Третмани на лице

• Креатор на темата Креатор на темата Cute Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Сте биле ли некогаш на некави третмани за лице, без разлика дали било тоа затоа што сте морале , сте имале некој проблем со кожата или пак едноставно да си го освежите и разубавите лицето? Ако сте биле, каде сте оделе на третман и дали сте биле задоволни??

Редовно правам третмани на лице, една пријателка отвори козметички салон и кај неа одам. Се прави еднаш месечно и многу сум задоволна. Се состои од миење на лицето со соодветен гел, благ пилинг, чистење на порите, маска за лице па преку неа мине со едно апаратче, не знам како се викаше и на крај уште една маска за лице, соодветна на типот на кожата. Добро е како за освежување, само долго трае третманот, околу 2 часа.

Сум била неколку пати до сега.Првиот пат поминав супер,поголем дел од лицето ми се исчисти,но докторката беше секогаш во некоја гужва,па последните неколку пати ме зезна и ми се дозапусти едната страна од лицето.
После тоа бев на третман за лицето и во Германија,па и таму постапката беше иста како и кај нас.Таму си купив посебни креми за моето лице,цела колекција и ми се среди конечно.
Сепак,јас не сум за козметички третмани ако некој нема никакви проблеми.Најдобро лицето се одржува со здрава храна и природни креми/маски и сл.Јас лично јадев доста мајонез.Кога прекинав одма ми се исчисти лицето.

да имам одено на комплетен третман за чистење на лицето,првите два дена по третманот ми беше црвено лицето и несмеев ни пудра ни нишо ама подоцна ми беше супер исчистено ...освежено:pipi:

Мед и сол измешајте стајте на лице и нека постои 10-15 мин ќе имате екстра меко и нежно лиценце ем го чисти ем освежува..а да и кога ќе ја нанесувате маската тријте со прстите да ги навлезе убаво..

Никогаш не сум била за да правам третман на лице :vozbud:

Ednas mesecko za obicen tretman (cistenje i osvezuvanje) i momentalno ednas nedelno na laser

Сте биле ли некогаш на некави третмани за лице, без разлика дали било тоа затоа што сте морале , сте имале некој проблем со кожата или пак едноставно да си го освежите и разубавите лицето? Ако сте биле, каде сте оделе на третман и дали сте биле задоволни??

Обавезно секој месец на пеглање. :pos:
Да, одам на третмани за лице, секој месец :), за чистење, масажа и маска на лицето.
Не можам да замислам да не ми биде средено лицето, сакам се да си биде стаклено на мене.:pipi:

Имам многу чисто лице и посува кожа.
Користам хидратантни кремови, правам пилинг еднаш неделно и некогаш знам маска да ставам.

И секоја вечер го чистам лицето со лосион кој и го препорачале на мајка ми во аптека се вика CHLORAMPHENICOL и е феномен. Не сум користела подобар лосион или тоник од овој, 100 пати е подобар од оние на познатите фирми. А е толку евтин и ефикасен и многу длабински ја чисти кожата. Мозолчиња ми се појавуваат 90% помалку:)
И никогаш не спијам со шминка и секогаш лицето мора да ми е исчистено со млеко.

Со тоа немам никакви проблеми и не одам на третмани во козметички студија:)

Obavezno odam na tretman ednash mesecno veke 6 meseci i ke prodolzam da odam.Imam samo eden mal problem ne mozam da si ja najdam soodvetnata krema za lice i pudra.Imama suva koza a pod obrazite pred da dobijam zaat da mi se pojavat akni:kesa:losha kombinacija znam.Sum gi koristela na eucerin hidratantna za problematicna i osetliva koza, na garnier skoro site i total confort i fresh i sega edna druga zemav ali ne mi pashaat, daj pishete ako nekoj go imaa istiot problem:cry:

Obavezno odam na tretman ednash mesecno veke 6 meseci i ke prodolzam da odam.Imam samo eden mal problem ne mozam da si ja najdam soodvetnata krema za lice i pudra.Imama suva koza a pod obrazite pred da dobijam zaat da mi se pojavat akni:kesa:losha kombinacija znam.Sum gi koristela na eucerin hidratantna za problematicna i osetliva koza, na garnier skoro site i total confort i fresh i sega edna druga zemav ali ne mi pashaat, daj pishete ako nekoj go imaa istiot problem:cry:

И јас имам суво лице и користам италијанска крема Cera di cupra (efetti antieta) и единствено до сега од оваа сум задоволна. Ја користам долго време, а претходно и јас мака имав со избор на крема.
Доволно е хидратантна и има голем процент на глицерин.

А од пудри користам Seventeen поточно Time plus.

Пробај ја кремава ако сакаш (во аптеки или unique), но не значи дека тебе ќе ти е добра зашто секое лице иако е суво е различно. Но јас сум презадоволна.:pipi:

Имам многу чисто лице и посува кожа.
Користам хидратантни кремови, правам пилинг еднаш неделно и некогаш знам маска да ставам.

И секоја вечер го чистам лицето со лосион кој и го препорачале на мајка ми во аптека се вика CHLORAMPHENICOL и е феномен. Не сум користела подобар лосион или тоник од овој, 100 пати е подобар од оние на познатите фирми. А е толку евтин и ефикасен и многу длабински ја чисти кожата. Мозолчиња ми се појавуваат 90% помалку:)
И никогаш не спијам со шминка и секогаш лицето мора да ми е исчистено со млеко.

Со тоа немам никакви проблеми и не одам на третмани во козметички студија:)

И јас го користам истиот лосион, само што мене козметичарката ми го препорача.:smir:

И јас имам суво лице и користам италијанска крема Cera di cupra (efetti antieta) и единствено до сега од оваа сум задоволна. Ја користам долго време, а претходно и јас мака имав со избор на крема.
Доволно е хидратантна и има голем процент на глицерин.

А од пудри користам Seventeen поточно Time plus.

Пробај ја кремава ако сакаш (во аптеки или unique), но не значи дека тебе ќе ти е добра зашто секое лице иако е суво е различно. Но јас сум презадоволна.:pipi:
Znam za toa deka mene moze i nema da mi odgovara, a inaku za pudrata ja imam koristeno dobra e ali sega mi e suva, momentalno imapalta ja koristam(najeftina a se pokaza naj pogodna za mene) ama ne e ist efektot ko na pocetokot ne znam dali moze da e od toa shto predolgo vremeja koristam??:toe:a mi kazaai za nekoja kozmeticarka shtop ravi kremi pa i tamu laniram da idam koleshkava moja ja ima i zadivolna e.pa ke vidime.Fala ti :back:

Да,Хлорамфениколот е јавна тајна дека помага во чистење на лицето иако првенствената намена му е за сосема нешто трето. :)Додуше хлорамфеникол се нарекуваат повеќе работи-маст тоник лосион крема за ранички...
Јас од кога знам за себе користам домашно направени маски,омилена ми е банана со мед,(пола маска е изедена од почеток нели :icon_lol:)и една бадемова крема која и баба ми ја користела на времето и сеуште се произведува.Но од кремата ставам многу малку,колку зрно од бадем дневно е доволно за нормална кожа(бадем бадем хих:))И затоа кога сите мои врсници имаа мозолчиња јас немав и сум немала досега,ама добро и гените се тука во прашање *шмизла*:)

Ednas mesecko za obicen tretman (cistenje i osvezuvanje) i momentalno ednas nedelno na laser

Каде на ласер бидејќи и јас одам
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 01:26 ---
Да,Хлорамфениколот е јавна тајна дека помага во чистење на лицето иако првенствената намена му е за сосема нешто трето. :)Додуше хлорамфеникол се нарекуваат повеќе работи-маст тоник лосион крема за ранички...
Јас од кога знам за себе користам домашно направени маски,омилена ми е банана со мед,(пола маска е изедена од почеток нели :icon_lol:)и една бадемова крема која и баба ми ја користела на времето и сеуште се произведува.Но од кремата ставам многу малку,колку зрно од бадем дневно е доволно за нормална кожа(бадем бадем хих:))И затоа кога сите мои врсници имаа мозолчиња јас немав и сум немала досега,ама добро и гените се тука во прашање *шмизла*:)

кои резултати ги приметуваш од оваа крема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom