Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Kako da nemozat da bidat zemeni tie ostrovcinja koga bas tie tokmu se naogaat vo blizina na Turcija,i po nekoja osnova vklucuvajki go Kipar,treba da bide pod Turcija.

Tурците се на наша страна! Таа беше 2 или 1 држава ако не се лажам која не призна под името Република Македонија. Иначе по историја учевме за турско-грчката војна во која попг земала некои територии од турција ама со војната ги посериле попг-циве ко пилиња :). Така да баш ќе ми биде мерак да му го земат и северен кипар. Па и до војна ако дојде ќе ги посерат попг-циве. Нека биде северен кипар на турција :tv: (северен или источен беше :):)) И осле 5 века под нивна робија, тие нас со пријателство и со добри односи ни враќаат. Баш ги поддржувам нив

Tурците се на наша страна! Таа беше 2 или 1 држава ако не се лажам која не призна под името Република Македонија. Иначе по историја учевме за турско-грчката војна во која попг земала некои територии од турција ама со војната ги посериле попг-циве ко пилиња :). Така да баш ќе ми биде мерак да му го земат и северен кипар. Па и до војна ако дојде ќе ги посерат попг-циве. Нека биде северен кипар на турција :tv: (северен или источен беше :):)) И осле 5 века под нивна робија, тие нас со пријателство и со добри односи ни враќаат. Баш ги поддржувам нив

Лажеш се.Прва беше Бугарија.:smir:

Лажеш се.Прва беше Бугарија.:smir:

Ти се лажеш. Ако одиш на следната тема ќе се увериш.

И двата наведени текстови се извадок од симпозиумот на тема (Македонско - Турските односи и врски во светлината на Ататурковата порака: "МИР ВО ЗЕМЈАТА-МИР ВО СВЕТОТ")

Турција прва ја призна Република Македонија под нејзиното уставно име, или народски кажано ја призна Македонската држава со сите нишани без да поставува никакви услови.

Ти се лажеш. Ако одиш на следната тема ќе се увериш.

И двата наведени текстови се извадок од симпозиумот на тема (Македонско - Турските односи и врски во светлината на Ататурковата порака: "МИР ВО ЗЕМЈАТА-МИР ВО СВЕТОТ")

Турција прва ја призна Република Македонија под нејзиното уставно име, или народски кажано ја призна Македонската држава со сите нишани без да поставува никакви услови.

Леле и това ли ште отречете бе неблагодарници.Та тоа многу лесно може да се провери и по интернет па и останалите форумчии от Македонија го знаат.Само ти не си разбрал
Ц'рвенковски: Македонија цени факта, че Б'лгарија призна независимостта ј

Дата : 5 Март 2008 г. 13:35 ч.

80d1ca06e9.jpg

Двамата президенти се разминаха в оценките си по случаја с бутнатија бјуст паметник на Тодор Александров в'в Велес преди нјаколко дни. Снимка: БГНЕС

gl1.gif
gl2.gif
gl3.gif

BALONCHE4.jpg

mysound_in-text.gif

mysport_in-text.gif

allianz_html_kare.jpg

"Македонија високо цени факта, че Б'лгарија ја призна като независима д'ржава при това с нејното конституционно име".

Леле и това ли ште отречете бе неблагодарници.Та тоа многу лесно може да се провери и по интернет па и останалите форумчии от Македонија го знаат.Само ти не си разбрал
Ц'рвенковски: Македонија цени факта, че Б'лгарија призна независимостта ј

Дата : 5 Март 2008 г. 13:35 ч.

80d1ca06e9.jpg

Двамата президенти се разминаха в оценките си по случаја с бутнатија бјуст паметник на Тодор Александров в'в Велес преди нјаколко дни. Снимка: БГНЕС

gl1.gif
gl2.gif
gl3.gif

BALONCHE4.jpg

mysound_in-text.gif

mysport_in-text.gif

allianz_html_kare.jpg

"Македонија високо цени факта, че Б'лгарија ја призна като независима д'ржава при това с нејното конституционно име".

Абе никој не рече дека не ја призна, ама прва не. И плус не ја призна целосно, сеуште не е признат македонскиот идентитет, односно постоењето на македонски народ од страна на Бугарија, тоа не го заборавај:tapp:.

Знаете дека Бугарија беше првата што ја призна Македонија како држава и од таа гледна точка Бугарија има целосен интерес да развива нормални односи со неа и да има како сосед една навистина стабилна европски ориентирана и прогресивна Македонија.

http://www.utrinskivesnik.com.mk/default-mk.asp?ItemID=E92F10769C36CF48B16B07DF18982206

Знаете дека Бугарија беше првата што ја призна Македонија како држава и од таа гледна точка Бугарија има целосен интерес да развива нормални односи со неа и да има како сосед една навистина стабилна европски ориентирана и прогресивна Македонија.

http://www.utrinskivesnik.com.mk/default-mk.asp?ItemID=E92F10769C36CF48B16B07DF18982206

Ова не претставува никаков одговор на моето прашање, убаво ти посочив дека Бугарија сеуште го нема признато македонскиот народ и македонското малцинство кое живее во Бугарија. Не ги оспорив односите меѓу двете земји.:kesa:

Ова не претставува никаков одговор на моето прашање, убаво ти посочив дека Бугарија сеуште го нема признато македонскиот народ и македонското малцинство кое живее во Бугарија. Не ги оспорив односите меѓу двете земји.:kesa:
Досега спореше дека не била првата сега другаде те заболе.

Досега спореше дека не била првата сега другаде те заболе.

Абе за тоа 1000% сум сигурен дека Турција ја призна Република Македонија прва под нејзиното уставно име и, моето мислење не се промени со твоето мислење од некое си интервју, мојот став си останува ист. А ти ако не можеш да најдеш одговор на прашањето за македонскиот народ тоа си е твој проблем. И не сакам да разговараме офтопик бидејќи темата се однесува на Турција а не на Бугарија, чао, пријатно.:nesum:

Е, ако ова успее добро да го одигра Турција - ќе биде катасрофално по гејциве.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=1830767

Накратко:Турција и прави нова замка на атина за областа Тракија.
Според гејциве- целта на Турција е да го поткопа разниша гејското претседатество со (ОССЕ) и турската дипломатија се обидува да го стави на дневен ред прашањето за областа Тракија пред меѓународната организација.
Омур Орхун, којшто моментално е на функција како претставник во претседателството на ОССЕ за проблемите со дискриминацијата врз муслиманите планира да ја посети Тракија. Упоредно со тоа турската држава бара од атина да му го обноват мандатот. Дејствијата на Анкара ја ставаат во особено тешка позиција гејската влада , или ќе треба да го прифати „изнудувањето“ на турската страна, и во време на нејзиното претседателство да се постави прашањето за турско малцинство, или ќе треба да ја отфрли молбата на Турција и тоа да кобно по „имиџот“ :nesum:на гејлада .:pos2:

Абе за тоа 1000% сум сигурен дека Турција ја призна Република Македонија прва под нејзиното уставно имe

15 January 1992
Bulgaria recognises the Republic of Macedonia.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 February 1992
Turkey recognises the Republic of Macedonia.

Ekvidistanca bese pogresna politika. Naprotiv, Makedonija treba da ima prijatelski drzavi, sojuznici, na primer skarani sme na nekoja osnova so site neposredni sosedi, Bugarija ne priznava nasija, Grcija ime, Srbija crkvata a baska oni so Grcija imaat prijatelstvo, Albancite vo makedonija posle Kosovo logicno sakaat i zapadniot del da si go zemat i da se pripojat kon dvete nivni drzavi Albanija i Kosovo. makedonija ima prijatelstvo so Turcija a Turcija e mokna drzava i ne vazna geostrateska polozba. Takvite prijatelstva treba da se neguvaat. Posle ne ja mesajte Otomanskata Imperija so Denesna Turcija. Turcija ja imase mladoturskata revolucija i Kemal Ataturk koj ja pretvori vo moderna drzava i im dade pravo na site bez razlika na verskata pripadnost koja imala prednost za vreme na Otomanskoto vladeenje.Turcija ima nerascisteni smetki so Grcija i treba da go uvazuvame i neguvame prijatelstvoto koe ovaa mokna zemja Turcija go ima kon nas Makedonija.

Да не заборавиме дека Турција единствена финансиски ја поддржува Македонската дијаспора во странство!!!

Многу е веројатно дека набргу, дел од 72. конгресмени од САД, припадници на Турскиот “кокус’’, да се придружат во лобирање за Македонија.

ајде барем аеродромите нека ги средат за почеток

денес разбрав дека споменикот на Даме Груев кој се наоѓа во дворот на музејот во Битола решено е да го отстранат и да постават споменик од Ататурк
нешто славеа турците вчера
ова не смее да се дозволи
да видиме дали и ова ќе помини онака

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom