Учебници

• Креатор на темата Креатор на темата Jakov
  • Време на започнување Време на започнување

Учебници

• Нови и скапи

Гласови: 6 18,8%
  • Стари и поевтини

Гласови: 26 81,3%

• Вкупно гласачи
    32

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Веб-сајт
jakov.blog.com.mk
Купувате нови, скапи и зошто или идете пред МНТ и си зимате стари “сарма“ направени и зошто?
Студенти, книга од професор(оти морам) или скрипта од некој пред мене оти сакам?

definitivno stari(ama ocuvani)ucebnici.kaj mene u skolo ne deka koristime(sve e so skripti)ama aj.koga treba definitivno stari.ne planiram da davam tolku pari za knigi so nema da mi koristat niz godinata(ne deka ne ucam,ama skripti si imame) :)

Jas glasav za stari i poevtini zasto ne gledam pricina da se davaat eden kup pari za edna godina sto ke ucis za da bile novi. Vazno e da ne se iskinati i da mozes da ucis od niv.

Додека бев основно до петто одделение купував нови книги, а потоа земав на старо од некој што завршил пред мене. Така правев и во средно. Но, никогаш не сум купила книги распрарталени, не ми било кејф да учам од такви. Сум купувала стари, но одржани.

Сега скриптите ич не ги сакам, си купувам книги и поубаво ми е да учам од нови, да ми замириса на ново хартијата. Башка книгите остануваат, а скриптите ако не се заштитени се прават лом.

Никој нема да гласа за првото .:pos:

Јас стално купував стари учебници до средно од една комшивка:wub:
а во средно кој ке ми ги даеше поефтино од него

И јас како Fortune до петто купував нови, а после од некои другари што завршиле пред мене, и сега во средното така правам.
Иако ретко да се најдат добро зачувани учебници. Повеќето се исчкртани и испокинати дури не ми е мерак да учам од нив :(
Ама шо да се прави. Мерак не мерак. Ќе учам :toe:

Ја никогаш немам купувано нови и скапи учебници..секогаш си земам на старо, ама наоѓам од некои другари кои ич не учат, и затоа се полунови..ама ко ќе дојдат во мои раце, е тогаш стануваат пекол..не да се фалам дека многу учам, ама стварно сите учебници после мене се крш!

Јас секогаш купувам нови.

Ne gledam pricina za kupuvanje novi ucebnici, i so starite mojs da se posluzis, zosto i da kupam novi gi pram partal (ne od so ucam, tuku od so mi e dosadno na cas i ckrtam po niv) taka da ne mi se frlaat pari za nesto so ne znam da go zacuvam (posebno za ucebnik)

Prvin odam pred MNT i kupuvam na staro a 2-3moze ina novo zasto tie pred MNT nekogas gi sitkaat 20 den poevtino nego na novo.

Школарци купувајте си на старо очувани книги, што ке ви се нови ако се многу скапи. Кога бев јас во средно немавме што да правиме бевме прва генерација реформирано и нморавме да даваме за нови пари, не сосаа.
А на факс си купувам книги ефтини ми се.

Кај мене у школо не користиме многу учебници, повеќе ги користиме скриптите, само по 4-5предмети имаме книги...ако најдам од некој што завршил пред мене ги зимам на старо, ама некад и ги купувам на ново, зависи...ама нејќам да ми се ишкртани зошто не ми се учи така...

Sve zemam od braced mi, edna godina e pogolem i site knigi ni se pogodija da ne gi smenat tie godini.

секогаш купувам на старо (освен од прво до петто) и не гледам причина за фрлање еден куп пари за само една година и плус и од стари можи да се учи. јас секоја година ги купувам од кај една дугарка а таа секоја година купува нови и така мене ми се екста книгите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom