Трансфери по Евробаскет

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Слушнав дека Докторот добил понуда од Барселона да биде помошник тренер :)

Ќе бидеме нешто како Сенегалците што беа после едно Светско во фудбал, кога се испромивираа и испопотпишаа сите јаки договори со гиганти ( Ливерпул 80% ги купи) со тоа што не верувам нашиве да испаднат такви флопови.

Сите што се спомнаа за трансфери до сега стврано вредат, и Марин и Перо и Војдан, Самарџиски, Владо и Тоше и без ова имаат добри ангажмани, а Бо може комотно коа ќе се отвори НБА да иде во Чикаго со Дерик Роуз да доминира таму.
Исто така слабо спомнуван, а и додуша слабо беше застапен на првенствово, Дамјан мислам дека и он може добро да се продаде.

Како и да е, Мираковски, Соколов и Чековски остануваат во Македонија уште бајаги време :icon_lol:

Ќе бидеме нешто како Сенегалците што беа после едно Светско во фудбал, кога се испромивираа и испопотпишаа сите јаки договори со гиганти ( Ливерпул 80% ги купи) со тоа што не верувам нашиве да испаднат такви флопови.

Сите што се спомнаа за трансфери до сега стврано вредат, и Марин и Перо и Војдан, Самарџиски, Владо и Тоше и без ова имаат добри ангажмани, а Бо може комотно коа ќе се отвори НБА да иде во Чикаго со Дерик Роуз да доминира таму.
Исто така слабо спомнуван, а и додуша слабо беше застапен на првенствово, Дамјан мислам дека и он може добро да се продаде.

Како и да е, Мираковски, Соколов и Чековски остануваат во Македонија уште бајаги време :icon_lol:

Вака сеа БО има кажано дека не сака да игра во НБА! Свесен е и самиот дека таму има многу конкуренција и не е за секого некои не можат да го издржат тоа лудо темпо. Во Евролига е ЦАР. Што се однесува до другите дефинитивно ќе се продадат и ова е добро пак и за нив и за федерација да има поголемо влијание и реноме во ФИБА бидејќи знаеме како е во баскет !

Eве и јас да истресам една информација и едно мое очекување.

Пред првенствово, Перо Антиќ и беше нуден на Звезда, меѓутоа Кари Пешиќ рекол дека ќе побара друга 4. Моментално, Пешиќ е у Литванија и се надевам дека ги гледал натпреварите на Македонија и се премислил во врска со Антиќ.

Eве и јас да истресам една информација и едно мое очекување.

Пред првенствово, Перо Антиќ и беше нуден на Звезда, меѓутоа Кари Пешиќ рекол дека ќе побара друга 4. Моментално, Пешиќ е у Литванија и се надевам дека ги гледал натпреварите на Македонија и се премислил во врска со Антиќ.

Што ќе бара Перо во Звезда подобро ќе потпишел на 4 месеци со Каха Лаборал...

А што ќе бара само 4 месеци у Каха ?

У Звезда ќе добие сигурно договор на 1 година, можеби и повеќе, а плус ќе работи и со еден од најдобрите тренери у Европа, ако не и најдобар, а догодина ќе игра и Европа.

А што ќе бара само 4 месеци у Каха ?

У Звезда ќе добие сигурно договор на 1 година, можеби и повеќе, а плус ќе работи и со еден од најдобрите тренери у Европа, ако не и најдобар, а догодина ќе игра и Европа.

Ako oбезбедат место.А тој клуб не е во првата група на европски екипи ,а можда и послаб од моменталната екипа на Перо ,плус русите се подарежливи со плати.Па сеа ти види.
Би требало да разграничиме кој е добар трансфер.Добар трансфер подразбирам екипи од Евролигата ,а не ЦЗ.

Војдан Стојановски е баран досега од Армани Џинс ,негде на Курир прочитав ме мрзит да барам сега.

Војдан Стојановски е баран досега од Армани Џинс ,негде на Курир прочитав ме мрзит да барам сега.

И јас за Војдан слушнав дека е баран за Армани каде тренер е Серџо Скаралиоло, дај боже да премине таму заслужува човекот. :LOL:

Бо изјави дека не ја сака НБА и сака да остане во Европа, само не можам да го најдам артиклот, на некој од српските портали беше пред неколку дена.
Другите информации се од „прва рака“. То е раката на Игорче :)

И јас за Војдан слушнав дека е баран за Армани каде тренер е Серџо Скаралиоло, дај боже да премине таму заслужува човекот. :LOL:

И мене ,баш ќе ми е кеиф.Ги пратам браќата уште од времето ко играа во Амак и уште од тогаш се сеќаваше дека че ги биде дец'та.Уште тогаш лупаа тројки ко ненормални и слободни со 90+ проценти реализација и заедно со Џарид Фрај (сега во Фени) беа моторите на сите победи на Амак.
И уште нешто интересно ,не се производ на школата ни на МЗТ ни на Работнички ,туку на КК Вардар :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom