Убаво ми е!

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Ubavo mi e , sreken sum , nasmean , iskren , blikam od sreka ... Postignav premnogu za moj godini ... plus leto e ima sonce toa me ispolnuva me polni me pravi sreken , edvaj cekam da idam na krf da si go izladam i piam koktelce oh oh oh :P

Имајќи во предвид дека може да биде многу полошо...
УБАВО МИ Е!

убо ми беше пред некој ден на семафори една прислепа бабичка не можеше да помини улицата се плашеше па инспириран од видеата на нет и помогнав да помини...ми се чинеше дека летам... иако не беше кузне шо :) бидете хумани..убо е :)

Ги обожавам утрата, мирисот на свареното кафе и првата цигара. Мир, градот спие, тишина.

Ја нема бучавата на возилата и ѓубреџиите чие несервисирано возило го буди цело маало, го нема комшијата да кова сандаци за пчели во 6 наутро во спална, ја нема чистачката да ѕвони на врата за промена на водата во кофата, ги нема децата на комшиката да се влечат по скали за на училиште со секојдневни плачки дека им се спие, досадното кучиште на Pillow Queen; да лае на секој кој поминува, комшиката која секој ден ги тресе алиштата додека пијам кафе на тераса. Само мир.

Лесно се прилагодувам на нови места, особено ако 100% не личат на она од каде доаѓам. За некој ден ме очекува еден возбудлив ден каде имам главна улога. Не се плашам, мислам дека ја донесов вистинската одлука. И многу сум среќна поради тоа. Пред некој месец бев на раб се да уништам, али останав присебна, денес знам дека сум била во право иако беше тешко да се поднесе.

Убаво е кога се будиш задоволен од себе си. Убаво е.

ептен мее убафко:):):)

после бурна ноќ на Д фестивало ,сааа си дремаме на плажа:):)

и тава убава плажа за првпат у Дојран:):)

Убаво ми е кога на тие околу мене им е убаво

Ne sum znaela temava deka postoi.
Mene ubavo mi e celo vreme.
Ne shit kako miris na ubavo kafe i tisina, nego ubavo mi e inside, iako glava me boli i nosot mi e zatnat.
Srekna sum onaka :-D

Убо ми е кога ке помислам дека ке одам на плажа да се капам ,да се сунчам малце, да видам некоја девојка хехехехе.и така да поминит денот со лес.

Убаво ми е сега.
Мирисот на шумата после дождот допира до моите ноздрви.
Моето куче кое од Х причини е агресивно го земав од дом за кучиња е потполно смирено и опуштено.
Ги гледам сончевите зраци кои се пробиваат низ кроните на дрвјата и ја осеќам магијата на шумата.
Убаво ми е.
Убав е животот,убав е секој еден момент кој ни е подарен.
И се чувствувам уваво.
Јас сум убава(не мислам на изглед) туку внатрешно убава.
Така полна со енергија која ме тера понатака.
Секој пад останува зад мене и убаво ми е што успевам да се дигнам секогаш.
Убаво е.
И летот на пеперутката пред мене е убав.
Којзнае каде и е целта.
Најверојатно целта и е цвеќето.
Љубов на природара.
Каде е мојата цел?Е следната мисла.
Целта ми е да ги ловам моментите и да се претварам во нив.Оние убавите.А такви има милион.
Убав ден,убав момент..

Убаво ми е кога ќе завршам период полн со нервози. Кога се е толку убаво, па си под штрек дека се ненадејно ќе заврши, зошто си навикнат само лоши работи да ти се случуваат.

Убаво ми е кога комшијата ќе ми каже дека сум му омилена пошто секое утро го отпоздравувам додека пазариме, па ќе му ги извлечкам некако кесите до горе.
Кога најпозитивната продавачка ќе ми искуца на каса, ќе ми се пожали колку ја болат нозете од тој ден, па ќе плукаме и бистриме политики, што би било кога би било.
Убаво ми е кога Цементарница 55 дава голови, а ја и чичко Миле го бодриме бато. Најгласна сум секогаш.
Кога татко ми ќе ми каже дека сум паметница негова.
Или мамичка кога ќе ме гушне пред нанање, ко мало дете се смеам и заспивам.
Убаво ми е кога си ги ранам мачињата пред влез, а дедото од најгорниот спрат ме пцуе зошто ги збирам.
Ама јас сум тврдоглава и си терам по свое.
Убаво ми е и кога си пешачам јас, летното ветре и Depeche Mode на слушалки. Дури ни смрдливиот Вардар не ми пречи тогаш.
Едноставно прекрасно е кога чувствуваш внатрешен мир, правиш другите да се осеќаат убаво, а со тоа и самиот ти.
Убаво ми е и кога ќе ме прашаат како после се' постојано сум насмеана. А јас ќе се изнасмеам уште толку, дека мил ми е животот, со сите позитивности во него. Макар биле и ситни, ама ти ја хранат душичката, па му се радуваш неизмерно многу. :)

Убаво ми е кога ќе го угасам алармот и ќе продолжам да спијам уште толку, послатко нешто амин.

Ubavo mi e koga utrinskoto kafe si go pijam na mira,ubavo mi e koga imam na kogo da pomislam i pritoa samo da se nasmeam onaka sramezlivo,ubavo mi e koga znam deka sakam i sum sakana,ubavo mi e koga znam deka nekoj edvaj ceka da me vidi i samo sto ke otvori oci pomisluva na mene....nemozam da se pozalam za sega ubavo mi e vo zivotot,rabota/ljubov/falimija/prijateli se mi e tip top...ubav bil zivotot moj :pipi:

• Ми се допаѓа
Reactions: MIL
Убаво ми е кога после напорни вежби го гледам ефектот во огледало и пресреќна сум поради тоа...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom