Tor за параноидни (анонимно сурфање)

Marlboro-light напиша:
Kakvi iskustvo imate ako ste ja downloadirale ovaa? Dali vi vrsi rabota ?
I procitav dole kaj webadresata deka ti zemaat bandwith toest ako sakas da spodelis ili mora ?

Vrsi rabota:icon_lol:
Ako ti treba proxy za neso ke ti zavrsi i tebe.Ja zasto sum na telekabel sum i kajganava so proxy mora da ja otvoram epten mi zavrsi rabota, dodeka da najdam proxy sto raboti poednostavno mi e da e da pustam Tor.
Najvekje rabota mi zavrsi za download od Rapidshare:icon_lol:
Rapidshare ima limit za Free download po IP adresa za Free korisnici, a so ova mozes povekje raboti odednas da siminjas od tamu, zasto dobivas nova IP.Edno siminjam primer vo IE so moja IP, a drugo so Firefox so tor IP:icon_lol:
Brzinata varira vo zavisnost koj proxy ke ti go dodeli, ako ti dodeli nekoj evropski ondak ide priblizno brzo kako sto ti e konekcijata.
Spodeluvas bandwith samo ako dignes server inaku po default ne.Na pocetok koga ke se ukljuci siminja config, neso kao spisok na tie sto se online serverite.Koga mi e sporo samo mu pravam Send Signal/ReloadConfig i mi dodeluva novo i pobrzo IP:icon_lol:
Socks samo na ICQ mi proraboti, na yahoo mesengerot nejke, valjda yahoo nepodrzuva socks4a koe e default ulkjuceno vo Tor.
Za torrent ako mislis da go koristis nema da ti zavrsi rabota.
Eve link kako se podesuva Tor vo Azureus ama za Tor trackeri, za public trakeri ne vrsi rabota.
http://www.paulstamatiou.com/2005/10/14/part-3-azureus-anonymity/

Го пробав неколку пати, ама не сум задоволен...

Многу често „паѓа” конекцијата.

Acid напиша:
Го пробав неколку пати, ама не сум задоволен...

Многу често „паѓа” конекцијата.

Toest da ne downloadirame dzabe..thx

p.s bye the way za rapidshare imam acount username and pasword..ako saka nekoj neka mi pisi pp

Ај по приватни пораки тоа. Темава е за Tor (анонимно сурфање).

Најпосле го пробав. Убо работи за сурф. За симнување, преку некој доунлоад менаџер. Ако пукне да може да направи рестор. Ама тоа веќе нема врска со портабл.

Туку го приметивте ли линкот во Bookmarks-http://portableapps.com/
Има цел сет портабл апликации. Linux-џии(Gnom-аџии) има Gaim 1.5 и Gaim 2.0 бета 2 портабл.
Чак шо више и OpenOffice 2.01 го има за инсталација на стик. Cool.

каков тор каков мор бре. Ова ми се свиѓа само за IRC сервери, ништо повеќе. За добра листа на proxy servers пробајте го Charon, целиот паметен компјутерски свет знае дека ова е можеби најдобрата програма за наоѓање proxies. За жал авторот се откажа од програмирањето и ова е последната верзија на овој програм. Но сепак мора да се проба. http://www.project2025.com/charon.php

KaiTekk напиша:
каков тор каков мор бре. Ова ми се свиѓа само за IRC сервери, ништо повеќе. За добра листа на proxy servers пробајте го Charon, целиот паметен компјутерски свет знае дека ова е можеби најдобрата програма за наоѓање proxies. За жал авторот се откажа од програмирањето и ова е последната верзија на овој програм. Но сепак мора да се проба. http://www.project2025.com/charon.php

Charon e proban. Ok naogja proksija ama kolku za surf za u browser.Megutoa ne vrsi rabota za download potocno ne vrsi rabota za Rapidshare zatoa sto najgolemiot del od tie Free proksija so gi naogja Sharon ne podrzuvaat "Connect", da ne zboram za toa deka povekjeto od tie proksija rabotat den ili dva, taka da ako imate vreme sekoj den da pustate scan so Charon, bujrum :)

Strelec, имам јапонско proxy од Charon кое ми држи веќе месец.... така да не викај дека proxies од Charon се за нигде, и има некои од нив што подржуваат connect, само што тие се ретки. Ќе ти треба пола саат скенирање да најдеш некое.

KaiTekk напиша:
Strelec, имам јапонско proxy од Charon кое ми држи веќе месец.... така да не викај дека proxies од Charon се за нигде, и има некои од нив што подржуваат connect, само што тие се ретки. Ќе ти треба пола саат скенирање да најдеш некое.

Prvo ne sum rekol deka se za nigde tuku deka ne vrsat rabota za download.
A ako na tebe Japonskiov proksi ti vrsi rabota so ping pogolem od 300 ili kolku ti e tamu (mozese da se pofalis i so pingot :bip: ) brkaj rabota so nego.

пингот му е брз. За download сега го пробав Tor мислам дека е најдобро решение.

KaiTekk напиша:
пингот му е брз. За download сега го пробав Tor мислам дека е најдобро решение.

Hehe...kjuti konecno se slozivme za nesto :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom