Убаво ...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
На што би помислиле кога ќе ви се каже зборот убаво ... некој предмет, растение, чувство, личност .... ? Значи така, образложувајте го зборот убав/а/о/и:)
Да почнам јас ...

Раните утра кога сум будна, а надвор истура дожд или снег ... убаво чувство мх, мх, мх ...

Убаво.. кога сум качена горе на Канео, кога под мене го гледам цело езеро, кога ветерот ми ја дува косата преку лицето, кога слабото сонце ме пече а дождот роси. Кога го гледам виножитото и кога чувствувам дека сум сама на светот со сета таа убавина околу мене. Тоа е за мене убаво..

Детска насмевка у момент кога почнуваш да размислуваш.
Убаво е приквечерина кога си среќен.
Убаво е зајдисонцето кое што ти мавта до следното гледање.

Убаво е се што ТИ сакаш да биде.

divine напиша:
На што би помислиле кога ќе ви се каже зборот убаво ... некој предмет, растение, чувство, личност .... ? Значи така, образложувајте го зборот убав/а/о/и:)
Да почнам јас ...

Раните утра кога сум будна, а надвор истура дожд или снег ... убаво чувство мх, мх, мх ...
зборот убаво ме потсеќа на една голема, миризлива, мазна, сочна, вкусна пи........ца:party3:

Ubavo mi e koga licnosta shto ja sakam pravi eden karakteristicen zvuk... nalikuva na smeenje no e daleku od toa :je:

Хм... убаво

Помислувам на некоја екстра techno/trance журка и да спобудалам на чисто.... нешто као на Oakenfold и Tiesto журките.... сите облечени ја се расфрлам со алишта, па уште тезга да си отворам да продаам нешо :pos: :pos:

Ubavo....hm...momentot koga sum tazen, nervozen, luten i sl. i koga ke dojde vnuka mi od 2,5 godini ke mi gi stavi racete na obrazite i ke mi rece so slatko glasche....."Ti tazen si Vujce!!!".....lele mozam da se rasplacam (bukvalno) vo toj moment...najslatkoto nesto na ovaa planeta...Dusicka

Грим ме потсети на моите внуки, и навистина прекрасни моменти се тоа ... поголемката кога ми се јавува на телефон и кога ми кажува "тете те сакам бескрајно" ... несвест ...:love2:

E mojata dusicka e uste mala za telefon...ali u zivo e ednostavno princezicka....so tie buckasti obrazi i toa malku high-pitched glasce....ja obozavam...posebno koga ke mi kaze..."Vujce te sakam do zvezdite i nazad".....KOMA!!!!

Ме асоцира на мајка ми или татко ми во следниов пример:

Јас: Добив 5-ка
Тие: Убаво
-----------------
Јас: Добив кец
Тие: Убаво

Сфативте нели?

Убаво ми е кога наутро ќе се разбудам и се наоѓам себе си сосема припиена до личноста која премногу ми значи и ја сакам ... убаво ми е кога после долг и напорен ден, ќе се вратам во соба, и ќе ме пречека со насмевка...убаво ми е кога после долго време ќе си појдам дома и ќе ги видам мајка ми, татко ми и брат ми... убаво ми е кога ќе ја видам сестра ми и внуките, особено помалата има само 8 месеци...убаво ми е кога шетам во зима, сама, размислувајќи што се ме прави среќна...
убаво ми е кога секое утро се спремам за новиот и прекрасен ден, среќна што сум меѓу луѓе кои ги сакам и ме сакаат...

Ubava e iskrenata pregratka od drugarot dodeka ti kazuva deka si mu falel
Ubav e baknezot od sakanata koj ne bara popatni objasnuvanja
Ubav e mirisot na mojot grad
Ubavo e cuvstvoto koga znaes deka si vistinski doma
I koga znaes deka pripagas

Sto ti prai tugina upm...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom