Токсикологија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy Diamond
  • Време на започнување Време на започнување
Одамна немало инфо на темава ..па еве нешто ситно.

Принова во Токсикологија

Хип-хоп групацијата Токсикологија пред крајот на 2009, реши конечно од ракав да го извади својот џокер за сите свои фанови и обожаватели, а тоа е групата Соба 2 (Токсикологија).
Оваа група ја сочинуваат најстарите артисти од Tоксикологија - Марија4и и Боро Лаказз.
Станува збор за хип-хоп група која беше оформена уште при крајот на 90-тите, под името Поинаков Стил, но еве после толку години повторно го заживуваме митот Поинаков стил, но овој пат под името Соба 2 - изјави Марија4и еден од членовите на хип-хоп дуото Соба 2.
Искуството кое овие артисти го имаат може да се забележи во секоја од песните, почнувајќи од тоа што текстовите, музиката како и аранжманот се авторски и се во сопственост на Соба 2 (Токсикологија).
Двајцата членови од Соба 2 не би сакале да избрзуваат со датум за промо на нивниот прв официјален албум, но со сигурност тоа ќе биде почетокот на 2010 годina. Албумот ќе биде поклон за сите обожаватели на Токсикологија односно сите заинтересирани ќе можат (како и секогаш) бесплатно да го симнат од официјалниот веб-сајт на Токсикологија.

Патем, вчера во Simply кафе ..ТЦ Бисер на приземје, покрај open mic перформанси, беше промовиран новиот албуН на Хроник Екипа (првата под-група на Токсикологија) насловен `Бљуј`.

http://toksikologijamusic.com/

На официјалната страница на Токсикологија има vote(гласање) дали да се одржи уште едно show Ya SkilZz.

Последен победник на ова натпреварување беше младиот МC АЦЕНЛ,кој моментално е дел од Токсик екипата.

На официјалната страница на Токсикологија има vote(гласање) дали да се одржи уште едно show Ya SkilZz.

Последен победник на ова натпреварување беше младиот МC АЦЕНЛ,кој моментално е дел од Токсик екипата.
аце е од токсикологија? :) алал да му е :pos:

Ту бе, забораив за ова да напишам, ме претрка Јоцо :)
Атендинг со сигурност :)
(Како и лани) ова ќе биде уште едно одлично дружење со лудациве.

Еве како јас го доживеав.
Беше многу интересно, се оддржуваше во ТЦ Соравија кај кафичот долу, секоја недела, присуствуваа сите Токсични и имаше прилично доста публика. Но, почетокот беше во 12 (малку рано), но траеше до 17, евентуално 18h.
Знам дека сите бевме поспани :) Кацар одвај препознаваше некого со подзатворените очи :pos2:
Лани и јас се пријавив со еден апла профи другар (танчер секако), ама и покрај толку проби и припреми не успеавме да настапиме поради лични причини (за хип хоп танцување).
А и немаше некоја јака конкуренција за играње..ама не можам да го речам истото за МС и брејк денс. Имаше двајца одлични брејкденсери. Секако и битбокс - единствените Боби и Огнен. Имаше многу млади емсиња кои што се `прославија` -како Безсвест.. паднаа многу јаки дисови и фристајл.
Дури добивавме и бонус настапЌиња од Токсикологија и гости како групата (која сега е распадната) `Зачувај го своето - со ДамеРулз и Даворкне.
Жирито : Токсиките (особено Пука), Џака Накот и Стр2.
Лани како изненадување, сами одлучија да се појават и едни од момците што се занимаваат со ретки екстремни спортови како parkour, па имаше една екипа што ни даде мало шоу со скокање од ГТЦ надолу кај што се настапуваше во Соравија. Чико од Пука Козметика немаше поим дека постојат такви момци кај нас што се занимаваат со тоа, па беше многу воодушевен. Башка, човекот е срце, го обожавам ..закаснив со пријавувањето на аудицијата и разговарав со него и без размислување сепак ме прими да дојдам да настапувам. Иако не се оствари тоа, ми беше мило што падна толку добро дружење со сите присутни.

За годинава, уште сега го знам победникот... Тоа дефинитивно ќе биде Арди МС. И му посакувам среќа, знам дека ќе се пријави..па и очекувам да стане дел од Токсикологија, како АцеНЛ.
Со душа го чекав наредниов Шоу ја скилз и мислам дека ќе биде уште појако од претходното. :ooh_ooh:

Stre3T [EMAIL="Danc@;3097716" напиша:
Danc@;3097716[/EMAIL]]
За годинава, уште сега го знам победникот... Тоа дефинитивно ќе биде Арди МС.

Лол, а да стаиме пријателе ја и ти кладба у 500фкне? <3
Нема ИЧ жал да ми биде да ги даам, ако тоа се деси :pos:

Лол, а да стаиме пријателе ја и ти кладба у 500фкне? <3
Нема ИЧ жал да ми биде да ги даам, ако тоа се деси :pos:
Ардијан :pos: фенси чоек, ама немав врска дека допирна точка со рап има момакот :pos:

топ работа им е Show Ya Skillz,поштуем,обавезно присустувам ако се деси

Ардијан :pos: фенси чоек, ама немав врска дека допирна точка со рап има момакот :pos:

Не движиш низ сопствено насеље! АЛО ЧОВЕКУ! Каде живеееж?!!?!
Арди из да ултимејт рапер! <3

Немогуче :)
!

Ај од почеток ...
Нигде не спомнав колку (не) е квалитетен Арди. Не го величам, фалам, уште помалку слушам. Една песна/две му имам чуено и тоа е. За некој аматер во културава кој барем пробува да биде нешто, во ред е.
Дознав дека ќе се пријавува и затоа му посакав среќа, како што би на секој друг. Лани АцеНЛ испадна да победи што се вика преку врски, затоа што веќе имаше започнато `кариера` во соработка со Токсик кру и Мачка - продуцент и негов другар.
Ама Аце не велам дека е лош, напротив, дечкото има талент, немаше конкуренција и може доста да постигне. Имаше просечни настапи во почетоците заедно со Мачка и истото го очекувам сега, кога е официјален член на Токсикологија.
А бидејќи Арди исто така се шуња со Токсикиве (не соработки, туку познанство значи) мислам дека ќе испадне годинава да победи.
Мањебитно, ќе одам за Токсичниве, бидејќи добро смеење паѓа..особено со близнаците. :)

Најбоља песна е 4ekeraukc!!!!!А иначе групата е супер!!!!!!!

REAL MADRID THE BEST
:csd:

Најбоља песна е 4ekeraukc!!!!!А иначе групата е супер!!!!!!!

REAL MADRID THE BEST
:csd:

многу поштувам вакви multitasking постови жими мајка хахахаха :pos2::pos2::pos2::pos2:

он. предобар е за со нив.

најозбилно, да ги нема во оваа токсикологија Марија4и и Пука би биле бомба!!.....вака поред нив сите се тињаукц :)

многу поштувам вакви multitasking постови жими мајка хахахаха :pos2::pos2::pos2::pos2:

он. предобар е за со нив.

најозбилно, да ги нема во оваа токсикологија Марија4и и Пука би биле бомба!!.....вака поред нив сите се тињаукц :)
Според мене само Кацар вреди од токсика.. Можеби и Скит и Сиги..
Јака песна.

Bratce No Offense, respect do tebe no ne ocenuvame top model. Ocenuvame pesna, jas cuvstvuvas ili ne, toa tie e, so mali pozitivni ili negativni kritiki!

Едно е да кажеш дека песната ти се свиѓа, а друго е да кажеш дека е добра :)
Ја само побарав образложение за неговата констатација дека песната е ДОБРА лол.

Според мене само Кацар вреди од токсика.. Можеби и Скит и Сиги..
Јака песна.

Искрено, као продуцент, Драги го сакам МНОГУ многу поише од Скит..
Али МОРАМ да се сложам дека само Кацар, Сиги и Скитара вредат од токсика -.-
Дури криво ми е шо кацар е со нив јеботе -.-

Едноставно, последниов материјал на кацар е.....Мед! <3

Искрено, као продуцент, Драги го сакам МНОГУ многу поише од Скит..
Али МОРАМ да се сложам дека само Кацар, Сиги и Скитара вредат од токсика -.-
Дури криво ми е шо кацар е со нив јеботе -.-

Едноставно, последниов материјал на кацар е.....Мед! <3
Едно време и Слаткар беше добар, за време на ЕО, албумот Рап Тврдина (2005)...Пука никогаш не ми се допаѓале, не личи на рап воопшто.. Желе има некои добри песни (Нов Ден, Ма нема смисла...), Маријачи не сум го слушал многу за да коментирам..
И AceNL има нешто добро..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom