TWUIK Java IPhone Theme za SYMBIAN OS

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Денеска си вртев низ You Tube и случајно налетав на ". Шо е фркава !!!

Ова е тема од IPhone т.е. истиот софтвер со го користит ипхоне . Го пробав на SY п990 и закон работат.

Шо е TWUIK????

TWUIK е
Powerful UI technology for your JavaME applications

logo1.gif

TWUIK™ Rich Media Engine (RME) is an UI technology that brings dazzling graphics, vibrant animation, engaging rich-media user experience and advanced interactivity to mobile application development for seamless deployment across an ever-wider range of supported J2ME devices. TWUIK™ enhances navigation, graphical display, and device functionality - all while reducing development cost and speeding time-to-market of new applications. TWUIK™ powered application makes your content and services available to the widest range of handsets without having to specifically re-develop for each specific handset, thereby reducing the cost of the development.
TWUIK™ is developed for J2ME devices and purposely optimized for the constrained environment of mobile devices. TWUIK’s unique, flexible, modular architecture allows it to be easily integrated with low-level hardware, operating system, and software functionality.
TWUIK’s cross-platform capabilities bridge the gap between different makes and models of handsets, making it possible for wireless operators and handset OEMs to enrich service offerings, maximizes expressiveness, and creates a customized, branded user experience that is uniform across all devices. This in turn simplifies the user experience, enables easy discovery of content & services, encourages consumption, promotes brand identity, and creates service/device differentiation. By providing rich and visually appealing UI and more compelling mobile consumer experience, TWUIK™ dramatically boosts the consumption and stickiness of mobile content and applications.

Или во кратки црти зш ми беше мака да читам:

TWUIK е Мокен Интерфејс технологија за Јава МЕ Софтвер.Тој функционират така шо користит RME или Rich Media Engien ево слика за појасно

twuik.jpg

Уживајте

Ме мрзи толкав текст на англиски да читам.
Ај на кратко. На мојот П990 кога би го снимил ова би добил тема која личи на И-фоун, значи иконите да се како на И-фоун или па целиот софтвер ќе се смени комплетен прераспоред на се че се добие????

Брат и јас знам толку колку шо знајш ти :D така да на ова пишит дека е само тема така е и видеото на You Tube .Темава користит јава и то е то . Сеа шо ме чудит - незнам дал ќе го забавит функционирањево на телефонов ТО Е ТО !

Кој шо сакат линк нек пишит ПП еве една слика :P

iphone_digitally_remasted_by_thecoolsha.jpg

Глупо стои. Имам пробано ваква тема.

Пробај па ке видиш ИСТО е ко на и пхоне ко тркалцено на IPOD nano исто е тргаш нагоре одет она знајш ??? види го видеото

Дур го најдов видеово [media]http://www.youtube.com/watch?v=k0MqPMMBUqQ[/media]

многу бајти натрупано во темава а ништо не сфатив :toe:

сакате тема што ќе ви изгледа телефонот како ај фон? целосно мења и икони, и позадини а не тежи ни 600кб за било кој телефон е.

а ова нешто што збориш за туик апла ништо не сфаќам за што би служел програмот освен... што го прави п990 ко ај фон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom