Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pazi na evro ima saport na 1.28 i malku podobri fundamenti moze da go ripnaat gore nesto sto e dosta mozno. Ako ti e do signurno nesto odi short na JPY...Abe resil da go unistuva totalno.There goes the euro.......![]()
Pazi na evro ima saport na 1.28 i malku podobri fundamenti moze da go ripnaat gore nesto sto e dosta mozno. Ako ti e do signurno nesto odi short na JPY...Abe resil da go unistuva totalno.There goes the euro.......![]()
Еврото некако опасно е сега за тргување, нема баш јасен тренд, како да не знае кај тера, али затоа USD/JPY не престанува да расте, крајот не му се гледа (исто и со EUR/JPY), а па AUD/USD и NZD/USD паѓаат ко круши, многу јасни трендови. Јас на демо сега се вежбам и од 1000 евра ќарив 100+ евра за неколку дена, и тоа имав 2 неуспешни позиции од причина што многу блиску имав ставено stop loss, али lesson learnt за друг пат.There goes the euro.......![]()
Еврото некако опасно е сега за тргување, нема баш јасен тренд, како да не знае кај тера, али затоа USD/JPY не престанува да расте, крајот не му се гледа (исто и со EUR/JPY), а па AUD/USD и NZD/USD паѓаат ко круши, многу јасни трендови. Јас на демо сега се вежбам и од 1000 евра ќарив 100+ евра за неколку дена, и тоа имав 2 неуспешни позиции од причина што многу блиску имав ставено stop loss, али lesson learnt за друг пат.
Дај пиши ми од која страна го пушти демото?
Евро е ранејнџ боунд во последните 10 месеци плус има хед анд шолдерс патерн на 10-12 месеци. Хед анд шолдерс индицира пад надолу. Иако фундаментално очекувам подобри резултати во следнава година и раст на еврото но во следните месеци можен е и пад и доста тешко е за тргување. USD/JPY е дефинитивен лонг и технички и фундаментално. Со АУД и НЗД не би си играл да имаат јасни трендови во послениов месец 2 ама не се базирани на здрава основа и фундаментална логика. Злато покажува знаци на тренд реверсал и може да изнендаи нагоре инфлацијата е во САД на 1.1% тешко е веројатно да паѓа уште без да интервенираат уште поагресивно ФЕД дефлација едноставно не е опција ама доста е несигурна работа во следниве месеци но ни под разно не би го шортал.Еврото некако опасно е сега за тргување, нема баш јасен тренд, како да не знае кај тера, али затоа USD/JPY не престанува да расте, крајот не му се гледа (исто и со EUR/JPY), а па AUD/USD и NZD/USD паѓаат ко круши, многу јасни трендови. Јас на демо сега се вежбам и од 1000 евра ќарив 100+ евра за неколку дена, и тоа имав 2 неуспешни позиции од причина што многу блиску имав ставено stop loss, али lesson learnt за друг пат.
Лош ден за доларот дури и Јенот скокна доста...а јас па отворив еден мал шорт на сребро само ради тоа што паднаа доста лис ратеис на ПМ. Не сакам да тејдувам шорт терм ама ај да си ја пробам среќата...а реков не одам шорт на ПМ ич бидејќи лонг терм ми изгледа поверојатно горе од доле ама ај мала позиција на стратегија која многу ретко ја користам да видам дали ќе упали.Како ме среди денес Еур усд 4 лота имав од 1.29600 до 1.30000 сите на селл.
Traders Said to Rig Currency Rates to Profit Off Clients
http://www.bloomberg.com/news/2013-...rig-currency-rates-to-profit-off-clients.html
Traders at some of the world’s biggest banks manipulated benchmark foreign-exchange rates used to set the value of trillions of dollars of investments, according to five dealers with knowledge of the practice.
“The FX market is like the Wild West,” said James McGeehan, who spent 12 years at banks before co-founding Framingham, Massachusetts-based FX Transparency LLC, which advises companies on foreign-exchange trading, in 2009. “It’s buyer beware.”
Е те килна колку време викам дека не е паметно да се шорта евротот...Инаку и јас наскоро ќе си ги затворам шортовите на ПМ може уште малку...Ме килна еврото. А овие еу го спасуваат .ццц
Koe e vaseto iskustvo so povlekuvanje sredstva od forex na smetka/karticka od nasa banka vo makedonija? imam ne mnogu golema sum za povlekuvanje okulu 500$ , pa mozam da gi povlecam ednistveno na istata smetka (na kartickata so koja sum deponiral sredtsva) drugi opcii ne mi dozvoluvaat dodeka ne se povlece ovaa suma, pa posle toa ke mozam i drugi opcii da koristam, skrill,payooner, itn.. toa se nekoi nivni pravila na brokerot.
Dali imate nekakvo iskustvo so nasive banki , da ne ne me isplatat ili nekoi drugi zafrkancii... ?
Се е можно преку кој идеш?