Требаше ли Грујо да се појави на Чуму?

• Креатор на темата Креатор на темата jon
  • Време на започнување Време на започнување

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Вчера на ТВ А1 доста валкан веш беше извлечен за лошиот договор со ОКТА од каде што се создадоа доста гледишта на ситуацијата.
Во секој случај Грчките цигани добро ни го зачукаа ОКТА тегот да не јебе уште 2020-2007 = 13 години.

Наместо Премиерот се појави неговиот главен адут, овој пат не тројанецот Ѓорчев него вистинскиот - Зоран Ставревски.

Зошто Груевски не се појави на чуму и да успее да се огради од целиот shit ако веќе е така како што по ходници кажува , а овака Ставревски мораше да брани некој кој во тоа време бил аналоген , а сега станал дигитален, а кој не сака да се присеќава за аналогното време. Доста нефер, посебно кон својот кум :). Кум није дугме :).

Според мене, па и немаше реална потреба од Груевски да присуствува...Повеќе требаше Борис Стојменов и Павле Трајанов но тоа е веќе друга ситуација...Зошто Шекеринска толку го прозиваше Груевски? Затоа што сака очајно да му ја залепи „Окта“ иако и самата и вчера согледа дека нема на која основа....Цела емисија мафташе со некое писмо кое патем - одби да го прочита јавно затоа што во писмото конкретно стои молба да граѓаните на република Македонија не осетата штета на покачување на цената на дериватите и апел до двете страни да се најде мирно и задоволително решение за проблемот. Шекеринска тоа го сокри и згора на тоа уште упаѓаше со изјави од типот „Груевски е вмешан во ова, го напишал писмото“ а самата знае добро што е напишано во тоа писмо и дека тоа писмо има никаква основа за вмешување на Груевски таму...

Конкретно претставникот на владата беше таму само и и исклучиво само затоа што требаше да изнесе што ќе се превзема во врска со настанатата ситуација....

Тоа што јас го прашувам: Дали е навистина потребно да се отвара цела нова тема за присуство на премиерот во некоја емисија и тоа за тема што веќе е опфатена на овој форум?

Според мене, па и немаше реална потреба од Груевски да присуствува...Повеќе требаше Борис Стојменов и Павле Трајанов но тоа е веќе друга ситуација...Зошто Шекеринска толку го прозиваше Груевски? Затоа што сака очајно да му ја залепи „Окта“ иако и самата и вчера согледа дека нема на која основа....Цела емисија мафташе со некое писмо кое патем - одби да го прочита јавно затоа што во писмото конкретно стои молба да граѓаните на република Македонија не осетата штета на покачување на цената на дериватите и апел до двете страни да се најде мирно и задоволително решение за проблемот. Шекеринска тоа го сокри и згора на тоа уште упаѓаше со изјави од типот „Груевски е вмешан во ова, го напишал писмото“ а самата знае добро што е напишано во тоа писмо и дека тоа писмо има никаква основа за вмешување на Груевски таму...

Конкретно претставникот на владата беше таму само и и исклучиво само затоа што требаше да изнесе што ќе се превзема во врска со настанатата ситуација....

Тоа што јас го прашувам: Дали е навистина потребно да се отвара цела нова тема за присуство на премиерот во некоја емисија и тоа за тема што веќе е опфатена на овој форум?

А зошто тогаш се појави Зоран Ставревски, кој и не бил член на Владата во 1998-2002 како адвокат на Грујо, нека не доаѓаше никој од актуелната власт.
Не ја бранам Рада, попрво Боби Дајнерс ќе го респектирав :) , на друго мислам.
Транспарентноста што отсуствува и изразената конспиративност како од времето на ОЗНА.
За потсетување Бил Клинтон мораше на CNN да се појавува и да вика : Да имав секс со Моника и барам нацијата да ми се извини.
Тоа го почитувам.

Јонче, не ме читаш внимателно изгледа... :)

Како прво, тоа дека Груевски е вмешан во некоја „коруптивна“ акција при приватизацијата на ОКТА е тотална невистина и само инсинуација од страна на СДС. тоа синојка беше побиено од страна на Ставревски а и неколку пати од страна на Јакимовски само што тоа тој несвесно го правеше...

Второ, кажав и претходно, повикан беше претставник од владата за да го изнесе ставот за тоа прашање, односно, што ќе се превзема во врска со одлуката на арбитражниот суд - а не тоа дали е Груевски замешан или не.

Оваа дискусија по правило треба да ја водат оние кои го потпишаа тој договор и оние кои „не го раскинаа“...

И пак: Дали е навистина потребно да се отвара цела нова тема за присуство на премиерот во некоја емисија и тоа за тема што веќе е опфатена на овој форум?

Јонче, не ме читаш внимателно изгледа... :)

Како прво, тоа дека Груевски е вмешан во некоја „коруптивна“ акција при приватизацијата на ОКТА е тотална невистина и само инсинуација од страна на СДС. тоа синојка беше побиено од страна на Ставревски а и неколку пати од страна на Јакимовски само што тоа тој несвесно го правеше...

Второ, кажав и претходно, повикан беше претставник од владата за да го изнесе ставот за тоа прашање, односно, што ќе се превзема во врска со одлуката на арбитражниот суд - а не тоа дали е Груевски замешан или не.

Оваа дискусија по правило треба да ја водат оние кои го потпишаа тој договор и оние кои „не го раскинаа“...

И пак: Дали е навистина потребно да се отвара цела нова тема за присуство на премиерот во некоја емисија и тоа за тема што веќе е опфатена на овој форум?

Единствено вистина е дека сум малку поспан :).
Ти си во право de jure :).
Ама има и друго гледиште на работите.
Груевски како Премиер не му е проблем да оди во с.Радишани и да отвори селска чешма, да оди во с.Петровец и да ги разгледува каналите што не ги чистел никој од ослободување 1945-та, така да постојано остава впечаток на човек што сака во секој момент да е во жижа на тоа што се случува и да е на 100 места во денот.
Вчера Чуму не беше најобичен Чуму туку тема беше како што викаш и Ти, што било тогаш 2000 со ОКТА и како денес тоа да се среди со долгот.
Зар не е доволен предизвик волку важно прашање - т.е дали ќе им броиме на циганите 50 или 70 милиони евра, за Грујо да дотрча во емисија и да ги запука СДС и Љубчо во очи.
Јас сакав искрено да го слушам баш Премиерот да проговори на оваа тема пред точно оној состав што беше таму.
Нели и БЦ на времето кога беше премиер, а еве и претседател исто доста избегаваше појавувања.

А што се однесува до темета, уште не сум добил титула модератор за да одлучувам дали е добра или не :)

Верувај те разбирам што сакаш да кажеш, ама транспарентност постои, и тоа таму каде што е најпотребно...а не за да и се задоволат инсинуативните апетити на шекерната, ме разбираш ли што сакам да ти кажам?

Според моето гледиште, Груевски единствено не се појави на таа емисија т.е. дебата затоа што ако се појавеше, тоа ќе беше класично препукување СДС до Груевски и од поентата на вистинската тема, ќе немаше ништо...Вчера и се увиде тоа...наместо да се потроши помалку време на тоа кој е крив, требаше да се отворат картите и да се види што може да се направи за да се извлече македонија од овој долг.

јакимовски спомна нешто со квалитетот на нафтата со која не снабдува ОКТА овие години, па може ако таму има пропуст да им опалиме ние тужба ако постои законска регулатива. Ставревски си остана на тоа дека треба да се води конструктивна политика по ова прашање, наместо да се префрла топката и на крај да останеме покуси за 70 милиони.

Би се согласил ли ти со мене во тоа дека Шекеринска би добила повеќе поени кај народот ако стреми кон решавање на овој проблем од 70 милони јурки и како да се извлечеме од него, наместо цело време да го напаѓа Груевски кој де факто е најмаку крив во целава гомнарија?

А второ гледиште ми е па дека можеби не бил поканет... :)

Верувај те разбирам што сакаш да кажеш, ама транспарентност постои, и тоа таму каде што е најпотребно...а не за да и се задоволат инсинуативните апетити на шекерната, ме разбираш ли што сакам да ти кажам?

Според моето гледиште, Груевски единствено не се појави на таа емисија т.е. дебата затоа што ако се појавеше, тоа ќе беше класично препукување СДС до Груевски и од поентата на вистинската тема, ќе немаше ништо...Вчера и се увиде тоа...наместо да се потроши помалку време на тоа кој е крив, требаше да се отворат картите и да се види што може да се направи за да се извлече македонија од овој долг.

јакимовски спомна нешто со квалитетот на нафтата со која не снабдува ОКТА овие години, па може ако таму има пропуст да им опалиме ние тужба ако постои законска регулатива. Ставревски си остана на тоа дека треба да се води конструктивна политика по ова прашање, наместо да се префрла топката и на крај да останеме покуси за 70 милиони.

Би се согласил ли ти со мене во тоа дека Шекеринска би добила повеќе поени кај народот ако стреми кон решавање на овој проблем од 70 милони јурки и како да се извлечеме од него, наместо цело време да го напаѓа Груевски кој де факто е најмаку крив во целава гомнарија?

А второ гледиште ми е па дека можеби не бил поканет... :)

За underline-ираниот текст ДА , а за опозицијата постав на другата тема, да не пишувам уште еднаш :)
А ќе излезам на избори за тие што ќе ми обезбедат бензин како што има во ЕУ.

Problemot e sto NG nema nikogas da se pojavi na tv debata ili duel.
Negojte lagi vazat samo bez rival,a za se drugo ete go Latas.
Zato i LB na vremeto mu ucuka edna onaka selski da ne se dziliti,ama pak za da ne pukne brukata LG mu vetil tronot i sega imame Vmro-KP.

Па требаше да се појави. Зашто да не? Ако има некој што мисли дека не требал да се појави на Чуму, тогаш дали требаше денес на Сител да се појави? А Сител се како ТВ џубокс на Груевски - кога му се сака оп - Груевски на интервју! :vozbud:

А јас убаво реков во еден претходен пост - дека Груевски НЕМА да ја прифати поканата за ТВ дебата на Љубчо што беше до сите упатена. И така и беше, не отиде. Груевски за мене е прочитана книга веќе одамна. Е сега останува прашањето, зошто се плаши од јавна дебата, а па да не збориме за ДУЕЛ? :vozbud:

Tемата си е добра и коректно поставена,само што требаше некој сите да ги испозатвори од емисиите на Чому и Латас,онака со лисици како што сме навикнати да гледаме.Па од Шутка нека докажуваат колку се невини,се разбира доколку беа невини ќе им се извиневме коректно како и секому.:)

Ne trebase da sepojavi ! Isto kako sto ne trebase da se pojavi kirco so ljubisa duelot svoevremeno.. toa Vi e g-do alfa i omega za situacija kako sto bese ovaa od maretinski ili ppulisticki ili prakticen aspekt whatever.

Od mojlicen gragjanski aspekt povtorno velam ne trebase, osven ako ne ste bolen za prepukuvanje SDS VMRO, Zoran Stavrevski ne samo sto e fantasticen vo svojata rabota ( Rada da ja citiram imate doolga i DOBRA kariera zosto se vmesuvate vo politika?) tuku vo ovoj moment e i lider na timot sto ke se obide da se spravi so nastanatiot problem po presudata vo Pariz.
Vo prvata replika vekje i rekov deka najverojatno vekje se ima nekj adut vo rakav.. voopsto ne se ni somnevam deka istiot tim i lide rke pristapat maksimalno seriozno i posveeno!

Treto isto kako gragjanin, uste vo samite nastapi SDS od avion se gledase deka ja aktivira t.n afera samo i samo da uspee da zalepi barem nesto na grujo. Nitu uspejaa da go povrzat, uste pa pomalku da poentiraat im se vrati kako bumerang, tuka nastapot na L.G i S.J imase krucijalna uloga..

Zaklucok?
prosto narodot posle emisijata izgubi interes za aferava...

А зашто тогаш се појави одма следниот ден на Сител? Очигледно чоекот имал што да каже само во околности кои нему му одговарале.

А сигурно ќе им се појави пак интересот ако сега го изгубиле, кога ќе треба да се плати првиот дел од отштетата... :smir:

Ако има потреба? Дечко - има ПРЕСУДА, а не потреба и тоа од најчесто користената меѓународна арбитража - Париската. :smir:

На 'Zoki' му останува да го 'казни' кривецот (или кривците) и да собере милиончиња.

Народот си се помири со судбината "турнати гаќи".:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom