Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
А ниту со војна неможат. Во времето на СССР кога беа многу по јаки беа поразени од една посрана Авганистан. А што остана сега..
Беа поразени да, пред нивниот распад. Америка во една многу цврста состојба беа поразени во Виетнам, па што. А иначе се сложувам дека нема Турција да биде пуштена низ вода така лесно од НАТО. Останува на турскиот народ, дали ќе го казни Ердоган или не. Но по све изгледа и турскиот народ не сака пад на Ердоган. Си знае како да остане на власт.

Последно уредено:
Беа поразени да, пред нивниот распад. Америка во една многу цврста состојба беа поразени во Виетнам, па што. А иначе се сложувам дека нема Турција да биде пуштена низ вода така лесно од НАТО. Останува на турскиот народ, дали ќе го казни Ердоган или не. Но по све изгледа и турскиот народ не сака пад на Ердоган. Си знае како да остане на власт.
Па и заради тоа велам дека Русија доколу навистина има докази,сите тие матерјали да им ги дадат на турската опозиција. Тогаш ќе има многу по голем ефект против Ердоган. А вака ниту САД признава ниту пак самата Турција дека работеле со Исис. А иначе пак ќе повторам, русите
(доколку навистина имаат цврсти докази) треба веднаш да им ги дадат на турската опозиција.

Последно уредено:
Пред малку САД не ги призна и ги отврли доказите на Русија околу тоа дека Турција земала нафта од Исис.
Еве, јас се кладам дека овде на форум сите очекуваа денес САД да го искараат Ердоган поради неговите нелегални активности и шверц со сириската нафта и овој да си поднесе оставка, како што вети.

изгледа госпот е на страна на американците шом успееа американците со црнечка војска вооружена со оружје за отпад да ја владеат планетата и сончевиот систем
Не е до господ Америка ја одржува својата хегемонија само преку неколку начини кои се најсилни од сите а тоа се парите, нафтата, најдобри тајни служби и агенти (најзаслужни за падови на многу влади) и секако стара слава.

Ова е уште еден доказ дека нема новинарство во МКД..[DOUBLEPOST=1449085214][/DOUBLEPOST]
Не е до господ Америка ја одржува својата хегемонија само преку неколку начини кои се најсилни од сите а тоа се парите, нафтата, најдобри тајни служби и агенти (најзаслужни за падови на многу влади) и секако стара слава.
Јас мислам дека доколку се уништат Израел,Велика Британија и Турција. Хегемонијата на САД ќе замине во историјата. Но да ли е можно да се случи такво нешто ? Јас мислам НЕ нема шанси. Така да.....

Последно уредено:
Па и заради тоа велам дека Русија доколу навистина има докази,сите тие матерјали да им ги дадат на турската опозиција. Тогаш ќе има многу по голем ефект против Ердоган. А вака ниту САД признава ниту пак самата Турција дека работеле со Исис. А иначе пак ќе повторам, русите
(доколку навистина имаат цврсти докази) треба веднаш да им ги дадат на турската опозиција.
Цврсти докази има и истите ќе бидат доставени наредната недела. Сателитски снимки.
Дали мислиш дека ќе биде поголем импактот ако опозицијата во Турција ги објави тие снимки? Јас мислам дека баш ќе добие спротивен ефект и ќе бидат обвинувани дека соработувале со Русите од страна на турското јавно мислење. А опозицијата во Турција ми делува и некако парализирано, како да не можат да се борат против Ердоган.

Е сеа кога ќе ми текне кога Колин Пауел мафташе со ќеса со прашак како доказ дека Ирак поседува оружје за масовно уништување, пред да ја девастираат оваа земја Американците и ја донесат на ова дереџе.

Е Дарди, види Русите каква презентација направија за мафијашките зделки на Ердоган, верувам во спрега со Западот, само да се полнат нивните џебови а каурите што гинат и Муслиманите се пропратна појава, а види тоа како го прават бедните и заостанати Американци:

Colin-Powell-makes-his-pr-007.jpg

Потпирајќи се на доказов, САД изврши воена интервенција со Ирак под обвинение дека поседува оружје за масовно уништување, кое ден денес го немаат најдено.

САД,Турција и нивните сојузници не ги признаа и ги отврлија доказите на Русија.
Многу е веројатно дека причината поради која тврдењата и доказите беа изнесени не е нивното прифаќање или неприфаќање од Турска и САД, туку информирање на светската јавност, која самата ќе просуди дали Ердоган ги тинтра ИСИС затоа што син му има нафтени зделки со нив или само затоа што е Исламист. Или заради двете.

САД,Турција и нивните сојузници не ги признаа и ги отврлија доказите на Русија.
По втор пат ќе пишам, штета, зашто сите ние овде на форум, заедно со Русите, очекувавме дека САД ќе ги прифатат доказите, ќе го викнат Ерго на распит, ќе ми врзат два-три шамари и овој ќе си поднесе оставка...

Али тоа може да се деси евентуално, во некој паралелен Универзум. Дотогаш и овде, ние ќе мораме да го гледаме шоуто на лицемерниот Запад кој заедно со Ердоган се фатени на дело како си прават бизнис со крадена нафта, дур луѓето умираат од војна а целиот свет се наоѓа на работ на нуклеарна војна.

По втор пат ќе пишам, штета, зашто сите ние овде на форум, заедно со Русите, очекувавме дека САД ќе ги прифатат доказите, ќе го викнат Ерго на распит, ќе ми врзат два-три шамари и овој ќе се поднесе оставка...

Али тоа може да се деси евентуално, во некој паралелен Универзум. Дотогаш и овде, ние ќе мораме да го гледаме шоуто на лицемерниот Запад кој заедно со Ердоган се фатени на дело како си прават бизнис со крадена нафта, дур луѓето умираат од војна а целиот свет се наоѓа на работ на нуклеарна војна.
Па и поради овие причини јас ви реков пред неколку недели дека САД, Велика Британија, Турција и Израел стојат позади Исис. Сите пиздарии што се случуваат во светот стојат овие 4 држави. И ако што сум про Западно ориентиран овие прљавштини ми сметаат.[DOUBLEPOST=1449089106][/DOUBLEPOST]
Многу е веројатно дека причината поради која тврдењата и доказите беа изнесени не е нивното прифаќање или неприфаќање од Турска и САД, туку информирање на светската јавност, која самата ќе просуди дали Ердоган ги тинтра ИСИС затоа што син му има нафтени зделки со нив или само затоа што е Исламист. Или заради двете.
Не бе друже тој е исламист колку што нашиот Грујо е антички македонец. Овие тип на луѓе се кријат позади национализмот или позади религијата. Овие луѓе се лакоми исклучиво за ПАРИ и ништо друго.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom