Трети личности од страна

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Toj koj sto slusha treta osoba, ne zasluzuva da bide ni so vtorata osoba. Na kraju kraeva bolje da si patish od svoja glava otkolku od spletkite sozdadeni od nekoja treta.

Секогаш ќе има трети или четврти личности кои ке се мешаат во врската. Дали тие ќе го прават тоа со надеж дека ќе помогнат или пак нешто ќе расипат ние сме тие што треба да процениме. Но во такви ситуации не е лесно да се дознае кој ја зборува вистината. Заслепеноста те тера во се да се сомневаш но најповеќе во другарите кои на некој начин сакаат да ти помогнат. Тгаш ти слепо му веруваш на партнерот и не сакаш за никој жив да слушниш. Признавам има луѓе кои се мешаат чисто од љубомора и од завист но тоа не мора да биде така. Но поради ризикот јас лично за мене можам да кажам дека сум се откажал од мешање во туѓите проблеми зошто кога и да сакав да помогнам јас секогаш на крајот бев кривиот и виновниот за сите тие проблеми. За тоа повеќе ни слушам некого ни се мешам туку пробувам сам да си ги решам недоразбирањата со партнерката без никој да биде повреден.

city напиша:
искрено се трудам на мислењата,ставовите и видувањата на другите да не им обрнувам многу внимание...затоа што колку повеќе слушаш и веруваш толку полошо за самата врска

Во право си за тоа..Но и 100% да знаеш дека не е вистина тоа што го зборува, сепак нема човек на кој му било убаво да му озборуваат и да сакаат да му ја расипат врската...Епа нека дојди некој нека ми ја расипи, па ќе видиш убиство извршено во најкус временски рок....А инаку кога се има меѓусебна доверба , нема никој да можи да ти расипе, само можи да те изнервира..Респект!!

dokolku e edna vrska iskrena i vistinska nikogas ne bi mozela treta licnost da ja unisti, a ako veke nekoja licnost od strana se umesala vo nekoja vrska znaci deka nekoj i dozvolil da vleze vo taa situacija sto e znak deka vrskata e veke na pat da umre...

Никогаш не ми било важно што мислат другите ако мене ми било убаво. Но понекогаш и тие личности од страна може да бидат во право. Се разбира ако врската е стабилна нема да има потреба за совети од страна.

...

The`bItCh напиша:
Колку влијание имаат трети личности во една врска? Си имате убава врска на која и фрлиле око личности од страна, кои зборуваат за вас што ќе им падне на ум, прават се за да ве скараат ... колку им обрнувате внимание на истите и дали воопшто дозволувате тие да ви влијаат негативно на врската?
Е вака сега, факт е дека сакаш не сакаш има луѓе кои постојано прават проблеми.
Но не зависи само од тебе дали ќе ги слушаш или не, зависи и од твојот партнер.Јас сум за тоа, врска само за двајца а не за цел град.Едноставно ако има трети личности настануваат премногу проблеми.
Само цврста врска може да опстане во такава средина.

Не дозволувам трети лица да ми ја уништат врската. Доколку се вмеша некој мој поблизок, ќе испитам што, како. Доколку довербата во врската е на високо ниво, нема потреба да се замарам со „злите јазици“.

Tuka najbitno e partnerite da imaat obostrana doverba,bidejki takvo nesto na mene i na decko mi ni se imase slucuvano na pocetokot na nasata vrska,so ne probaa da ne razdelat,no toa sto ostanavme i do den denes zaedno go napravi doverbata koja sto ja imavme eden kon drug!

Мене лично никој апсолутно никој неможе да ми каже што да правам со некоја личност, значи дали да бидам со неа или не. Тоа си е мое право, мислам дека сум нормална личнот па да можам да си донесувам одлуки во мојот живот

Пријателите на партнерот/партнерката

Не сум сугурна дека има ваква тема,ама мислам дека нема,а ако има фил фри да ја пратите во канта.
Значи вака,што кога пријателите на вашиот партнер/партенрка не ве сакаат баш и не им е баш мило шти вие двајца сте на седмо небо?
Кога единствено нешто што прават е мрчење и залење и јадење бурек за вашата врска.

ne mi e mn vazno tie dali ke me prifatat ili ne.vazno mi e toj da me prifati i saka takva kakva sto sum.sovresena ne sum taka da ne moze site da me sakaat,toa e najnormalna rab.od strana mislam deka nikoj nema pravo da mu sudi na decko mi dali sum jas za nego ili ne.toa e negov izbor a tie ako mu se vistinski prijateli nema treba da go pocituvaat istoto

Лоша е таа ситуација во секој случај затоа што сепак има луге кои зависат од тоа што и како ке кажат приајтелите...Ако знаеш дека имаш искрени пријатели тогаш веројатноста да тие муабети се вистинити е голема меѓутоа јас сум за онаа теза СЕ ТРЕБА ДА ВИДИШ И ДА ОСЕТИШ САМ

Неговите пријатели веројатно имаат големо влијание врз него и неговите одлуки... Така да, за „општо“ добро е да успееш да ги освоиш нивните симпатии.:)
А ако сепак не те сакаат и му зборуваат против тебе... Тогаш, на него останува да си види дали ќе ги слуша нив или ќе остави на тебе да се покажеш... Ако не ти даде шанса и суди врз основа на нивните заклучоци... Тогаш е тоа негов проблем, кај што ти немаш што да направиш, освен да разгледаш наоколу некој друг со поинакви пријатели...:)

еве после доолго време.ве читам али не сум се наканал да пишам.
Прво мислам ако имас пријатели нема да јадат бурек за твојата врска во спротивно, треба да се преиспита колку ти се пријатели. Она за кое зборуваш најчесто се јавува поради новиот стил на живот кој наметнува се поретко да ги практикуваш дружењето со другарките на сметка на партнерот.Сосема логично никој нема да се почувствува рамнодушен на тоа, поради што со тоа се менува и нивниот стил на возење на животот (со самото твое отсуство на некои настани и случки). разликата е во тоа што..ти си го менуваш животот по своја одлука и желба додека исто време нив им се менува животот без нивна одлука и желба :)...
така да, мрчењето од тој аспект и не е страсшна работа доколку сеуште ги почитуваш пријателите а и тие стануваат свесни дека кога тогаш..твојот живот продолжува со друга личност во главна улога:)
Ми се случува да немам време или сила да ги дружам другарите пошо се повеќе време посветувам на девојката.но треба да се биде умерен и во тоа не тераш со мислата: Она што било, било. и дека пред нас се нови предизвици, па треба да заборавиме кој ни бил friend.
Значи треба да се обидема да направиме некаков баланс, да не ги доведеме другарите/ките во сомнеж за нашето меѓусебно пријателство.
Сметам дека мрчењето не е страшна работа доколку умееш да направиш лесен разговор со пријателите дека во твојот живот се случуваат промени кои можат да влијаат и на нив, но да имаат слух и разбирање и да знаат дека не си ги заборавил, едноставно некои чувства се посилни и сакаш да ги доживееш целосно во сите бои:)
поздрав до следниот пост:)

ако така ме оговараат мене и мојата партнерка, тораш тие не и се вистински пријатели, а самата си е крива што избрала такави пријатели, и нека си живее со нив, јас ке се повлечам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom