Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кажи ми ги поедноставено значењето на зборот.Вака ко за попрости :)

Откажување, намалена функција.
Во случајов, откажување на бубрезите.
Срцева инсуфициенција - отежната работа на срце.
Респираторна инсуфициенција - откажување на бели дробови.

Повеќе од очигледно, како и 98% од сајтовиве текстот е преведуван и затоа е пишано инсуфициенција, збор кој што е медицински поим, но е користен меѓу западњациве.

Pozdrav Acid

http://kajgana.com/voznemiruvachko-video-dzhihadistite-od-isis-obezglavija-amerikanski-fotoreporter

neznam kako samo bi podaril nasmevka ( reklamata od stopanska sto se pali ), ne pa milion da se soberat, antireklama na reklamata praite so spodeluvanjeto na videovo.
Мене ме интересира дали овие што ги споделуваат ваквите случувања на ваков начин се свесни дека овие работи се случуваат навистина, а не се дел од некој холивудски филм.
Ама то е, луѓето се палат на скандали така ?

Наслов "Утре пола Скопје без вода (струја)" отвараш наборени три улици и само 5-6 згради во кои ќе нема струја по два саати.

Наслов "Утре пола Скопје без вода (струја)" отвараш наборени три улици и само 5-6 згради во кои ќе нема струја по два саати.
Утре цело Ѓорче без струја, отвараш некоја ќора улица у пизду матер и три куќи без струја..

БАЈ ДЕ ВЕЈ
http://www.bezpardon.mk/detali-za-sramnata-skopska-svadba/ :facepalm: Сите тие грешки! Сета таа дебилна приказна.

Утре цело Ѓорче без струја, отвараш некоја ќора улица у пизду матер и три куќи без струја..

БАЈ ДЕ ВЕЈ
http://www.bezpardon.mk/detali-za-sramnata-skopska-svadba/ :facepalm: Сите тие грешки! Сета таа дебилна приказна.
Срамно. Приказнава иста ко со обидот за кражба во соба на Халкидики. Анономни македонци раскажуваат како црнец им влегол ноќе во собата и ги гледал па избегал никој не го фатил.... а бе кој седи да измислува такви глупости не знам.

Срамно. Приказнава иста ко со обидот за кражба во соба на Халкидики. Анономни македонци раскажуваат како црнец им влегол ноќе во собата и ги гледал па избегал никој не го фатил.... а бе кој седи да измислува такви глупости не знам.
Најбољи беше насловот на Курир, за веста, во која се опишува како се разбудиле, виделе црнец у собата, кој одма скокнал преку тераса и остаил све што мислел да носи. пријавиле у полиција, каде дознале дека имало деновиве слични кражби низ Ситонија (вториот крак).
Насловот на Курир беше - Македонци доживеаја вистинска голгота во Грција.
(и други наши медиуми го имаа истиов наслов)

Најбољи беше насловот на Курир, за веста, во која се опишува како се разбудиле, виделе црнец у собата, кој одма скокнал преку тераса и остаил све што мислел да носи. пријавиле у полиција, каде дознале дека имало деновиве слични кражби низ Ситонија (вториот крак).
Насловот на Курир беше - Македонци доживеаја вистинска голгота во Грција.
(и други наши медиуми го имаа истиов наслов)
да да на тој текст мислев. Ретко глуп текст кој претпоставувам е плод на нечија фантазија :-)

Добро, па зошто воопшто продолжувате да ги читате овие срања?

Темава е отворена пред две и кусур години. За тоа време оној почетен нагон за серење се претвори во хронична дијареа! Видовме дека со сеирење за идиотизмот и со дупење не можеме ништо да направиме да го спречиме трендот. Дури мислам дека и се прошири. Споделуваме идиотски наслови и ги коментитаме со „ќе се убијам“, ама сепак ги споделуваме. А посети си се посети, без разлика дали 80% од посетителите ќе ја отворат статијата за само да си го потврдат „како не им е срам“ ставот, сепак ќе ја отворат статија. А повеќе посетители значат поскапи реклами, ако не се лажам.

Единствен начин да престенете да ги гледате дегенскиве текстови е да престанете да ги читате.

6gzng4.jpg

nm1.png
^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Нова Македонија - секогаш чекор (година) пред другите!

Очигледно причината што има нездрави наслови е бомбастичноста на самиот настан се со цел за што поголема популарност и рејтинг да си помислиш дека кој знае што се случило а текстот најчесто нема врска со насловот.

Но на крја кога ќе го допрочиташ напишаното уште еднаш тешко дека ќе поверуваш на нивна статија дури и нема ни да влезиш на нивни портал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom