- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.710
- Поени од реакции
- 7.615
Marlboro-light напиша:Kakvi iskustvo imate ako ste ja downloadirale ovaa? Dali vi vrsi rabota ?
I procitav dole kaj webadresata deka ti zemaat bandwith toest ako sakas da spodelis ili mora ?
Vrsi rabota
Ako ti treba proxy za neso ke ti zavrsi i tebe.Ja zasto sum na telekabel sum i kajganava so proxy mora da ja otvoram epten mi zavrsi rabota, dodeka da najdam proxy sto raboti poednostavno mi e da e da pustam Tor.
Najvekje rabota mi zavrsi za download od Rapidshare
Rapidshare ima limit za Free download po IP adresa za Free korisnici, a so ova mozes povekje raboti odednas da siminjas od tamu, zasto dobivas nova IP.Edno siminjam primer vo IE so moja IP, a drugo so Firefox so tor IP
Brzinata varira vo zavisnost koj proxy ke ti go dodeli, ako ti dodeli nekoj evropski ondak ide priblizno brzo kako sto ti e konekcijata.
Spodeluvas bandwith samo ako dignes server inaku po default ne.Na pocetok koga ke se ukljuci siminja config, neso kao spisok na tie sto se online serverite.Koga mi e sporo samo mu pravam Send Signal/ReloadConfig i mi dodeluva novo i pobrzo IP
Socks samo na ICQ mi proraboti, na yahoo mesengerot nejke, valjda yahoo nepodrzuva socks4a koe e default ulkjuceno vo Tor.
Za torrent ako mislis da go koristis nema da ti zavrsi rabota.
Eve link kako se podesuva Tor vo Azureus ama za Tor trackeri, za public trakeri ne vrsi rabota.
http://www.paulstamatiou.com/2005/10/14/part-3-azureus-anonymity/