Три прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Radost
  • Време на започнување Време на започнување
Хах, ти очигледно имаш нешто против мене. За се` нешто ме цитираш. Кажи што те нервирам па ако сакаш ќе ти објаснам по ПП.

Иначе кон цитираното. Првото прашање во врска со болката. Каква врска има болката со Господ. Дај кажи ми. Дали може болката да се објасни медицински и од каде таа доаѓа? Може. Господ може да се осети, да се објасни? Не може. Тогаш што кој к*р?

На крај краева не може ова да е доказ за постоењето на Господ. Не е доволно аргументирано. И плус не може да се докаже постоењето со една приказна. Значи глупави биле луѓето што пишувале 500 стр (библијата) за да докажат?

А кој рече дека со оваа приказна се докажува Господовото постоење? Малце нелогичен ти е заклучокот. Приказната е едноставна, и напишана на малце посликовит начин.
Кажи ми. Дали ја гледаш болката?
И да, Господ може да се објасни и почувствува, само треба малце повеќе напор.
Немам ништо против тебе, едноставно се`уште си психички недограден за да можеш да тврдиш нешто толку тешко.
Не сфаќај сериозно, не велам дека си незрел. Поздрав:wink:

Ама за да го почуствуваш понекогаш е потребен шамар :wink:

Se sto nekoj pravi vo zivotot mu se vraka kako bumerang.Taka ponekogas losite dela ti go davaat zasluzeniot samar.Sto znaci se proizleguva od tebe ili bilo koj drug.Nekoj da ne pravi nesto takvo,nema zivotot da go plesne po lice........
Patem,tuka vo prikaznava ne stanuva zbor za takov samar.Pravi malce razlika.Nekoj so najdobrite knigi sepak nema da ti dade odgovor,a nekoj drug na mn. ednostaven nacin ke ti gi dade site odgovori.

А кој рече дека со оваа приказна се докажува Господовото постоење? Малце нелогичен ти е заклучокот. Приказната е едноставна, и напишана на малце посликовит начин.
Кажи ми. Дали ја гледаш болката?
И да, Господ може да се објасни и почувствува, само треба малце повеќе напор.
Немам ништо против тебе, едноставно се`уште си психички недограден за да можеш да тврдиш нешто толку тешко.
Не сфаќај сериозно, не велам дека си незрел. Поздрав:wink:

Види вака. Прашањето е од каде доаѓа болката а не дали можам да ја видим. Второ кажи тогаш која е поентата на приказнава? И на крај краева огин не може со огин да се изгаси. Разбираш? Месо е друго, огин е друго.

Radost bravos :smir:

Aj daj uste nekoja prikaska ili daj prasanje nekoe ovaka malce e ko monolog

Ima edna mnogu dobra,za toa zosto Bog dopusta stradanje vo svetot.Ja imam ednas poodamna spomnato....
+Eden covek odi na frizer,i dodeka frizerot go sisa,si pravat muabet,debatiraat na najrazlicni temi.Vo nekoja od niv bila i temata za religija.Frizerot mu rekol na covekov deka ne veruva vo Boga,deka dovolno e da izlezes na ulica za da vidis deka Toj ne postoi.Mnogu pati gledal napateni luge,koi mnogu stradale vo zivotot,bolni,siromasi....Razgneven od toa,mu vika deka Gospod ne postoi,zosto koga bi postoel,ne bi dopustil tolku stradanje i maki na zemjava.Covekot,koj patem,bil vernik,ne mu dal nikakov odgovor,molcel.Otkoga frizerov go isisal,si otisol.Po otprilika 10min. se vraka nazad vo frizernicata i mu vika na frizerot:"Znaes sto?!FRIZERITE NE POSTOJAT!!!"
A frizerov go gleda zacudeno i mu vika:"E kako ne postojat,samo sto te isisav,pred 10min!"
A covekov mu veli:"Da,mene me isisa,no sega samo sto pominav na ulicava vidov mnogu nesredeni luge,necisti....Koga frizerite bi postoele,ne bi imalo tolku nesredeni i necisti luge na svetov!!"
A frizerot mu vika:"Pa da,ama toa e taka,bidejki tie ne dosle kaj nas da se isisaat.Koga bi dosle,bi bile i sredeni,i cisti."
A covekov mu vika:"Pa tokmu taka.I lugeto koga bi se obrakale kon Boga,ne bi imalo stradanje i bolka na svetov.Toa e taka,bidejki tie ne se ni obrnuvaat kon Boga,isto kako sto nesredenite luge,ne se obrnuvaat kon tebe!"

