Trading Card Games (TCG)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.151
Поени од реакции
5.984
Ovie igri se dosta popularni vo svetot, no za zal kaj nas ne tolku. Kaj nas e poplrna samo Magic: The Gathering, koja voedno e i najpopularna (i ako ne se lazam najstara) vo svetot.

Pokraj Magic, isto e popularna i Yu-Gi-Oh, no nea najcesto ja igraat decata.

Najnova, i vo posledno vreme se popopulrana e World of Warcraft, koja se bazira na istoimenata MMORPG.

Jas ne igram niedna od ovie tri, jas kako Star Wars fan, ja igram SWTCG.

Dali igrate nekoja od ovie igri, ili ako igrate nekoja druga, navedete koja. Ako voopsto ne igrate TCG, kazete sto mislite za niv, dali vi se dopagjaat ili ne, ako ne, zasto ne i taka...

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Eve jas ne igram, pa ke kazham deka ne mi se dopagjaat voopshto. Mana, health, udari, nekako mi izgleda premnogu dota u zhivo. Mozhda gresham, ama sepak ne mi se svigjaat. At all.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
3
Jas igrav edno vreme Magic, ama prestanav... Vakvi igri se skapi za nas standard

ElektriX

Велешанче :)
Член од
30 март 2007
Мислења
127
Поени од реакции
3
A na shto se zasnova igrava?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.286
Во последно време најинтересна ми е WoW tcg. Механиките и правилата се поусовршени во однос на останатите tcg-a. Можеби затоа што е најнова (се појави лани).
Инаку Magic е најкомпетитивно организирана во светот (и кај нас).

А тоа StarWars tcg колку што знам има и коцки. И мора ли едниот играч да има dark дек а другиот light дек?

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
Интересно е се додека не станеш комплетен фанатик и почнеш да запоставуваш се друго освен одењето во Гоблин и трошењето по 100-150 евра на цела кутија бустер пакови и палење на секоја ретка карта која ќе ти се падне(ова беше за меџик)

HoRRoRMaN

Beyond Perfect ~Divinity!
Член од
7 декември 2005
Мислења
526
Поени од реакции
2
цените се премногу високи за наши стандарди,така да за ова би кажал буржоазиска ствар,како помал гледав на сателитска Yu-Gi-Oh! и од голема желба со братучед ми правевме карти такви и игравме меѓу нас,а тогаш не ги имаше кај нас овие фалш верзиите на картите а не ги имаше ни оргиналот...благодарение на тој и на уште 6-7 цртани што тогаш ги гледав,земав прва награда на државен натрпревар германски во 8мо одделение...но да се вратам на темава,прескапи се тие карти,за нас фанатиците со пониски стандарди постои дота :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.151
Поени од реакции
5.984
1307 напиша:
Во последно време најинтересна ми е WoW tcg. Механиките и правилата се поусовршени во однос на останатите tcg-a. Можеби затоа што е најнова (се појави лани).
Инаку Magic е најкомпетитивно организирана во светот (и кај нас).

А тоа StarWars tcg колку што знам има и коцки. И мора ли едниот играч да има dark дек а другиот light дек?
Ne mora. Moze da se napravi i neutralen dek.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.151
Поени од реакции
5.984
HoRRoRMaN напиша:
за нас фанатиците со пониски стандарди постои дота :)
Aj, da te vidam igraj Dota koga ke snema struja... :D

k3x

I Laugh In The Face Of Danger
Член од
11 јуни 2007
Мислења
180
Поени од реакции
1
Leeeeeej Smert mora da go pofalam mn dobra tema . Od site hobija sho se ponudeni na forumov na ova DEFINITIVNO bev najposveten . Obozavam TCG igri, detstvoto na niv si go ostaiv . Najvekje igrav Magic The Gathering igrav od sedmo do pochetok na treta sredno =)
Kaj nas imaat doneseno mn TCG igri, megjutoa ima nedostatok na igrachi bidejki ne se dovolno izvesteni lugjeto za toa, a i + povekjeto seushte razmisluvaat kao zasho bi dal 1000 denari za 60 karti koa moze za 150 denari da zeam Monopol i da igrame 4ca ili da si uplatam DayMare u Enter i da pukam DoTa
:zid:

Samaramon

¤ ξωટ ¤
Член од
17 декември 2005
Мислења
1.081
Поени од реакции
18
Имам милион Yu-gi-oh карти дома. Интересно беше да се игра. Има многу TCG, штета што кај нас не е толку распространето ова интересно хоби. И игра.

E

Elipsis

Гостин
Igram Yu-Gi-Oh imam mnogu falcoi i dva original spila go cepim drugar mi iako ima karte od 4-5 deka :D

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
цените се премногу високи за наши стандарди,така да за ова би кажал буржоазиска ствар,како помал гледав на сателитска Yu-Gi-Oh! и од голема желба со братучед ми правевме карти такви и игравме меѓу нас,а тогаш не ги имаше кај нас овие фалш верзиите на картите а не ги имаше ни оргиналот...благодарение на тој и на уште 6-7 цртани што тогаш ги гледав,земав прва награда на државен натрпревар германски во 8мо одделение...но да се вратам на темава,прескапи се тие карти,за нас фанатиците со пониски стандарди постои дота :)
ааах грешка си за оргиналот играта постои од некаде 93-94 а, ти имаш 14 години па незнам кога си играл такви карти

иначе ја играм меџик година дена више

Debel

Велијa
Член од
19 мај 2007
Мислења
58
Поени од реакции
1
Ја играв Magic the Gathering ама во последно време немам со кого да играм.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
MTG e многу супер игра.....само што ако сакаш да победуваш ти требаат многу пари.....и не се еднократна инвестиција.

Kajgana Shop

На врв Bottom