ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто искоренуете нешто за кое никој нема потребу? Кој ке ти забрани да идеш да гледаш и навиваш за Левски или за Паока? Твое право. Ви сакате да направите ултра националистичку државу.. :icon_lol: Забрављате дека смо 91ву добиле независност и даље смо не признаени, сменисмо ИМЕ на државу, млади се селив или сезонски работив у други државе...не ве разбирам.
Овој е премија што е сг, Куманово е град на кошарку, нема кој кумановац (без разлику на симпатие и на други клубови од екју) не иде на кошарку и не би ишја. Немамо клуб сс традицију, политички партие га диктирав темпо, местив, не давав паре и још 300 ствари... дугачка тема.
Иначе ви за Вардара најмалко може да зборите за патриотизам или нешто. Клуб ви га уништуев партиски верују дека и вас ви е криво и ве боли ама и групу исто.. да не улазамо у ситнице, и да се борите џабе е според мене зашто ни е таква држава, ке има само казне и казнае и без крај...

Иначе за Кумани у момент, капа доле треба да е од сви ткз. групе. А за патриотизам сс Кумани не се докажујте, најмалко скопски групе. СПОРТСКИ ПОЗДРАВ :ајнапиво:

ПС: Иначе сакаш да се искоренив други групе а пред неколко године формирасте ваши подгрупе у други градови... у Куманово бесва угаснати преко ноќ. :pivo2::pivo2:
Не ми се верува дека постојат и луѓе што до тој степен можат да тресат глупости како тебе, ама ај верувам дека ако стварно си од Кумани дека малку се тие што “размислуваат” како тебе. Прво, не можеш моменталните проблеми на Комити со управата да ги споредуваш со твоето србоманство и србоманството на таквите како тебе, значи тие две работи се НЕСПОРЕДЛИВИ затоа што Комити се бореа за опстанок и за разлика од таквите како тебе што денес глумат големи Кумани, не отидоа да навиваат на трибина со Делије и Гробари што константно не негираат како народ и прават мајмуни од нас на трибина. Значи Комити на вас и на половина (можеби и повеќе) од “македонскиве” групи не само што можат да ви зборуваат за вистински патриотизам туку може и лекции да ви предаваат на таа тема бидејќи сме група со најмногу навивачки акции против немакедонски групи, никогаш не сме се лижеле на шипците за разлика од многу други групи во државава и за разлика од таквите како тебе што “немаат проблем” да се “Македонци” и да се лижат кај некој што ги негира а после тоа да глумат “големи Кумани”, кога Вардар беше пред распад не отидовме на трибина да лижеме гз кај Делије и Гробари што не нарекуваат Јужна Србија и се први браќа со оние грчките ѓубриња туку останавме доследни на своето и на својот клуб дури и во моменти кога изгледаше како да нема надеж. Значи НЕ СЕ ОДНЕСУВА ова на сите Кумани туку на овие таквите како тебе што се прават паметни и најдоа на Комити да држат лекции за Македонштина а поддржувате таму одење на Македонци на трибина кај што на секој натпревар против Македонска група ве ругааг бетер од шипците. Што се однесува ова со “гаснењето” на некакви подгрупи на Комити од Куманово искрено тоа е чиста глупост, можете само себе си да си се угаснете па во меѓувреме да станете Делије и Гробари па пак по 10 години да ви текне дека сте Кумани, на Комити не им можете ништо. Тоа ако имало симпатизери на Вардар од вашиот град па дури и луѓе што оделе или би оделе на трибини со Комити е сосема нормално бидејќи Вардар и Комити се традиција, напрајте и вие таква традиција ако мислите дека преку ноќ може да се направи што секако неможе и немајте дупки во постоење од по 10 години и повеќе па тогаш можеби и некој од Скопје би дошол вас да ве поддржи. Не се секирај, Комити во многу повеќе ситуации на вас ви го спасувале “носот” во минатото отколку што вие сте “гаснеле” некакви подгрупи на Комити и останати глупости што ги истреска тука. Пак ќе кажам, верувам дека мал број од Кумани вака “размислуваат” како тебе и дека што побрзо ќе се ја отарасат трибината од вакви луѓе како тебе што немаат појма од животот.
Дополнително, не знам за каква партија им збориш тука на Комити кога 3 страници уназад се правдате за сликите со Максо и општо целата ваша поврзаност со него, ај малце погледнете се себе во огледало пред да кажувате приказни за други клубови и нг.

Последно уредено:
Зашто искоренуете нешто за кое никој нема потребу? Кој ке ти забрани да идеш да гледаш и навиваш за Левски или за Паока? Твое право. Ви сакате да направите ултра националистичку државу.. :icon_lol: Забрављате дека смо 91ву добиле независност и даље смо не признаени, сменисмо ИМЕ на државу, млади се селив или сезонски работив у други државе...не ве разбирам.
Овој е премија што е сг, Куманово е град на кошарку, нема кој кумановац (без разлику на симпатие и на други клубови од екју) не иде на кошарку и не би ишја. Немамо клуб сс традицију, политички партие га диктирав темпо, местив, не давав паре и још 300 ствари... дугачка тема.
Иначе ви за Вардара најмалко може да зборите за патриотизам или нешто. Клуб ви га уништуев партиски верују дека и вас ви е криво и ве боли ама и групу исто.. да не улазамо у ситнице, и да се борите џабе е според мене зашто ни е таква држава, ке има само казне и казнае и без крај...

Иначе за Кумани у момент, капа доле треба да е од сви ткз. групе. А за патриотизам сс Кумани не се докажујте, најмалко скопски групе. СПОРТСКИ ПОЗДРАВ :ајнапиво:

ПС: Иначе сакаш да се искоренив други групе а пред неколко године формирасте ваши подгрупе у други градови... у Куманово бесва угаснати преко ноќ. :pivo2::pivo2:

Па да , наши подгрупи од други градови ИМАЛО.. тоа не е исто со искоренување ДРУГИ групи.
Да треба да се искоренат тие што живеат овде а да навиваат за странски клубови! Aко си од Куманово Кумани се група.

И на тој Север што идеш, има поише од пола од други градови , дури од други држави ?
Зашто таму МОЖЕ да идат од секаде, а Кај Комити на запад не ? Што е разликата ?
Ти од Куманово до Белград, 365 км, а некој од Куманово до Скопје има 36 км, зошто е проблем тоа ?
Kако тоа немаме право да збориме за патриотизам ? Не те разбирам а и добро е да се претставиш дали си од КУЦЗ или од кој си,

Па да , наши подгрупи од други градови ИМАЛО.. тоа не е исто со искоренување ДРУГИ групи.
Да треба да се искоренат тие што живеат овде а да навиваат за странски клубови! Aко си од Куманово Кумани се група.

И на тој Север што идеш, има поише од пола од други градови , дури од други држави ?
Зашто таму МОЖЕ да идат од секаде, а Кај Комити на запад не ? Што е разликата ?
Ти од Куманово до Белград, 365 км, а некој од Куманово до Скопје има 36 км, зошто е проблем тоа ?
Kако тоа немаме право да збориме за патриотизам ? Не те разбирам а и добро е да се претставиш дали си од КУЦЗ или од кој си,
Тај подршка на клубови од север е длабоко укоренета још од бившу државу и се пренаса генерациски. Тој су клубови што су имале много голем успех и још увек имав и низ целу државу имав подршку ама највише куде нас нормално пошто има много срби што се декларирав.
Плус имав подршку политичку од горе и се врши манипулација на млади лица много лсно преко клуб.

Ми ако сакамо да се боримо сс нешто што постои још пд 90ти кд су почнале да се формирав први групе треба да имам пред све стабилни клубови што ќе су конкурентни надвор од државу да се натпреваруев.
Можда смо едини поголем град од државу што нема никад никакв успех у спорт направено ни у државу а не па да искочи надвор од државу.

Друже бев и во Куманово вчера бев и на ЛШ со Нант , ја ти кажувам објективно дека дечките имаа боље изведба од вас во ЛШ и поултра им делуваше трибината него ли шаренилото кај вас, сакаш лути се сакаш не ..
Нема лутење, Само ке се смеам на ваквки лажни профили и незналици.

Секоја чест за бројката на Кумани, тоа го потенцирав истото и порано, мене ми е мило да имаат таква бројка и да ја задржат ,да се борат да ја задржат да имаат тука здраво ЈАДРО. Кој разбра разбра.
За друго немораш да се бламираш, здрав навивач сака Кумани да идат напред не се секирај. Само не коментирај изданија и шаренила жити се.

• Ми се допаѓа
Reactions: 0_8
Нема лутење, Само ке се смеам на ваквки лажни профили и незналици.

Секоја чест за бројката на Кумани, тоа го потенцирав истото и порано, мене ми е мило да имаат таква бројка и да ја задржат ,да се борат да ја задржат да имаат тука здраво ЈАДРО. Кој разбра разбра.
За друго немораш да се бламираш, здрав навивач сака Кумани да идат напред не се секирај. Само не коментирај изданија и шаренила жити се.
Го читам форумов цело време тоа што немам акаунт и сеа сум напраил не значи дека сум лажен профил и незналица и каде виде бламажа, цело време ги напаѓате за организација не знам за што а имаат континуитет одличен последниов период, мој совет гледајте си во својот двор пошто кај вас е попара

Друже бев и во Куманово вчера бев и на ЛШ со Нант , ја ти кажувам објективно дека дечките имаа боље изведба од вас во ЛШ и поултра им делуваше трибината него ли шаренилото кај вас, сакаш лути се сакаш не ..
Ти никаде не си бил друже.

Овј arslankumanovski е очигледно некој што е протеран од трибину бш због такви мислења, а ако не е, нека ми се обрати лично да му удру забрану за улаз у салу

Друга опција е да е некој од црвени гомна па да пишуе и да се представља како дел од запад

klasa nad nas i fa vo brojka da ali vo drugi raboti ne bi se slozil sepak godina dena navivate samo, ke vidime za nekoja godina kolku e zdrava brojkata a daj boze da e

Ne navivamo godinu dna, prva utakmica od vrakjanje beshe 2024 maj na fudbal znaci 2.5 godine drzimo u kontinuitet brojku doma i gosti.
Автоматски споено мислење:

на вас ви го спасувале “носот” во минатото отколку што вие сте “гаснеле” некакви подгрупи на Комити и останати глупости што ги истреска тука.

Interesno e sto i obratno imalo situacije kude Kumani su pomognale na Komiti. Eve kje kazu dva primeri. Kd se kupuesva bileti za spas na Vardar mnogo od Kumani frljisva pare da se spasi klub i kupuesva se karte. Druga situacija kd gi napadaste Balisti pa ve kriesmo od policiju i vodesva ve decki na krisni mesta, ne se sekjam ovoj koju godinu 2010ti beshe poodamna.
Lizanje gz sto ga zboris si nema vrska, ne znaes kako stoiv rabote u Kumanovo i koji su jadro na Kumani a koi na Kucz.
jos mnogo rabote ima ama ne e sve za forum

Последно уредено:
Ne navivamo godinu dna, prva utakmica od vrakjanje beshe 2024 maj na fudbal znaci 2.5 godine drzimo u kontinuitet brojku doma i gosti.
Автоматски споено мислење:

Interesno e sto i obratno imalo situacije kude Kumani su pomognale na Komiti. Eve kje kazu dva primeri. Kd se kupuesva bileti za spas na Vardar mnogo od Kumani frljisva pare da se spasi klub i kupuesva se karte. Druga situacija kd gi napadaste Balisti pa ve kriesmo od policiju i vodesva ve decki na krisni mesta, ne se sekjam ovoj koju godinu 2010ti beshe poodamna.
Lizanje gz sto ga zboris si nema vrska, ne znaes kako stoiv rabote u Kumanovo i koji su jadro na Kumani a koi na Kucz.
Може мислиш за 2015та година, околу дешавката со Балисти, 2015та имаше една случка,

Да точно е ама имало и ситуации каде и наша нг ви има помагано на вас. Репликата што ја напишав се однесуваше на тој што тресеше глупости и тие таквите како него што размислуваат, демек они што одат да навиваат за Звезда биле поише Македонци од нас дека ние имаме проблеми со Миленко, па спомнува партии во однос на Комити нешто вака така што секако нема врска со реалноста тие две работи воопшто не треба да се мешаат, едно е србоманство а друго се проблеми со управа. Што се однесува до другото, кога бевте неактивни вие Кумани дел од тие што одат денес со вас на трибина одеа и со Делије а можеби имало и со Гробари, секако НЕ СИТЕ ама дел одеа, тоа е факт не кажав ништо што не е така за тоа многу пати се има дискутирано на форумов. Тоа беше муабетот, немам јас ништо против вас баш и мислам дека супер почнавте после толку време и со графити и знаме или што и да беше што им паднавте на Илирет итн. Само некои фаци како тој треба малку да се спуштат на земја зошто стварно не може да се каже за Комити дека сме испаднале “немакедонци” во било која ситуација. Прочитај ми ја уште еднаш убаво репликата што ја напишав претходно ако не ме разбра што сакав да кажам.

Последно уредено:
Да точно е ама имало и ситуации каде и наша нг ви има помагано на вас. Репликата што ја напишав се однесуваше на тој што тресеше глупости и тие таквите како него што размислуваат, демек они што одат да навиваат за Звезда биле поише Македонци од нас дека ние имаме проблеми со Миленко, па спомнува партии во однос на Комити нешто вака така што секако нема врска со реалноста тие две работи воопшто не треба да се мешаат, едно е србоманство а друго се проблеми со управа. Што се однесува до другото, кога бевте неактивни вие Кумани дел од тие што одат денес со вас на трибина одеа и со Делије а можеби имало и со Гробари, секако НЕ СИТЕ ама дел одеа, тоа е факт не кажав ништо што не е така за тоа многу пати се има дискутирано на форумов. Тоа беше муабетот, немам јас ништо против вас баш и мислам дека супер почнавте после толку време и со графити и знаме или што и да беше што им паднавте на Илирет итн. Само некои фаци како тој треба малку да се спуштат на земја зошто стварно не може да се каже за Комити дека сме испаднале “немакедонци” во било која ситуација. Прочитај ми ја уште еднаш убаво репликата што ја напишав претходно ако не ме разбра што сакав да кажам.

NE se razbraste ss coveka izgleda, ne vika deka su povishe Makedonci od vas nego isti kalibar ste poshto vashe jadro od skopski grupe isto trazi karte i ide na utakmice gore...
Kd Kumani ne besva aktivni, ne besva aktivni na tribinu ama po grad besva aktivni 2019 na rukomet Komiti Cento i Madjari u svoju reziju dojdesva pa besva napadnati i rekviziti im padnasva. Toj ne su bile Kucz ili Grobari, Kumani su bile.
Bsh mi e krivo za vash bojkot na fudbal i Milenko ama ete isti kur beshe i sas nas kd svakakvi ga vodesva klub i ga gasesva pa normalno nemashe kd i kude da se naviva, normalno kje imash dupke u vreme, eve sg Komiti isto gi snajde kako nas sas upravu pred da se "povlecemo" 2017/18...

99% од нашу моменталну трибину не су ишле сс гробари и делије,од 2024 па до сг пуно деца и шпијуни од Кумани су у делије и гробари и па гу имамо овуј бројку.

А зошто уште постојат графити од гку и куцз (куцз ај активни се можеби колку толку), бројката на Кумани е преголема а и имат доста графити низ цел град, зошто имате се уште толеранција кога очигледно е дека сте најдоминанти во секое маало

Back
На врв Bottom