Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ФОТО: Ерекција на манекенот направи проблем на снимањето на спотот на македонската фолкерка

Едноставно кога ќе прочитам ова сарма (Александар Спасовски)што го пишува на неговите портали (пресс24 и максим) ми се иде да повратам
Колку ниски стандарди има овој, па на оваа да добие ерекција :icon_lol:

Славните постојано се наоѓаат под лупата на јавноста. Токму заради тоа се трудат да изгледаат најдобро што можат во јавните настапи. Индивидуалниот вкус е една работа, но често сме сведоци дека славните парови знаат да бидат совршено складни кога е облеката во прашање.
Сајтот refinery 29, направи листа на најдобро облечените двојки. Еве дел од оние кои се најдоа на неа.
Џек Николсон и Анџелика Хјустон

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149187.jpg

Николсон важи за еден од најголемите плејбои во Холивуд. Некогаш одамна тој беше во врска со актерката Анџелика Хјустон и тоа прилично долго време од 1973 до 1989 година. Ова е најдолгата љубовна врска во животот на актерот.
Хит Леџер и Мишел Вилијамс

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149188.jpg

Не беа премногу долго заедно, но важеа за пар со стил. Мишел сè уште зборува пофално за својот поранешен сопруг кој почина во 2008 година.
Кит Ричардс и Анита Паленберг

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149189.jpg

Ричaрдс успеа да му ја украде Анита на Брајан Џонс. Италијанската актерка и модел беше во врска со Ричардс од крајот на шеесеттите до почетокот на осумдесеттите.
Даен Кругер и Џошуа Џексон

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149190.jpg

Кругер е дефиниција за стилска икона. Нејзиното појавување на црвениот тепих речиси да не минало незабележано. Но, тука секогаш е и нејзиното момче Џошуа Џексон.
Хавиер Бардем и Пенелопе Круз

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149191.jpg

Парот долго време се познаваше пред да ја започне врската. Сега веќе имаат две заеднички деца.
Дејвид и Викторија Бекам

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149192.jpg

Би било чудно да ги нема нив. Иако и самите се смеат на некогашните фотографии на кои носат речиси идентична облека (како што се кожни костими), сега веќе се дефиниција за стил. Што и да носат на себе, добива одлична реклама.
Џони Деп и Ванеса Паради

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149193.jpg

Не се веќе заедно, но тоа не значи дека нивното место не е на листата. Беа заедно повеќе од деценија, период во кој често пати се појавуваа на црвениот тепих.
Мик и Бјанка Џегер

najdobro-oblechenite-dvojki-na-site-vreminja-149194.jpg

Рокер и модел. Класична комбинација. Бјанка остана со Џегер неколку години, за на крајот нивниот брак да се растури заради Џери Хол.

Toj shto ja pishuval statijava ili ja kopiral koja mu e dioptrijata ?Neka ide da si ja proveri:pos:

Четврток, 12 Септември 2013 12:19

Малолетни деца позираат речиси голи, а фотографиите ги поставуваат на социјалните мрежи.

bt2.jpg

Така добиваат многу коментари и пријатели, но зад ваквите фотографии се кријат многу проблеми и прашања.
Младата битолчанка (чиј идентитет нема да го откриеме), се фотографираше само по речиси проѕирни гаќички и фотографиите ги објави на Фејсбук.
Истите беа осудени од јавноста и наречени непристојни и провокативни.
„Низ Фејсбуков има манијаци девојко, ќе те најдат во Битола“. Ова е само еден од коментарите.
dete-bt2.jpg

Родителите мора да бидат посвесни за своите деца и да го следат она што тие го поставуваат на социјалните мрежи.
dete-bt.jpg

Секој ден се надминуваат себеси...

Зад оваа навидум загрижувачка и добронамерна приказна се крие невидениот идиотизам на македонското новинарство.

Гугл и неговиот image search за горепоставената слика во само 0,4 секунди ми дадоа резултати од страници за возрасни кои не се подобни за објавување тука.

Знам дека главна целна група на овие портали им е полуписмената популација, но нели е ова веќе навреда за оние кои чуле за поимот „лажен профил“?

А ако навистина имаме случај на „разголена битолчанка“, работата може да биде само полоша. Информативен портал користи експлицитни фотографии од лице за кое тврди дека е малолетно за привлекување посетители.

Ми се повраќа... :sick:

Бик и крава воделе љубов на петти кат

Во една област во Сибир, еден заљубен бик и крава се качиле на петти кат од една станбена зграда каде се погрижиле за продолжение на нивното потомство.

Нивната љубов била толку гласна и застрашувачка, што станарите повикале сили од Министерството за вондредни ситуации.
Во таа област првпат е да се однесува така некоја стока, но спасувачите излегле на крај со нив, иако не е нивна должност да ги ослободуваат влезовите.

КОЈ ЛИ ГИ УПРОПАСТИ ИНФОРМАТИВНИТЕ ПОРТАЛИ?!

Не знаев каде да се обратам за следново, ама морав некаде да си поставам едно прашање :)
Имено, читав една статија околу имањето ,,baby shower,, - моја драга пријателка наскоро ќе го има и сакав нешто да и подарам, но не сум сигурна како одат тие ,,американски адети,, па гуглав, и налетав на еден текст.
Читајќи го, го прочитав следново:

Of course, even conservative moms say it’s ok to break with tradition and have additional showers on certain occasions, such as when the new addition is the first of an opposite gender, there is a long break between the birth of your kids, or it’s the first baby with a new husband, Tracy P. says.

Со други зборови, традиционалните мајки, нели, можат да ја прекршат традицијата доколку им се роди дете од друг пол или доколку им е прво бебе со нов сопруг.
Океј, или се овие тотално ретардирани, или ние погрешно ја сфаќаме традицијата?
Ми се згади и од текстов, и од новинарот, и од мајкава што ја распрашуваат, и одлучив на другаркава едино да и честитам само.

И офтопик сум, ама имам елементи на новинарство (дебилно) во муабетот.

http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=138451&kategorija=1

Трендот да се склопуваат текстови од овој тип.
Прво и основно кога дочекаа да ја интервјуираат госпожата, човекот уште во гроб не положен ја испореметиле ЕКСКЛУЗИВНО да им раскаже.
Второ и уште поосновно - конструкцијата на текстот која треба да ја глорифицира фамозната УРГЕНЦИЈА од министерчето (која после ќе сфатите дека може и да не се случила), а притоа да се минимизира тоа што од „Брза помош“ ги упатиле на барање чаре или такозвано снаоѓање да си го спасат човекот на кого му треба стварно истата брза помош.

Ај и да разберам кога праите политички преусмерувања на внимание (спинови, попознати од денешно време), ама кога брцате со тоа кљуновите како гаврани по човекова несреќа што ви е идејата? Кој ве учел и вас и тој што ви е уредник да бидете такви ѓубриња од луѓе?

Фото: Наша матурантка во црна чипка и подвезици заедно со нејзините родители

На Фејсбук се појави фотографија од непристојно облечена матурантка, во црна чипка, подвезици и градник, сликана заедно со нејзините родители.
Под фотографијата пишува: „Нашата матурантка и гордите родители“.
Родителите треба да размислат дали навистина треба да се гордеаат со ваквата фотографија на нивната ќерка.

Македонија до Украина!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom