Тиквешки гроздобер 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Near
  • Време на започнување Време на започнување

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.315
Поени од реакции
7.076
Локација
Around the world
ПЕТОК - 09, септември, 2011
12:00 часот – Музеј галерија Кавадарци
Изложба – фотографии
„СВАДБИ НА СТАРИ КАВАДАРЕЧКИ СЕМЕЈСТВА“
17:30 часот – Кружен тек - Свечено отворање на „Саем на вино и храна“, поздравен збор на Претседател на Совет на општина Кавадарци, г-дин Илија Тренчев - Настап на Фолклорен ансамбл „ТИКВЕШ“
18:30 часот – „Детски Гроздоберски карневал“ – Дефиле (Кружен тек – ул.Илинденска – Градски плоштад – ул.7-ми Септември – Мал парк, спроти полиција)
20:00 часот – Градски плоштад - Културно уметничка програма
20:30 часот – Мал парк (спроти полиција) – Свечено отворање на „Вински Боемски фестивал“, поздравен збор на Градоначалник на општина Кавадарци, г-дин Александар Панов
21:00 часот – Мал парк (спроти полиција) - Концерт посветен на песната на Никола Бадев
Ѕвездите на македонската Фолк естрада ќе ги пеат рефрените на Никола Бадев
24:00 часот – Винска куќа, Градски парк
Модна ревија со избор на Вински Крал и Кралица
Прием на нови членови во Винската академија
Коктел

САБОТА - 10, септември, 2011
11:00 часот – Авторели трка ВИТАЧЕВО 2011
Трка – Мост на р. Луда Мара Моклиште до Висорамнина Витачево
14:00 часот – Авторели трка ВИТАЧЕВО 2011
14:00 - 18:00 часот – Забавувачка атракција на улични забавувачи, Жонглери по улиците на централното градско подрачје во Кавадарци
18:00 часот – Кружен тек - Концерт на Фолклорни ансамбли гости на Тиквешки Гроздобер
19:00 часот – Градски плоштад - Настап на рок група „Еден ден“
20:00 часот – ВИНСКИ КАРНЕВАЛ – Дефиле (Кружен тек – ул.Илинденска – Градски плоштад)
Градски плоштад – Презентација на карневалските поставки
22:00 часот – Градски плоштад, бина – Церемонија, Откинување на првиот грозд од страна на Градоначалникот на град Кавадарци и отпочнување на Гроздоберските
- Огномет
- Голем спектакуларен настап на бразилска - карневалска група EXOTICADANSE од Ница, Франција
23:00 часот – Градски плоштад - Концерт на Бајага и инструктори
24:00 часот – Традиционална тиквешка СЕРЕНАДА со ансамблот „БИЛЈАНА“ од Охрид

НЕДЕЛА - 11, септември, 2011
10:00 часот – Градски плоштад - Голем турнир во играње на табла, ТАБЛИЈАДА 2011
11:00 часот – Авторели трка ВИТАЧЕВО 2011
12:00 часот – Трка со магариња – Градски плоштад, Стара автобуска станица
12:00 часот – Авторели трка ВИТАЧЕВО 2011
13:00 часот – Мал парк (спроти полиција) - Дегустација на вино и доделување на Дипломи од дегустацијата
19:00 часот – Мал парк (спроти полиција) - Концерт на Фолклорни ансамбли гости на Тиквешки Гроздобер
21:00 часот – Градски плоштад, бина - Концерт на рок групи „MUFF“ и ”РЕФРЕШ”
22:00 часот – Градски плоштад, бина - Концерт на СЛАТКАРИСТИКА со СЛАТКАР
23:00 часот – Градски плоштад, бина - Концерт на СУПЕРХИКС

Тоа е тоа,викендот сите кајганџии ве очекуваме на традиционалниот Тиквешки гроздобер. Тоа е програмата за викендот,кој дошол-добродошол. Загарантирана добра забава,со добра музика и добри вина-совршена комбинација :)

Само leandra?? Ајде,и од другите членови очекувам присуство :D

Не ти требаат други, чим ја имаш Леандра :icon_mrgr:

22:00 часот – Градски плоштад, бина - Концерт на СЛАТКАРИСТИКА со СЛАТКАР

The Muff ги слушав пред една недела и имам многу забелешки. Претходниот бенд на Горан Бадев (тапанарот на The Muff) со Шандар беше феноменален, а вака не ми се допаѓаат многу.
Суперхикс + многу малолетници = пискање за да ја свират „Африка“ што мене многу ме нервира.
Единствено може да отидам во Кавадарци на Журнал (мислам дека се вечер) затоа што премногу ги почитувам.

П.С.
Само јас ли забележувам вакви гафови?
- Голем спектакуларен настап на бразилска - карневалска група EXOTICADANSE од Ница, Франција

Копирано од официјалниот евент на Фејсбук :D

23:00 часот – Градски плоштад - Концерт на Бајага и инструктори

Може за Бајага ќе бидам таму. :)

Вечер е главниот дел,да упатам уште една јавна покана до сите и ако ви се доаѓа,може 2-3 да дојдат кај мене на спиење и утре да продолжиме :) . Инаку вчера се одржа детскиот карневал,а у 8 почнува главната манифестација

Имам уште 3 саати да размислам убаво дали да дојдам или не ... ајде форумџии подржете ме, сам доаѓам!! :)

Јас нај искрено ти кажувам сам да не одиш оти ќе ти биде чкарт. Земи барем уште 1 човек со тебе колку толку друг е филингот.

Брат, повеќе од животов имам поминато во Кавадарци отколку во Скопје, така за тоа дека ќе бидам сам, не се секирам :) Се мислам дали да си праам авантура и сам да тргнам ...

Имам уште 3 саати да размислам убаво дали да дојдам или не ... ајде форумџии подржете ме, сам доаѓам!! :)

Другар, многу си тежок за држење никој не се нафаќа да те подржи:pos:

Он: Мислам дека вечер свират Журнал на кружен ток. За секој случај ќе ги прашам нив, па ако свират може и со нив да дојдам.:)

Брат, повеќе од животов имам поминато во Кавадарци отколку во Скопје, така за тоа дека ќе бидам сам, не се секирам :) Се мислам дали да си праам авантура и сам да тргнам ...

Не го кажав тоа у смисла дека ќе се изгубиш или шотизнам туку ако нема со кој да бидиш, сам ќе ти биде тапа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom