Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
mkd.mk
mkd.mk.png

tocka.mk
tocka.png
СпореТ Точка, Руанда е град во државата Намибија.
LAM.png

Или во текстот од каде копирале било напишано Рунду?
rundu.png

Општа неинформираност. Флагрантно непознавање на општи знаења.
- карактеристика не само на нашите новинари, туку и на новите генерации.

http://jungla.mk/pronajdena-najgolemata-dzinovska-zelka-stara-529-godini/

(ко што гледам сајтов не е онион:vozbud: )

Па уште и оние Macedonia search, ја пренесуваат веста....:tapp:

Од секогаш сум бил пријатно изненаден од општите географски познавања на нашите новинари.

Скоро на прес конференција една новинарка го праша Еди Рама за Корчула (сигурно мислеше на Корча, ама звучеше смешно) :tapp:

Дечкото напишал статија со наслов Даниел Кајмаковски срам за Македонија, баш за да го долови бесрамниот момент на привлекување кликови, коментарите под објавата се урнебесни. :pos:

Денес за ова дебатирав. Подобро и да не навлегував во дебатата. Се најдов во ситуација да немам аргументи иако се беше преочигледно. На луѓето, очигледно може се да им се сервира. Само треба да им кажеш ЗИНИ и ќе ја отворат устата.

Чичко Ајнштајн многу добро рекол:

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”

Секое чудо за три дена...или не?

Oва оди во пакет со погорниот цитат:

Don't underestimate the power of stupid people in large groups.

Претераното конзумирање на протеини за обликување на мускулите и излагање на преголем напор во теретаната може да има фатални последици по срцето, предупредуваат лекарите.

http://tocka.com.mk/3/113408/opasni...kuli-kako-herkules-a-srce-na-80-godisen-covek

Сакале да направат добра статија. Штета што се елементарно неедуцирани а и неинформирани. Дечкото имаше вродена срцева маана. Точка страјкс аген :)

http://www.motika.com.mk/index.php?...d=46138:2013-12-12-11-19-58&catid=2&Itemid=15

Овој од мотика ми е најнесфатлив од сите. Ај што сајтот му е како обичен блог,и на еден фејсбук ѕид има повеќе клипови/вицови/слики објавено од неговиот сајт, па и кога ќе почни да измислува статии,е тоа е врв. Исти речник,исти стил, пробува да смисли смешен виц - му пропаѓа во вода, пробува да пишува “хорор“ статии измислува ликови, промовира цркви и извори...

Вечер веројатно прави и хумано дело - вработува новинари со пречки во развојот....стар е текстов, ама жими све некој тежок токмак го има напишано...

http://vecer.com.mk/?ItemID=7B714E601E17E6468D994F68999514C0

Нашиот најсимнуван филм, според страницата www.torrentdownloads.net, е "Пред дождот" со 431 симнување, но таму не можат да се најдат "Балканкан", или пак "Џипси меџик", "Тетовирање"...
Моронот решил да се бави со „истражувачко новинарство“, па седнал на google. Е сега која му е идејата стварно не е јасно. Дали му е срам што не пиратираме наши филмови? Или се фали со тоа како другите балканци влечат по тоа торентите, а ние си ги цениме нашите филмаџии......не се знае...

By the way, ПОДДРШКА ЗА НАУМЧЕ МОЈСОСКИ кампањата на Сител.

:tapp: :tapp: :tapp:

Телевизорот инстантно можеше да заврши преку прозор.

1) ми се кења од турскиве серии на секоја телевизија по две три во денот ги има
2)ми се кења од квизови од типот на само кеш и оној другиот на вучич
3)ми се кења од СИТЕЛ ТВ(ЛАТАС И КОМПАНИЈА) И КАНАЛ 5
4)НЕОБРАЗУВАНИ КАДРИ(НОВИНАРИ)
5)ми се кења од целокупната тв понуда на нашиве ни телевизии..
6).................................................................................................................
--- надополнето: 20 декември 2013 во 11:18 ---
ист настан на денот секја телевизија го прикажува на свој начин....и гледајки ки вестите на телевизииве доаѓаш во заблуда..која е вистината.....

Од Ohridnews.com

Фото: Децата најмногу се радуваат на новата атракција во центарот на Охрид

Го подвлеков клучниот термин во насловот и сликите во продолжение:
DSC_8939.jpg

DSC_8935.jpg

DSC_8940.jpg

DSC_8956.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom