TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 јуни 2013
Мислења
111
Поени од реакции
53
Брат Мтел зависи од А1 а не обратно.
А1 или Телеком можат уште од утре да направат и сателитска понуда ако сакаат и мислат дека им се исплати.
А ниту А1 ни Телеком не го направиле тоа до сеа значи дека не им се исплати да вложуваат во тоа.

Многу е мал пазарот за Сателитска телевизија, затоа и го оставаат на Мтел и Тотал Тв да си го тераат.
Па и А1 и Мах ТВ имаат сателитски понуди, но не во Македонија. Пример имаат сателитска понуда А1 во Бугарија а Max TV имаат сателитска во Хрватска...Очигледно нашиот пазар им е премал за нудење на реално скапата играчка наречена Сателитска Телевизија...

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
И тот
Па и А1 и Мах ТВ имаат сателитски понуди, но не во Македонија. Пример имаат сателитска понуда А1 во Бугарија а Max TV имаат сателитска во Хрватска...Очигледно нашиот пазар им е премал за нудење на реално скапата играчка наречена Сателитска Телевизија...
И тотално не е исплатлива.
Буквално повеќе се исплати населба како ново Аеродром, Карпош или Кисела Вода да ја покријат со Оптика него да вложуваат во Сателитска. Повеќе корисници ќе добијат а нема да мора да вложуваат во сосем нова технологија.
Реално многу е мал делот на корисници којшто би земале сателитска затоа и никој не се замара од големите оператори

Член од
7 април 2015
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.708
Реално не е исплатлива Сателитска како инвестиција кога огромен дел од населението живее во една урбана средина од 500км квадратни, а останатиот дел од државата се празни со забрзано темпо.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
192
Поени од реакции
301
Не ми се верува како сеуште ги ограбуваат луѓето овие од Тотал ТВ . Исклучуваат канали и му подметнуваат договори да подпишат на 24 месеци. Не само Тотал тв, и кабловските оператори зголемуваат предплата пред да ги известат своите клиенти, затоа се исклучив по дома од локални оператори и се префрлив на IPTV.

Eве кај мене како работи

Android box купен од овде
Инсталиран ATV9 firmware базиран на Андроид ТВ .
Инсталиран TiviMate
Купен акаунт од proskytv.net

Математика

Боксот = 40 евра
TiviMate = 9 евра
акаунт од proskytv = 50 евра

За 100 евра топ решение со 10000 канали и филмвои.

Член од
12 август 2012
Мислења
353
Поени од реакции
128
Не ми се верува како сеуште ги ограбуваат луѓето овие од Тотал ТВ . Исклучуваат канали и му подметнуваат договори да подпишат на 24 месеци. Не само Тотал тв, и кабловските оператори зголемуваат предплата пред да ги известат своите клиенти, затоа се исклучив по дома од локални оператори и се префрлив на IPTV.

Eве кај мене како работи

Android box купен од овде
Инсталиран ATV9 firmware базиран на Андроид ТВ .
Инсталиран TiviMate
Купен акаунт од proskytv.net

Математика

Боксот = 40 евра
TiviMate = 9 евра
акаунт од proskytv = 50 евра

За 100 евра топ решение со 10000 канали и филмвои.
Уште нема ТВ ТЕЛМА И КАНАЛ5 и мн други канали AXN ги исклучија ги заменија со некои ефтини филм бокс. Претплатата 3 пати ја качија сега стигна до над 800 денари... НЕМА ЛОГИКА.МОВЕ НА МТЕЛ Најдобар избор моментално.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
192
Поени од реакции
301
@Damhee, нека каже некој дали му стасале сметки некогаш од тотал тв на домашна адреса, бев корисник 10 години кај нив ниту една сметка ми нема дојдено на домашна адреса. Брука невидена се! Ми зголемија предплата без да ме известат!
Едно време после толку многу нервози со нив, решив да поднесам тужба до Никола Тасев за манипулација со клиентите, заминав кај адвокат ми рече дека договорот му е така смислен со умисла да ги мами клиентите и дека не вредело да му поднесувам тужба бидејќи се заштитиле со анекс договор и општи услови кои предходно били смислени да ги мамат луѓето.
Сега гледам ја направиле месечната предплата 800 денари. Пола канали блокирани, мислам дека треба да им се одземе лиценцата за работа!

Член од
29 август 2008
Мислења
5.824
Поени од реакции
4.266
@Damhee, нека каже некој дали му стасале сметки некогаш од тотал тв на домашна адреса, бев корисник 10 години кај нив ниту една сметка ми нема дојдено на домашна адреса. Брука невидена се! Ми зголемија предплата без да ме известат!
Едно време после толку многу нервози со нив, решив да поднесам тужба до Никола Тасев за манипулација со клиентите, заминав кај адвокат ми рече дека договорот му е така смислен со умисла да ги мами клиентите и дека не вредело да му поднесувам тужба бидејќи се заштитиле со анекс договор и општи услови кои предходно били смислени да ги мамат луѓето.
Сега гледам ја направиле месечната предплата 800 денари. Пола канали блокирани, мислам дека треба да им се одземе лиценцата за работа!
Nema stasano smetka 3god,unazad

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.193
Поени од реакции
553
Член од
12 август 2012
Мислења
353
Поени од реакции
128
Лага е не е веќе 699 после 8 месеци е над 800? Не знам дали се здрави прво ги намамија луѓето со 8 месеци демек 149 денари и после да качат на 800. И после само ќе ги снема од Македонија.
Автоматски споено мислење:

A pak listata na kanali od koga ne e meneta i telma ja ima i axn, koga ja snema kanal 5 i pisav mejl da ja trgnat i vednas ja trgnaa od veb stranata ama nesto ne i se raboti gledam bolje i bez veb strana da teraat da stavat tamo ponudi i dve tri sliki kolku da se znaat nekoi kanali
Ништо нови канали немаат и тие што ги имаат ги бришат и не ги заменуваат соодветно пример Телма со ТВ ЕДО да ја заменат, Канал5 со МТМ.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
192
Поени од реакции
301
дали пробал некој да се јави на нивниот број од call centar, нема шанси да ги добиеш, за било каква информација.

Kajgana Shop

На врв Bottom