Тргување со валути-FOREX

• Креатор на темата Креатор на темата FOREX-Macedonia
  • Време на започнување Време на започнување
100 evra gaga za forex samo valuti(major eur usd jpy gpb) koj saka da se proba ova vazi do 30 septemvri mislam germanska banka jas tuka igram vekje 2 3 meseci od 100ce 430 gi napraviv, ima kviz koj sto treba da se resi ako nemas patience ne ni probuvaj eve go linkot http://en.tradimo.com/trading-start/?ref=jM3l6H parite moze da se izvadat otkako ke se pominat 8 lota, bankata e proverena od moja strana ne se naj naj so pips(ama ne se nekoja zaebancija) gaga si e gaga i trejdovite se limitirani na 0.01 ima leverig od 1x200 na istite, isto ima interesen tutorial sto kako kaj zosto i video skoli besplatno(sekako tuka zemaat nekoj procent ovie od tradimo). Eve koj saka neka poveli.
A za ujp od januari do mart prijavuvas priliv na sredstva od stranstvo platis danok od 10% na parite sto si gi dobil i toa e toa.

По читањето по форуми и едукација по мене најдобра страна е www.babypips.com а исто така и имаат добри стратегии за тргување. Пробав неколку брокери на демо сметка. Кај сите е прилично исто. Али исто така прочитав и многу дека не исплаќале кога ке сакате да повлечете. Па би ве замолил за ваши искуства. Веке сум решен да почнам со реално тргување. Поздрав

По читањето по форуми и едукација по мене најдобра страна е www.babypips.com а исто така и имаат добри стратегии за тргување. Пробав неколку брокери на демо сметка. Кај сите е прилично исто. Али исто така прочитав и многу дека не исплаќале кога ке сакате да повлечете. Па би ве замолил за ваши искуства. Веке сум решен да почнам со реално тргување. Поздрав
Brokere najbolje možeš de prečekiraš ovde, po mom mišlenju:
http://www.myfxbook.com/reviews/brokers/9,1 (rasporedi si ih po ocjeni, čitaj komentare).
Ja osobno planiram da idem kod Pepperstone.

Ај некој што стварно се разбирате околу ова тргување контактирајте ме во порака. Почетник сум, започнав да читам пред неколку дена за ова и ме интересираат некои работи да прашам. Ви благодарам.

Ај некој што стварно се разбирате околу ова тргување контактирајте ме во порака. Почетник сум, започнав да читам пред неколку дена за ова и ме интересираат некои работи да прашам. Ви благодарам.
Колку и да ти кажуваме на крај пак ке биде по твое, прво треба да научиш што е тоа candlestick(најпопуларни се моментално) па да знаеш со колку пари смееш да скокаш на берзата да размислиш дали скршените свекички го кажуваат тоа што го гледаш на почеток е најдобро да трејдаш кратки трејдови во пеак тиме кога има доста вести кои што ги вртат свеќичките(и трејдовите да ти бидат од 0.01 до 0.02 со левераге 1.200 за да разбереш некои работи подобро, јас трејдам со фрее пари веќе неколку месеци од 100 стигав до 440 па сега паднав на 300 ама трејдовите ми вртат со месеци се нема време , имаш спреад кој ти го земаат на секој отворен трејд ако играш на мали пари како погоре што ти реков спреадот неманекое значење ако играш на поголеми пари секако би ти одговарал помал спреад, кога се гаси берза а се уклучува друга знае да ти земе свап и тоа е ситно ако играш на 0.01 ако ти оди трејдот да речеме 2 месеци свап ке имаш -.80 некаде, е сега сум слушнал дека има и позитивен свап ама кај мене досега тоа не се има случено.
Јас сум уште во дилема со многу работи околу форех и сега за сега само ехпериментирам.барај по нетов има доста фрее пари за трејдање чисто да се пробаш за регистрација ти бараат само сметка во банка еур сметка која се прави за 2 мин. И додека не се пробаш на реал монеу не се радувај ако си земал 50000 еура на демо сметка, пошто кога ке почнеш со твои пари не е исто. Сајтов што го имам шернато пред месец два погоре има често вакви гратиси, сега има некој за social trade даваат 100 еура гратис ама го немам пробано.
Нешто што читав е дека си бираш трејдер ги ставаш парите и ако он добива добиваш и ти хехе ама појма немам како иде и сигурно не е мед и млеко, сигурноима комисиони има свапови спредови етц....

Се додека си го плаќаме персоналниот данок на парите заработени од странство во ујп немаме гајле. А за овие дечки или што се они земаат провизија некоја од секој клиент кој ке внесе пари и слично на одреден брокер кој тие го рекламираат и то је то .......

Аха значи подобро е да направиш сметка надвор и да правиш пари така,не преку овие.

Наслушнав од една новинарка дека во Македонија ќе го легализираат FOREX работењето за фирми до крај на 2014, а до крај на 2015 за физички лица. Исто така и тргување со странски хартии од вредност и нивни деривати. Некој друг дали разбрал за ова?

Наслушнав од една новинарка дека во Македонија ќе го легализираат FOREX работењето за фирми до крај на 2014, а до крај на 2015 за физички лица. Исто така и тргување со странски хартии од вредност и нивни деривати. Некој друг дали разбрал за ова?

Имаше нешто деновиве дека во Македонија од Април ќе може да се играат онлајн игри на среќа, односно обложување ако разбрав добро, само незнам дали ќе може само во Македонија или и надвор од неа. Белким и тргувањето ќе го пуштат кај и да е.

http://kajgana.com/kraj-za-onlajn-o...ski-sajtovi-se-otvara-drzhavna-video-lotarija

Имаше нешто деновиве дека во Македонија од Април ќе може да се играат онлајн игри на среќа, односно обложување ако разбрав добро, само незнам дали ќе може само во Македонија или и надвор од неа. Белким и тргувањето ќе го пуштат кај и да е.

http://kajgana.com/kraj-za-onlajn-o...ski-sajtovi-se-otvara-drzhavna-video-lotarija
И јас сум за кец у кец на Амерички Долар :D... да не бидам циничен ама коментаров го одсликува менталитетот на 99% од трговците со валути за ситни пари.

И јас сум за кец у кец на Амерички Долар :D... да не бидам циничен ама коментаров го одсликува менталитетот на 99% од трговците со валути за ситни пари.

Сакаш да кажеш дека се коцкаат со валутите ? :D ... Инаку со добар трејд план и со јака самодисциплина се може да се направи ! ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom