Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
www.markets.com е солиден вебсајтDosega sum trguval so etoro i ne mi izgleda deka znaenjeto nesto vliaje tuku mi lici kako cista kocka dali znae nekoj podobar sajt za trguvanje serazbira prvin so demo account?
Ma i mene ne mi e mnogu biten ekonomskiot del.Bitno mi e da znam kako da kockam.Za zal mene nitu videata,nitu demo smetkata mi pomogna da ukopcham kako se "kocka".Na demo smetkata od 100 000 evra mi ostanaa ushte 7000.Znachi veke otidov vo ogromna zaguba.Ne deka nema da bidat svateni ako ubavo objasnat,tuku za zal neznaat da objasnat .I posle aj kazi kako da uplatam vistinski pari na takva zaguba.Objasnuvaat za ekonomija i biznis
neshto shto mi e poznato,namesto da objasnat za nachinot na "kockata".
www.markets.com е солиден вебсајт![]()
Ne za kockarnici ne me privlekuva.A ovoj nachin na trguvanje sakam da go naucham i koga i da e ke go naucham.Zoshto sakam prvo so trguvanje so valuti da pochnam,po shto moze da se pochne i so mali sumi za razlika od akciite.A ponataka i so kupuvanje akcii.Ne deka ke rabotam so golemi sumi tuku chisto biznisot od sekogash me vlechel pa bi sakal da navlezam vo ovoj vid.Pa ne li e po ubavo vo kockarnicite da otides?
--- надополнето: 4 мај 2013 во 22:10 ---
Ne za kockarnici ne me privlekuva.A ovoj nachin na trguvanje sakam da go naucham i koga i da e ke go naucham.Zoshto sakam prvo so trguvanje so valuti da pochnam,po shto moze da se pochne i so mali sumi za razlika od akciite.A ponataka i so kupuvanje akcii.Ne deka ke rabotam so golemi sumi tuku chisto biznisot od sekogash me vlechel pa bi sakal da navlezam vo ovoj vid.
Знаењето влијае во тргувањето на секој сајтPa ne li e po ubavo vo kockarnicite da otides?
--- надополнето: 4 мај 2013 во 22:10 ---
dali znaenjeto vliaje na trgubanjeto vo ovoj sajt?
Друже гледам доста работи не ти се јасни, прв совет што можам да ти го дадам е да НЕ почнуваш со тргување, ни ДЕМО и апсолутно никако РЕАЛНО тргување. За твое добро е прво да научиш што е форекс, и како функционира. Според мене ова е најдобриот сајт за тоа http://www.babypips.com/school/ презентирани се сите работи поврзани со форекс од А до Ш и тоа на забавен начин. Значи не можеш ти да отвориш MT4 (Metatrader 4) и да читаш candlesticks кога не знаеш ни што се candlesticks, што е long позиција а што е short позиција и поимитите како leverage, margin, и индикаторите како SMA, EMA, Stochastic, и патерните како Pinbar, Doji итн. Гледам погоре ни даваш до знаење дека незнаеш што е MT4. Значи отвори го http://www.babypips.com/school/ и ако велиш дека сакаш да го научиш овој занает од почеток до крај помини го цело школо, верувај ова нема да трае 1-2 дена може ќе ти требаат 1-2 месеца ама верувај ќе ти се исплати многу. И те молам свати го како вистинско школо, ако само го прелистуваш, не губи време со форекс воопшто. Башка како ти текна на тоа демото со 100,000 евра да почнеш, ај почни си со некоја пореална сума од 1,000 - 5,000 евра, не за нешто друго туку и кога ќе почнеш да правиш пари ќе ти изгледа дека многу се заработуваат за подоцна да сватиш дека немаш реално толку пари па ќе стартуваш со некоја смешна сума од 500 евра и ќе правиш по 20 евра месечноNe za kockarnici ne me privlekuva.A ovoj nachin na trguvanje sakam da go naucham i koga i da e ke go naucham.Zoshto sakam prvo so trguvanje so valuti da pochnam,po shto moze da se pochne i so mali sumi za razlika od akciite.A ponataka i so kupuvanje akcii.Ne deka ke rabotam so golemi sumi tuku chisto biznisot od sekogash me vlechel pa bi sakal da navlezam vo ovoj vid.
Многу си ми смешен со коментаривеМногу многу волна во ова Македонијава... Законот за забрана за сметки во странство не го разбирав ама се повеќе ми станува јасно. Џабе би ви пожелувал среќа во Сингапур имаат изрека even luck runs out.
Друже гледам доста работи не ти се јасни, прв совет што можам да ти го дадам е да НЕ почнуваш со тргување, ни ДЕМО и апсолутно никако РЕАЛНО тргување. За твое добро е прво да научиш што е форекс, и како функционира. Според мене ова е најдобриот сајт за тоа http://www.babypips.com/school/ презентирани се сите работи поврзани со форекс од А до Ш и тоа на забавен начин. Значи не можеш ти да отвориш MT4 (Metatrader 4) и да читаш candlesticks кога не знаеш ни што се candlesticks, што е long позиција а што е short позиција и поимитите како leverage, margin, и индикаторите како SMA, EMA, Stochastic, и патерните како Pinbar, Doji итн. Гледам погоре ни даваш до знаење дека незнаеш што е MT4. Значи отвори го http://www.babypips.com/school/ и ако велиш дека сакаш да го научиш овој занает од почеток до крај помини го цело школо, верувај ова нема да трае 1-2 дена може ќе ти требаат 1-2 месеца ама верувај ќе ти се исплати многу. И те молам свати го како вистинско школо, ако само го прелистуваш, не губи време со форекс воопшто. Башка како ти текна на тоа демото со 100,000 евра да почнеш, ај почни си со некоја пореална сума од 1,000 - 5,000 евра, не за нешто друго туку и кога ќе почнеш да правиш пари ќе ти изгледа дека многу се заработуваат за подоцна да сватиш дека немаш реално толку пари па ќе стартуваш со некоја смешна сума од 500 евра и ќе правиш по 20 евра месечно. Патем, не претерувај со leverage, нормално кога ќе научиш што е leverage и дека треба да го избегнуваш, поготово почетници како тебе и мене
Гледам погоре ти даваат примери со бројки што сигурно ти се попара во мозокот затоа уште еднаш ти викам право во школоако сакаш да знаеш што се тие бројќи.
И една и последна работа, форекс тргување НЕ Е КОЦКАЊЕ, ако го сфатиш како коцкање оди во коцкарници и во кладилници и не губи време на форекс. Форекс е бизнис и бара дисциплина и континуитет.
П.С. Еве неколку добри форуми за форекс, ти препорачувам да се зачлениш и на двата.
http://forums.babypips.com/
http://www.forexfactory.com/forum.php
Ако треба уште нешто, пиши ќе гледам да те упатам колку можам.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 10:33 ---
Многу си ми смешен со коментариве![]()
Мислам дека Twin 1 е погрешно упатен и дезинформиран со тоа коцкањето затоа и му пишав дека ФОРЕКС =/= КОЦКАЊЕ, и јас најдобронамерни совети му давам, а ако сака нека ги прифати ако сака нека не ги прифаќа, сепак форекс е за трпеливи и дисциплинирани луѓе.Мило ми е што ти е смешно, џабе се трудиш иначе да објаснуваш, се е веќе објаснето. Нив ги мрзи 10 страни на темава назад да се вратат ти школо им кажуваш. Он ти вика не го интересира економија
повеќе коцка ти му објаснуваш МТ4 и левериџ
... Подобро ќути си и
само повеќе штета ќе направиш...
Мислам дека Twin 1 е погрешно упатен и дезинформиран со тоа коцкањето затоа и му пишав дека ФОРЕКС =/= КОЦКАЊЕ, и јас најдобронамерни совети му давам, а ако сака нека ги прифати ако сака нека не ги прифаќа, сепак форекс е за трпеливи и дисциплинирани луѓе.
Основните работи веќе кажав дека ги знам ,,,,,знам што е профит,знам за ризик,знам што е инвестиција,,,,,приход,расход,експанзија,стагнација и рецесија,,,,знам што се позајмливи парични стредства,,,,знам за банките,монетарна политика,фискална политика,девизен курс,,,,знам за микро и макро економија,,,,акцизи,царини,,,,,дека секое тргување носи ризик,дека треба да не се изложуваме на преголем ризик,дека цената на валутите е варијабилна и варира горе долу,дека кога е падната цената се купува кога е висока се продава‘‘‘‘‘‘‘‘Знам за основите на економија .Не ме сфакај грешно добри совети си дал само мислам дека џабе е да се даваат совети за вакви работи на некој кој не се потрудил основините работи да ги простудира и сфати.
Ne mi e jasno za vlozuvanje vo valutite ili zlatoto.Dali ako vlozam vo zlatoto ke dobivam nekoja dividenda kako shto e so akciite.Ili nemam nikakva dobivka pa ke treba da chekam da porasne vrednosta na zlatoto pa da go prodadam i da dobijam zarabotka.Znachi prashanjeto mi e dali so samoto vlozuvanje vo zlatoto ili nekoja valuta jas veke dobivam zarabotka ili mora da vrsham postojano kupoprodazba za da ostvaruvam dobivka....?
Сепак не ми е јасно.Значи не станува збор за земање кредит од банка,туку зборувам за вложување во валути на берзата Forex која што се прави електронски преку платформа.
Значи ако во Forex lider сум вложил во валута на пример во еврото.Ти викаш дека ќе добивам камата.Како ке ја добивам.Дали со самото покачување на вредноста на еврото профитот кој го остварува го сметаш за камата.Ондак така и на златото на берза вредноста расте.Или каматата на валутата се пресметува на друг начин.И те молам појасни ако сакаш на кој начин се пресметува каматата.Зошто сепак не станува збор за земање позајмливи парични средства.
А посебно ме интересираше тоа откако ке влозам во валути дали самите тие валути веќе ќе ми носат добивка и јас само да ја подигнувам од сметка или треба да тргувам со купување евтино и продавање поскапо за да можам да повечам од профитот.
A da mi dadesh direktni linkovi ako sakash.Po shto jas nemozam da najdam,a i neznam shto znachi mt4....![]()