:wink:

Види вака. Прашањето е од каде доаѓа болката а не дали можам да ја видим. Второ кажи тогаш која е поентата на приказнава? И на крај краева огин не може со огин да се изгаси. Разбираш? Месо е друго, огин е друго.

Ako toa e tvoeto prasanje,ne e toa prikaznata.
A ti znaes li od kade doaga,pa da ni kazes,i bidejki definitivno od nekade doaga,dali si ja videl?Sam prasa,a preku ovie prasanja,ke si dobies i soodveten odgovor!

A ti znaes li od kade doaga,pa da ni kazes,i bidejki definitivno od nekade doaga,dali si ja videl?Sam prasa,a preku ovie prasanja,ke si dobies i soodveten odgovor!

Болката е процес на нашиот организам. Значи може некој стручно да ти објасни подобро зашто ипак сум на Средно Економско (=

Тебе некој во животот ти има акнато некоја....ако не, сигурно татко ти или мајкати ти плеснале по некоја.....епа сега болката ти доаѓа од сопственикот на раката која те мава

Воне,од раката на моите произлегува шамарот,а не болката.Болката произлегува како последица на шамарот.А за со еден шамар,почувствуваш болка,тоа мора од некаде да доаѓа.Ама па јас дури и се прашувам дали уопште постои,зашо никад не сум ја видел.А дур не ја видам,нема да верувам дека постои:helou:
Затоа барам некој кој ке ми даде доказ за нејзиното постоење:wink:

Болката е процес на нашиот организам. Значи може некој стручно да ти објасни подобро зашто ипак сум на Средно Економско (=

Епа добро де,кога мене некој со добри докази ќе ми докаже дека болката постои,или кога ќе сретнам некој што ја видел,тек тогаш ќе поверувам дека таа постои.

(дефинитивно треба некој вака со вас да се понаша,за да ви оди муабетот,затоа што вие цело време го барате истото со Бога)

Па сега ќе речеш дека сум будала што не верувам дека болката постои,така?А кога јас се бунам против вашето неверие,што е сосем исто со ова,плачете како мали деца!А сега со тоа што никој незнае да ми каже за болката,сами си се плеткате во мрежата,која и сами си ја сплетовте!:helou:

Епа добро де,кога мене некој со добри докази ќе ми докаже дека болката постои,или кога ќе сретнам некој што ја видел,тек тогаш ќе поверувам дека таа постои.

(дефинитивно треба некој вака со вас да се понаша,за да ви оди муабетот,затоа што вие цело време го барате истото со Бога)

Па сега ќе речеш дека сум будала што не верувам дека болката постои,така?А кога јас се бунам против вашето неверие,што е сосем исто со ова,плачете како мали деца!А сега со тоа што никој незнае да ми каже за болката,сами си се плеткате во мрежата,која и сами си ја сплетовте!:helou:

Ако го види Бацилус ова, ќе ти објасни до детал за болката како настанува зашто очигледно немаш основно познавање од медицината или само од слепото верување ти затвораш очите пред вистината.

Ако го види Бацилус ова, ќе ти објасни до детал за болката како настанува зашто очигледно немаш основно познавање од медицината или само од слепото верување ти затвораш очите пред вистината.

Ако го види Верникот ова,ќе ти објасни до детал за Бога како постои зашто очигледно немаш основно познавање од православната вера или само од слепото неверување ти ги затвораш очите пред Вистината. :helou:

п.с.дури гледаш?немам потреба да измислам реченици нови,сам ми ја даде идејата.....сам кажуваш,сам се побиваш:smir:

Ако го види Верникот ова,ќе ти објасни до детал за Бога како постои зашто очигледно немаш основно познавање од православната вера или само од слепото неверување ти ги затвораш очите пред Вистината. :helou:

п.с.дури гледаш?немам потреба да измислам реченици нови,сам ми ја даде идејата.....сам кажуваш,сам се побиваш:smir:

Ќе видиме кој затвора очи пред вистината кога ќе умреме (=

Ќе видиме кој затвора очи пред вистината кога ќе умреме (=

Точно. Тие што го делат твоето мислење веќе се мртви. Ние никогаш нема да умреме. Ја гледаш ли разликата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom