Тренерки од 100% полиестер

• Креатор на темата Креатор на темата powmia
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 септември 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Купив адидас тренерки кои се 100% полиестер (од официјален шоп) но после 2 носења почнаа да се појавуваат упки :) Е сеа, барам нешто по интернет но незнам како се викаат Упки на англиски, ако може некој да ми каже, многу би бил благодарен.
Исто така, ако има некој метод како да се отстранат или некако да се спречат од појавување, и тоа би ми помогнало.

Дали ги испери во машина пред да ги носиш?

Имам слушнато дека со жилет се чистеле, но никогаш не сум пробал

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Мислам дека не се оригинал штом после второ носење се прави ова.
Може со бикче да се исчистат, ама мало невнимание и ќе има дупка. :D

:) fala na odgovorite, inaku najdov kako se vikaat na angliski - "lint balls"
http://i.imgur.com/4Vhu8ZW.jpg?1
Inaku na Makedonski, neznam kaj vas kako gi vikaat no tuka gi vikame Upki :)

Ке земеш и ке ги избричиш во буквална смисла само ке пазиш да не ги одереш :D инаку од второ носење не би требало да се појават освен ако нешто не е утнато при перењето.

Купив адидас тренерки кои се 100% полиестер (од официјален шоп) но после 2 носења почнаа да се појавуваат упки :) Е сеа, барам нешто по интернет но незнам како се викаат Упки на англиски, ако може некој да ми каже, многу би бил благодарен.
Исто така, ако има некој метод како да се отстранат или некако да се спречат од појавување, и тоа би ми помогнало.
Не ти се оргинал. Не може да се јават упки на второ перење.

упки/пупки чуда можи да ги речиме како било

Јас би ти предложил ако се оргинал и ако имаш можност зошто да не ги однесиш на рекламација? Може да ти останат и да ти принзаат барем 1/2 од $кешот да си додајш пари и да си земиш уште нешто.

Можи да имаат нарпавено упки од "триење" со груби предмети или патенти од некој други алишта при перењето (пример кај мене на оригнал најк се напраја упки кај левиот колк оти тука носев педерка ), а за одстранување како шо ти кажаја земај бикче и удри му еден брич само полека внимателно...

Имаш машинки на батерија што отстрануваат текстилни топчиња од облека, т.е упки. Може да си ја користиш и за други намени, чистење капути и слично. Нарачни се.

Кога ги периш тренерките превртиги од внатре и не ги пери на високи температури. Не би требало вака да имаш проблеми. Како што кажаа членови погоре ќе си земеш бикче или машинка, само ќе пазиш од упки да не станат дупки :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom