
Уште со Марадона и Пеле побогу...

Ако мислиш на дебелиот Роналдо, океј, АМА ПАК ако зборуваш за Кики... е тогаш не, Кики во еден кантар со Меси, никогаш, ни сега, ни пред 30, ни после 30 години. :)

Aиии, Интер втор фаворит а? Не дека ги потценувам, ама кога Јунајтед и Барса не освоија повторно, Интер па ич не верувам, особено не без Мурињо. Сепак мое мислење дека Интер ќе испадне од кој и да е Ман/Чел. Барса пред Интер според мене, Барса има полесен пат до финалето, ако поминат со Реал (most likely) ќе биде спектакл, ама пак им давам предност ради искуството во ова натпреварување и одбраната на Реал. Но има време до тогаш, да не прогнозирам до толку...а за тоа секој знае дека Барса > Челзи/МанУтд не биди многу сигурен.

Aиии, Интер втор фаворит а? Не дека ги потценувам, ама кога Јунајтед и Барса не освоија повторно, Интер па ич не верувам, особено не без Мурињо. Сепак мое мислење дека Интер ќе испадне од кој и да е Ман/Чел. Барса пред Интер според мене, Барса има полесен пат до финалето, ако поминат со Реал (most likely) ќе биде спектакл, ама пак им давам предност ради искуството во ова натпреварување и одбраната на Реал. Но има време до тогаш, да не прогнозирам до толку...а за тоа секој знае дека Барса > Челзи/МанУтд не биди многу сигурен.

Сакам финале Челзи-Реал.Али едно е шо сакам,друго е шо ќе биде :)

Штом Манчестер Ј. и Барселона не ја одбранија, не верувам Интер... И не би ги отпишал Шалке уште сега.
Зошто не? Шо тоа можи да ги прати Челзи и Реал во финале, а не Интер? Шалке? Да го видиме и то? :tv::tv:

Искрено Челзи се добар тим, ти ептен песимистички гледаш на твојот тим, јас кога би бирал, пре би ги одбрал Манчестер за противник отколку Челзи.
Добар тим за шо, со кој менталитет, со која разновидност? Најголемиот олраундер во тимот, играч со најсвежи нозе и со најголема желба (ова после Рамирес) во Давид Луиз нема право на настап во ЛШ. Шо е ебаната разлика тогаш? Торес? На некој ќе му звучи смешно, ама Бенајун е надеж за Челзи да оди колку толку подалеку во ова, тој е веројатно најталентираниот играч во Челзи моемнтално, заедно со Давид Луиз. ОДбранбрен играч меѓу најталентираните, и шо муабет понатаму да прајме? До некоја идна сезона, то е.

Добар тим е и Тотенхем. Па и Шахтјор.

Секој може да освои. И јас бев убеден дека Баерн ќе оди у четврт - финале, али Интер отиде. Топка е - се врти. Уште ли не научивте дека во овие фази на ЛШ нема фаворити ?
Јас бев убеден дека Баерн оди докрај, ама не сметав дека можно е да имаат проблем со главите. А од овие останати „фаворити“, сакал ти признал или не, тимот на Челзи има најголем проблем со главите и ветар можи да го освои турниров.

А зошто не би освоил Интер пак? Тројна круна од лани, значи шампионски менталитет, и сезонава во игра за сите натпреварувања и тоа стварно сериозно се уште со добро освежување во вид на Леонардо.

А зошто не би освоил Интер пак? Тројна круна од лани, значи шампионски менталитет, и сезонава во игра за сите натпреварувања и тоа стварно сериозно се уште со добро освежување во вид на Леонардо.

Едноставно, нема да освои :). Лани за лани, сметам дека тоа беше сезона на Интер, со Мурињо имаа поинаков лик, шампионски менталитет после 50 години освоиле титула, сега 2 поред многу ќе им дојде :P. Не ми значи ништо дека се во игра во сите натпреварувања, не се ни први ни последни. А Леонардо нека се крсти во некој потег на Ето или Снајдер, иначе наскоро ќе биде "изеден" на тактички план било од Карло, било од Сер Алекс. И плус имаат уште еден тест (германски) додека да стигнат до овие босови, овие се левел 80ка :icon_lol:.

Штом Манчестер Ј. и Барселона не ја одбранија, не верувам Интер... И не би ги отпишал Шалке уште сега.

Дечко ова ти билдаш постови или толку ти сече???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom