Tuning

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy Spence
  • Време на започнување Време на започнување
Koga sme veke kaj OPEL CALIBRA utre ili vo Nedela ke slikam edna CALIBRA sto e dosta interesno napravena,vratite isto taka se otvaraat nagore samo sto izborot na boja e podobar,ima NITRO,dobro bandazi a ne kako taa zelenata so nikakvi,mu se izvinuvam na spostvenikot ama stvarnoe taka,tie bandazi ja grubat kolata!!!

Lamborghini

Eve eden interesen tuning na Lamborghini.

lamborghini-tank.jpg

Не ми е јасно како има будала свет што уништува прекрасни возила...стварно!

има една калибра,црвена у волково, КУКУН ја вози, можда го знае некој,ако можам ке ја сликам,па ке стаам слики,

E ова е срање од тјунинг... Катастрофа. Почнувајки од предниот и задниот дел кои се раширени, потоа комплетното преправање позади во стилот на Ферари и шанкчето е капаче. Се прашувам како ли се отвара задната врата? Според сликата некако делува дека воопшто ја нема таа можност после “Фераризирањето“.

На што личи ова жити се? Ај разбирам некои делови да се кастомизираат, ама ако мисли некој дека од Калибра може да направи Енцо..... Троа потешко.

Секакви крепи оваа планета

Ставате во Фиќо мотор од Југо 45, ставате карбуратор од Застава 101 1300 и добивате 55КС.

Фиќото тежи 600кг.

55КС на 600 кг е исто како 110КС на 1200 кг, но тоа не значи дека фиќото ќе развива 0-100 за 10 сек. Тоа е заради менувачот. Односот на „запчаниците“ е различен. Како што кажа AND треба да се комбинираат менувачи (во случајот кај Фичо) од 750 и 850 да се добие забрзување 10-11 сек до 100км/ч.

Дали ке можи да се клат полу осовините на мењачот од југо 45/101 и 2та е 4 степени

Moжи... На фичо влегуваат кратките полуосовини од 101/југо. А ако појачаш мотор ке бидиш приморан да ставиш такви, оти системот со прељубници нема да држи- ке ти се кинат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom