Ученички стипеднии 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата KiLLA
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
4
Знае некој кога би требало да ни биде исплатена првата рата на нас што добивме стипендии на последниот конкурс ? Пишав на Министерството, но не добив одговор. Ако има некој што е корисник од претходната година нека пише околу кој датум им стигнува.

Знае некој кога би требало да ни биде исплатена првата рата на нас што добивме стипендии на последниот конкурс ? Пишав на Министерството, но не добив одговор. Ако има некој што е корисник од претходната година нека пише околу кој датум им стигнува.

За едно прашање требаше цела тема... не дека веќе има тема за стипендии, ама онака за сигурно :)
Иначе не ги чекај пред Мај месец. Околу 10 Јуни би требало да добиеш 18 бона на сметка, одеднаш...

За едно прашање требаше цела тема... не дека веќе има тема за стипендии, ама онака за сигурно :)
Иначе не ги чекај пред Мај месец. Околу 10 Јуни би требало да добиеш 18 бона на сметка, одеднаш...
Uz qr mi e togash ... :/ :D

Не вели 2 пати , може и предизборно да ги пуштат парите. Во Македонија се си бива ...

Не вели 2 пати , може и предизборно да ги пуштат парите. Во Македонија се си бива ...
А секогаш ли ги праќаат така одеднаш ? Не сум користел претходно стипендија и незнам како одат работите... Па која е логиката тогаш во стипендијата ако не ја користиш додека трае учебната година ? Зошто не исплатат од септември заклучно со јануари и потоа да си продолжат по 2.000 ден. секој месец како целиот нормален свет...

А секогаш ли ги праќаат така одеднаш ? Не сум користел претходно стипендија и незнам како одат работите... Па која е логиката тогаш во стипендијата ако не ја користиш додека трае учебната година ? Зошто не исплатат од септември заклучно со јануари и потоа да си продолжат по 2.000 ден. секој месец како целиот нормален свет...

Јас за ова првпат слушам оти одеднаш ќе ги пратат , од сигурни извори ( мои колеги ) кои се корисници на стипендија веке втора година по ред парите им ги исплаќале на рати :)

јас кога прв пат зедов годината имаше избори... спиев на тоа уше дека ќе се смилуваат за избори... ама не работи тоа на таков начин.
Едно е сигурно, пред нова година НЕМА ШАНСИ да пуштат пари, пошто уште не е изгласан буџетот. Е откако ќе се донесе буџет, тогаш ги пуштаат налозите у трезор, и прво пари добиваат оние што продолжуваат од мината година. Парите како што се собираат од даноци едно друго, се префрлаат на сметка на учениците. Годината кога добив стипендија, уште при крај на февруари имаа пуштено налози, точно на 10 јуни ги добив сите одеднаш. Не викам дека ова е правило, ама такво ми е личното искуство.

Гледам дека на темата "Стипендии" неможам да дојдам на ред, па да прашам тука на мојава тема, мислам дека имам поголема шанса некој да прочита што сум пишал. Дали се исплаќаат стипендиите на оние кои земаат од претходните години, без разлика дали земате студентска или ученичка стипендија ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom