Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби е намерно така програмиран да биде со елоквенција на просечен македонски полицаец.Има и уште една варијанта за Сунѓерот, знаеме сите дека МВР и службите го следат форумот, па можеби он е некој агент на државна безбедност кој не прати сите тука, или пак е нивни софтвер, додуша без многу напредно AI.![]()
Види Џои, трол у истинску смислу на збор е скандинафско џуџе,сс шиљасти ушиња и дугачко вештерско носе,увек спремно да праи беље и да праи далавере у скандинафску шуму илимити форум.Некад е избацен,изолиран од цивилизацију, илимити дреме у напуштен скандинафски фјорд такозвана ситуација бан.Што е тоа тролл?
Ехе ги имат тро одпоќе, само будала се прам јас иначе со полата пишам во пп.[DOUBLEPOST=1416932774][/DOUBLEPOST]Трол ти е нешто волшебно, маљо санкир кокиче али погрдо, нешто ко шо викат парвава плус имат некој ген од планински гоблин и обавезно му поткревет нозете, смрдат.приметил некој дека има бааги multiple member disorder на форумоф?
Hahahahaha vaka go slavite vo 4ce![]()
Nema vrska aha taka deka nema vrska slucajno go spomnuvas
Ajvanot kao prorok go pretstavuvas a sepak se nosi i pozira kao faraon
Tvoe pravo e da mislis sto sakas bre momcek ,mozes i vamu a mozes i tamu tvojot prorok pozira na par sliki kao faraon a i u samata vi tolku znacajna misa glavniot vi svestenik izigrava faraon taka da nemoj skazni da kazuvas za neuki i da izigravas prosvetitel so sveka nemozes daleku da svetis
eve od mene nasmevkaМногу тука глеам дека врска немаат што е трол и што е тролање.
Трол не е интелигентен лик кој саркастично и иронично „трола“ луѓе кои имаат лоши аргументи.
Зборот тролање го употребувате за секоја заебанција и све што не е сериозна дискусија.
Тие коишто киснеле денови на 4чан знаат што уствари е интернет трол. Трол е личност која влага во дискусија со цел да ја уништи дискусијата. Тролот може да е гение, а може и да е ментално хендикепиран. Целта на тролот е преку граматички нацизам, спам, намерно создавање на лоши реченици за да го фокусира вниманието на себе и луѓе да го поправаат, сајбер насилство, провокации и ред други ствари да влезе и да ја заебе дискусијата, некад од лични причини кои се реални, а некад од курташак.
Ако на пример сите се неозбилни и според вашите дефиниции за тролање „тролаат“, вистински трол ќе влезе, ќе биде озбилен, ќе се испокара со сите, ќе им го скрши филмот и расположението на тие кои се весели и ќе си иде. Ако сите се озбилни, вистински трол ќе влезе со лоши шеги и ќе ремети некого, евентуално ќе ја разводни дискусијата и ќе ги напне повеќе.
Тролот најчесто го фокусира целото внимание на ирелевантни ствари, може да пишува со КАПС или може да користи циркуларна логика за да го постигне тоа. Колку повеќе внимание му се обрнува од неистренирани сајбер нубчиња кои го фидаат, пмсаат и му зборуваат колку е „глуп“, нема осет итн... толку повеќе целта на тролот се постигнува.
Така да не, трол не е Мачорка која со сарказам и интелигентни шеги заебава некого, трол не е лик кој дрибла друг лик со специфична намера.
Не е трол Спонџ, Веселинова или некој друг околу кој се креваат фешти и заебанции.
Трол е thorse кој буквално ја уништува цела тема и повлекува луѓе да му дебатираат и да се расправаат со него, да се напињаат и да го хранат.
ne go/ja vadi ziti sePro Femina е еден од поактивните членови у последно време и многу ми е смешно коа ќе видам луѓе шо го сфаќаат сериозно, па уште и влагаат у дискусија со него.
Не знам као не капираат дека е трол чија цел е да ги исмева феминистките,т.е. поконкретно мислам дека сака да ја исмева Пумата, го има нејзиниот претходен аватар и пишува на слични теми ко неа, само што ставовите му се апсурдни и бесмислени ( како темава со зајакот на пример).
Тања се вика.Pro Femina е еден од поактивните членови у последно време и многу ми е смешно коа ќе видам луѓе шо го сфаќаат сериозно, па уште и влагаат у дискусија со него.
Не знам као не капираат дека е трол чија цел е да ги исмева феминистките,т.е. поконкретно мислам дека сака да ја исмева Пумата, го има нејзиниот претходен аватар и пишува на слични теми ко неа, само што ставовите му се апсурдни и бесмислени ( како темава со зајакот на пример).