Toshiba Camileo S10, мини HD камерче. Имал некој искуство?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.100
Веб-сајт
www.kajgana.com
Сакам да си купам некое камерче за да си овековечувам моменти, но не планирам да фрлам многу пари за камера. Барав, барав, и налетав на ова, по цена од 7.590 денари.

px1511m-1cam.jpg

Moжеби вака изгледа како играчка, но камерчево снима во HD резолуција. Нема вградена меморија, туку користи SD картички. Интересно е што има и HDMI излез.

Се изначитав рецензии по нетов, има прилично спротиставени мислења, сите се сложуваат дека при добро светло снима одлично видео, но има лоши перформанси при слабо светло и снимање навечер. Но, која камера снима добро при лоши услови на осветлување нели? : )

Гледав и тест видеа по ЈуТуб, ми изгледаат одлично. Е сега, друго е кога гледаш на компјутер од ЈуТуб, а друго кога директ од камера ќе го пукнеш на ТВ, па тоа ми мати вода за да изградам мислење.

Ми се допаѓа и што е мало, тенко и елегантно и што може да се носи и во џепче од кошула, наместо да мкнеш камера со тебе во торбица.

И сега, за да не се заебам ако го купам нели, ме интересира дали некој има искуство со него. Единственото нешто што ме интересира е квалитетот на видеото кога се гледа на телевизор.

Добродојдени се искуства и препораки и за други мини камкордери кои снимаат во HD.

Види ако можеш да го најдеш во некој продажен салон, па да ги изгњавиш продавачите да снимиш нешто и да ти го пуштат на ТВ.

Значи нашиве продавници мора да направат некоја глупост. Го најдов во една продавница. И сега, знам дека доаѓа со HDMI кабелче, али овие од продавницава си го дрпнале. Ме вадат од такт вакви глупости и не го купив. Ќе барам на друго место.

Ништо чудно. Едно време лешперски дуќани ко АМЦ, Нико и остала багра ги вадеа DVI->VGA адаптерите од графичките и ги продаваа посебно за 3-400 денари........

Кажи која продавница беше, да не згреши некој да отиде на шопинг кај нив. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom