Тоше Проески

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Беовизија“ во чест на Тоше Проески
497BCECE80DF8444856089DAAB5BECAF.jpg

Српскиот фестивал„Беовизија“годинава ќе му биде посветен на трагично загинатиот македонски пејачТоше Проески.Организаторите на настанот веќе ја смислиле ревијалната програма, на која ќе настапат десетина пејачи од Балканот и ќе изведуваат песни од Тоше.Неофицијално на првата вечер посветена на македонската ѕвезда ќе настапат Жељко Јоксимовиќ, Леонтина Вукомановиќ, Есма Реџепова, Антонија Шола и уште неколку пејачи и блиски соработници на Проески.Манифестацијата ќе се одржува во белградскиот „Сава-центар“, на 19 и 20 февруари годинава.Тоше Проески на „Беовизија“ го освои првото место во 2003 година.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=70CAD6F540D9924F9E98549EE3CF7F22

А кај нас не му прават вакво нешто?

Zote, која манифестација да се одржи во името на Тоше кога немаме ни една манифестација ко што треба. Инаку прекрасна е идејата за Беовизија, секоја чест!

Убава е идејата ако се оствари!

Мислам дека треба некоја манифестација(кај нас) која ќе се одржува секоја година во чест на Великанот. Тој заслжува и многу повеќе но прашање е ние колку можеме :(:cry::cry:

се` им текнува на другите земји,ние што напраивме за него?ништо
секоја чест за оваа прекрасна идеја

Za pozdavuanje e ovaa idea.Se nadevam deka i kaj nas ke se odrzi nekoja slicna manifestacija.

Кај нас не му прават зашто кој и да сака да направи, ќе се јават консумирачи на фекалии од сите страни, и ќе направат глупост и од тоа. А, кога некој во друга земја го прави тоа, сите се чукаат по глава оти на нив не им текнало... Менталитет.:/

Дали некогаш ние сме направиле вакво нешто за странски/а пејач/ка?:/

Pa bravo taka treba a nie se karame dali Bojan 13 da pee ili ne.
Bravo za Beovizija:bravo:

Дали некогаш ние сме направиле вакво нешто за странски/а пејач/ка?:/

Редовно се прави за Chuck Schuldiner, барем последните 5 години, се прави и за Bob Marley често, а и за Cobain има неколку пати направено. Ако се важи, на Таксират пред некоја година дојде трибјут бенд на ЕКВ и Азра. Има уште мал милион настани кои не ги набројав.

Site pesni mu se ubaipreubava,no edna mene posebno mi e ubava,pesnata Izlazi me uste ednas.Pesna broj 1 mi e.

Браво , убаво од нивна страна што им текнало

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom