Тодор Александров

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
ова го најдов на кајгана

Провери во централата на Државна Сигурност, од таму е нарачано тоа интервjу со Јоан Михаилу, а.к.а. Ванчо Михајлов, цинцар од Москополе. За оние што не знаат, и жена му на Михалиу, Мелпомена Крнчу, е етничка цинцарка (подоцна бугаризирана во Менча Карничева).

Ете така од етнички цинцар се станува "Бугар", декларативно, за пари и власт...
laugh.gif

Слично е и со Ксенофонт Дзиндзифи (Раjко Жинзифов) по потекло од москополските цинцари. Тоj прво се декларирал како Грк, но подоцна станал платен руски агент да шири пропаганда дека Македонија е бугарска земја.

Слично е и со уште еден македонски предавник, Киро Глигоров, коj е еден штипските цинцари од Ново Село, и е некаков далечен роднина на Ванчо Михајлов. Жена му Киро, Нада, е ќерка на Стојан Мишев, цинцар од Охрид, коj прво бил бугараш, па после Србите го плаќале повеќе и станал српски војвода.

Интересно е што наjголемиот дел од цинцарите се од град Гопеш до Битола. Порано градот бил голем, чисто цицарски и град, а сега нема ниту еден жител. Сите се иселени по Бугарија или Србија, а најинтересно е што оние од Бугарија сите се прават Бугари, а оние од Србија пак најголеми Срби. А потеклото им е од Москополис, влашки град со 200.000 власи од Албанија кој го уништил Али Паша Јанински во 1780 г. и тие се преселиле во јужен Епир, Тесалија или Македонија. Најголем дел дошле во Пелистер кај Битола, Крушево, Штип и Овче Поле и Кочани.
гопеш никогаш не бил град постои и денес и е село во Битола до каде со лаги.

имаш документ дека Александров го нарачал?
а Ѓорче што бил тоа време? не бил министер за внатрешни работи на Бугарија?
сакаш со потпис негов?а Ѓорче бил предавник а не:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Vakvi nebulozni tvrdenja se nadvor od sekakov covecki razum .Do koga so ovie lagi??
Em toj em zena mu Vlasi :pos2:.
od Melpomena Menca hahahahh
Od Ivan -Joan

Ispagja Makedonci vo Stip nema:pos2::pos2:

citaj:
Ново Село, кое е едно од најстарите маала, и за време на турското владеање било единствен дел од Штип каде живееле Македонци, додека во останатиот дел од Штип живееле претежно Турци, Власи и Евреи, градот Штип брои 43.625 жители од кои 38.323 (87,85%) се Македонци. Во 1820 година, Штип имал 5,000 жители, а во 1850, 20,000 жители.[2]

гопеш никогаш не бил град постои и денес и е село во Битола до каде со лаги.

сакаш со потпис негов?а Ѓорче бил предавник а не:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
знам дека не бил град, уствари гопеши е на 15 километри од мене и иам натаму заминато...така да јас пренесувам текст што е најден на кајгана...не знам дали го увиде тоа.

а дека биле власи и тоа било големо село на времето е точмо...уствари одани верно на грчката патријаршија.

документ за таква наредба немаш, доказ само на зборови

Ѓорче кога е убиен и служел на Бугарската држава
Прочитај ја Политичките убиства во Бугарија од Ангел Динев ако знајш кој е тој па ке ти се разјасни.А сега пошто имаш ти во Ниш добиваат медал од германските фашистички агент за заслуги за време на првата светска војна,Ѓорче Петров му бил советник на Александар Стамболиски па имало македонци во Бугарскиот парламент тоа ништо не значи денес имаме македонци во америка ,канада,австралија што се во нивните сообранија како пратеници сме имале и во србија во истото тоа време,А за Валандово послем ке ти кажам:nenene::nenene::nenene::nenene:

Прочитај ја Политичките убиства во Бугарија од Ангел Динев ако знајш кој е тој па ке ти се разјасни.А сега пошто имаш ти во Ниш добиваат медал од германските фашистички агент за заслуги за време на првата светска војна,Ѓорче Петров му бил советник на Александар Стамболиски па имало македонци во Бугарскиот парламент тоа ништо не значи денес имаме македонци во америка ,канада,австралија што се во нивните сообранија како пратеници сме имале и во србија во истото тоа време,А за Валандово послем ке ти кажам:nenene::nenene::nenene::nenene:

фино од тебе како вљубеник во историјата што ја гледаш само едната страна, или онаа што ти одговара тебе

некои работи кои се случувале во ВМРО се тајна и тајна ќе останат
многу работи нема да се откријат
многу работи се случиле затоа што требело да се случат

отприлика вака звучеа зборовите на Жежов

фино од тебе како вљубеник во историјата што ја гледаш само едната страна, или онаа што ти одговара тебе

некои работи кои се случувале во ВМРО се тајна и тајна ќе останат
многу работи нема да се откријат
многу работи се случиле затоа што требело да се случат

отприлика вака звучеа зборовите на Жежов
ма немој а која страна треба да ја гледам јас ти пишам за конкретен настан побиме ако можиш:toe::toe::toe::toe:

ма немој а која страна треба да ја гледам јас ти пишам за конкретен настан побиме ако можиш:toe::toe::toe::toe:

јас те прашав конкретно прашање ти ми кружеше ко на рингишпил и ми споредуваш со денешно време со дијаспората, епа не е исто

а страна која сакаш бирајси, кога незнаеш да согледаш од двете страни

и дај пред да почнеш пак да спамираш прочитај ја темава од почеток па почни да спориш се што е напишано пред тебе, се разбира ако можеш

Одговори за Ниш и за Валандово а не ме маслосвај со некакво интервју има книга негова Се за Македонија прочитаја прво.

Зошто го повлече потписот од манифестот на 24 мај 1924??? :tapp:

Тодор Александров бил Македонец и што и Хитлер бил Германец па незначи дека бил ЧОВЕК.:uvo::uvo::uvo::uvo::uvo:

Одговори за Ниш и за Валандово а не ме маслосвај со некакво интервју има книга негова Се за Македонија прочитаја прво.Зошто го повлече потписот од манифестот на 24 мај 1924??????????:tapp:

ти реков да ја прочиташ темава цела
не си го сторил тоа, очигледно е
има поназад за потписот

дискусијава не ти води никаде, затоа што пробуваш да влечиш некои работи кои се веќе дискутирани, а ти не ни сакаш да ги прочиташ

затоа што не си побарал
толку од мене сега почни да читаш наместо да ме давиш насекое со цитати, оти ми здосади да те упатувам на истата тема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom