Травеститите во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата lady_QUEER
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Веб-сајт
transmacedonia.blog.com.mk
makedonija e namerno so mala bukva,
Da se raspoznae homosexualec od heterosexualec e praktocno nevozmozno,pogresno e mislenjeto deka homosex.se bliski kako fizcki taka i psihicki do zenite.NE E TOCNO.Ako eden maz cuvstvuva privlekuvanje kon dr.mazh,toa ne znaci deka toj e zena,naprotiv ako se vratime kon istorijata,vo poveke slucai stanuva zbor za transexualci ili bisexualci:"zivot vo tugo telo".HOMOSEXUALECOT mnogu jasno se spoznava sebesi kako maz,zatoa e i tesko da se raspoznaat pravite homosexualci(ne zboram za fem,tv,cd toa se drugi oblici na homosex)vrz baza na odnesuvanje vo sredinata.POstoi samo eden tocen priznak-izostrenoto custvo za estetika.Mora da se soglasite deka eden gay sekogas izgleda sredeno,so sredena frizura,prijatno mirisa,koristi maska kozmetika,ima bleskavi beli zabi,moderno se oblekuva,im pomaga na postarite na ulica i mn dr primeri koi go razlikuvaat od eden hetero tip.POkraj site tie pozitivni kvaliteti sudbinata na eden gay e sepak tragicna vo nerazvienite opstestva,tamu caruva eden tip na maz koj na site ni e poznat :):):)A nie sme prinudeni da ja prekrivame taa razlika i po izvesno vreme recisi i zalicuvame na ::""normalnite"" tipovi.Cesto pak se slucuva tie maco tipovi dodeka se vo vojska ili sluzat vo dalecni zemji(voeni operacii) iako mectaat za sex so zena,momentalnata sredina gi tera da koncentriraat na sex so mazi.so dr zborovi ni se pie pivo ali....vo blizina nema a znaema deka nema ni da ima dosta vreme,zedta si ja gasime so bilo kakov napitok makar i da ne znaeme od sto e napraveno.Toa e vremenska homosexualnost i obicno se javuva vo takvi ogrNICENI moznosti,brzo pominuva i ne e postojana.

bidejki gay kulturata sodrzi i podkulturi kako militari,feminazed,transexual,maco look,bears,....
sto bi kazale za transmakedonija,kolku urbaniot transexualizam postoi,vo kakva forma,dali boki 13 go skrsi ledot,dali boki vi e prototip na toa kako treba da izgleda edna transexualna osoba,ne e nuzno da se smeni pol kaj travestit,ne e nuzno da bide gay,i ne zaboravajte temata ne e za promena na pol,travestit e edno transexualec drugo
l_a55d5a9153fbced478bf925d95cf99cf.jpg
l_8a2a433d3377bce55d77492649393e9b.jpg

transvestitite se verni prijateli na zenite,cesto se slucuva da imaat pogolemi poznavanja na "poslabiot" pol od samite pretstavnicki na taa polovina,gay lugeto sekogas se opkruzeni so ubavi i pametni zeni,zboruvam za pravite travestiti vo razvienite opstestva.

he is a womаn traped in a man's body :jaj: ..... а какви познавања ? биди поконкретна :smir:

( за шминкање ? )

neli ako eden gay ne se nauci da zadava delikatni prasanja i da znae da se vadi od kofti situacii,sekogas ke bide so modro oko:):).
:kesa::kesa::kesa:
kakvi de,sam preceni,eve imam drugarki koisto se najnormalni str8t,retko koja doziveala orgazam,ekspolozija,retko koja i dava v gz:baeh:
abe drva,kutuci

tuku temata ne e orgazmi,

Dali postoi netolerantnost,kako razlicnite od vas vo sex odnosi da se nekoj vid na izrodi mutanti...treba li da e taka?

Подржувам и хомосексуалци, и травестити и трансексуалци.
Ама не кога не кажуваат што се. Еден другар ме изнасмеја вчера. Негов пријател се мувал со некој травестит ама отпосле дознал, и отишол го исепал човекот. Ова не е толку битно, ме изнасмеа коментарот на другаров ,,Ама џабе, штетата е направена и ќе си остане:pos2:"

bejb jas javno si kazuvam sto sum,.
a koj kako sto?

nesme mnogu taka da sigurno go znam?

a i toa sto vikas nemas protiv,abe kamo da gledavme tolku ubavi faci na ulica.
makedonija e antitrans znaci?

bejb jas javno si kazuvam sto sum,.
a koj kako sto?

nesme mnogu taka da sigurno go znam?

a i toa sto vikas nemas protiv,abe kamo da gledavme tolku ubavi faci na ulica.
makedonija e antitrans znaci?
Мене стварно не и е јасно до каде тоа од мојот пост заклучи дека Македонија е антитранс. И почни да ја пишуваш со голема буква!
Ако мислиш дека тоа го викам иронично ппрочитај некој друг мој пост за хомосексуалци и ќе видиш дека не е така

epa treba da bideme prijateli togas,a nema da pisam so golema se dodeka nema da svirkkat po mene,da svrckaat,i da me ovalovazuvaat,trevestit sum,ama na pogresno mesto i naglasuvam extra!!!!

Епа види мора од негде да се почне. Ако нема травестити, нема што да ги прифаќаат. А кога има травестити, сакаш нејќеш, тука се и кога тогаш ќе те прифатат. Ама да не се криете по подруми (што се вика) пошто тогаш ништо до работата.

epa treba da bideme prijateli togas,a nema da pisam so golema se dodeka nema da svirkkat po mene,da svrckaat,i da me ovalovazuvaat,trevestit sum,ama na pogresno mesto i naglasuvam extra!!!!
:nesvest:

Немој да се заебеш и ти, како погорниот пример, да те откријат да си машко, да те истресат од земја...Малце лудаци имаме у државава, уште травестити требаат.

decki samo sakam da se druzime,oti be taa fama ako eden maz,ima gracioznost,zenstvena pojava i oblik koj odstapuva od propisanite ,,prirodni,,zakoni kako model za masko telo,zarem e toa zlo.

Е добро шо сакаш ти? Споменик да ти изградат?

Сите сме исти, и мене некој ме сака некој не можи да ме поднеси, исто и тебе. Е сега то шо тебе поголемиот број од луѓето не те сакат треба да ти укаже на нешто друго, можи не е проблемот во луѓето, можи во тебе е.

Ти сакаш луѓето сосила да ги убедиш да те прифатат. Е не те прифаќат, не се вклопваш во нивните граници на здраво опшество, опшество во кое сакат тие да живеат. Шо не ти е јасно?

П.С. Со голема резерва го кажвам ова, пошто постои сериозен сомнеж кај мене дека јузерот е на некој шо се драпа и нема врска со травестит.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom