ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Куманово и Кумановци од увек биле, се и ќе останат тешки опинци.
Џабе подршка од сите ултраси од МКД за да се борат за Македонско Куманово, кога секоја утакмица докажуваат кои се…
Од навивање, крпи закачени на покрив на сала, мавање со предмети играчи повредени што лежат на паркет, примање награди од Максо и итн итн.
Додека сељачизмот не се искорени, уште 80 години нема да има успех ниеден спорт во градот.
Автоматски споено мислење:

Па другар ти погоре стави слика со крпите закачени на сала, земи па изброј колку има.
Село весело…..
Друже наместо да ги коментираш кумани што су оставиле паролу и “крпу” закачену и да ги викаш “опинци” искоментирај га малце сељачизам на фемили што на сваку втору утакмицу фрљав сметке на терен и мислив дека су некој голем кур ако прекинале утакмицу на минут, и наместо да коментирате скандирање од тип на “скопски педери” што свака друга група у МК што не е од Скопје скандира, искоментирајте га скандирање на фемили што сваку утакмицу против ривала од друг град поев “Во Скопје ви се ебат сестрите” како Кумановац едноставно морам да искоментирам овој све убаво е да се има ривалство али едноставно вас ве боли што и да направив Кумани.

Друже наместо да ги коментираш кумани што су оставиле паролу и “крпу” закачену и да ги викаш “опинци” искоментирај га малце сељачизам на фемили што на сваку втору утакмицу фрљав сметке на терен и мислив дека су некој голем кур ако прекинале утакмицу на минут, и наместо да коментирате скандирање од тип на “скопски педери” што свака друга група у МК што не е од Скопје скандира, искоментирајте га скандирање на фемили што сваку утакмицу против ривала од друг град поев “Во Скопје ви се ебат сестрите” како Кумановац едноставно морам да искоментирам овој све убаво е да се има ривалство али едноставно вас ве боли што и да направив Кумани.

Kumanovski divljaci a poslednja utakmica FA pogodisva na iskacanje dete sas zeleznu monetu u glavu na neutralnu skroz nepotrebno. Malogragjanstvo ili ipak urbana kultura?

Баш напротив, секогаш сум коментирал позитивно за Кумани и сум имал симпатии кон таа група затоа што доаѓа од град каде што залет зимаат други малцинства.
Ама многу селско понашање, и на групата и на Кумановци како да дошле Лејкерси се понашаат паѓаат во транс плукаат маваат со предмети цело време. На секоја судиска одлука скокаат како мајмуни, никогаш не им одговара.
За сметките на терен се дел од традиција и кореографија на ФА, барем таа група е позната по тоа дека 95% од навивањето е посветено на тимот, а не на противниците.

Баш напротив, секогаш сум коментирал позитивно за Кумани и сум имал симпатии кон таа група затоа што доаѓа од град каде што залет зимаат други малцинства.
Ама многу селско понашање, и на групата и на Кумановци како да дошле Лејкерси се понашаат паѓаат во транс плукаат маваат со предмети цело време. На секоја судиска одлука скокаат како мајмуни, никогаш не им одговара.
За сметките на терен се дел од традиција и кореографија на ФА, барем таа група е позната по тоа дека 95% од навивањето е посветено на тимот, а не на противниците.
А тој што погодива дете сс монету у главу, и што им падна коцка пред 2000 душе од страну на кумани и почнава да лжев на форум дека не ги е била падната, фемили у последњи године све повише и повише пропадав и овој е дно.

Прегледај го приврзокот 488031
Неофицијално фото.
Сала крца, много екипе га немав овој
10 klasi nad FA momentalno, koj saka neka zbori . Da bideme realni morame denesnovo FA go bruka imeto na grupata, ne znam zosto postarite clenovi ne se zamaraat ic krivo mi e za taa grupa edno vreme bese vo top grupi na balkan po ultras mentalitet, deneska spadna na klasicna detska gradinka… Kumani momentalno gazat , normalno Skopjani doagaat taka da puta 10 e adrenalinot jasno e, no da bideme realni megju prvite grupi vo Mk se vo momentov, za ponataka ke vidime. Za minstoto da ne zborime zosto mnogu minusi bi imale

А тој што погодива дете сс монету у главу, и што им падна коцка пред 2000 душе од страну на кумани и почнава да лжев на форум дека не ги е била падната, фемили у последњи године све повише и повише пропадав и овој е дно.
Ти до ден денес лажеш дека е падната коцката.

Не лʼже никој, кој беше присутан у салу у тʼј момент, много убаво виде што се случи… не знам само како не ве е срам после такво нешто да постоите (ако си ФА)

А ти дн днска се правиш глуп, има си га видео још стои на форум нека отиде кој сака датум 21 февруари нека листа нека тражи убаво се гледа, трчив фемили по трибину а коцке ги нема, зашто?

А ти дн днска се правиш глуп, има си га видео још стои на форум нека отиде кој сака датум 21 февруари нека листа нека тражи убаво се гледа, трчив фемили по трибину а коцке ги нема, зашто?
А коцката кај вас ли е? Кој ја падна? Кај е коцката? Коцката е 1х1 метар прво и основно, а опинокот вика дека не требало ФА да постојат хахаха
Самите вие не знаете дали е падната или не, виделе невиделе, а коцката кај ФА.
Кај кур пишав кај се заебав со кого на крај ќе искочиш тука…

Dosta be klovnovi ni edni licno bev prisuten tamu deckoto trgna da ja zeme kockata bese krenata i odma sobrana druga rabota da bese padnata ke objavevte video kako “policijata ja vrakja kockata”

Ма сигурно такој ги текнало од нигде… да си гу земев коцку и да трчив лево десно натам навам… абе братче, смета ги све што е повржано сʼс Кумани, што и да направимо, што и да се деси, ми смо криви и неисправни. Кʼд ни се падне нешто, интернет се поплави, а ми кʼд направимо нешто, и се пофалимо сʼс тој како и свака друга навивачка група, за узврат добивамо исмејување, омаловажување или едноставно не-признавање на направену акцију, или што и да е. Зʼшто имате толко инатљиву, слепу омразу спрема Кумани? Јасно е дека много групе ги лупав комплекси што немав пуни трибине и публику свакој натпревар, како што са имале порано, и како ми јоште што ги имамо. Само нема потреба ДОТОЛКО очигледно тија комплекси да се искажуев…
А за коцку па ке кажу… кој беше у салу, виде све!
Автоматски споено мислење:

А коцката кај вас ли е? Кој ја падна? Кај е коцката? Коцката е 1х1 метар прво и основно, а опинокот вика дека не требало ФА да постојат хахаха
Кај кур пишав кај се заебав со кого на крај ќе искочиш тука…
Абе ајнштајн, не кажа ја дека ФА не треба да постоив од аспект дека са угасени или нешто, него беше жаргонски кажано у смисл дека тој беше еʼдн много много много сраман потег, посебно за групу како Фемили.
Кај кур пишав кај се заебав со кого на крај ќе искочиш тука

Probuvas da se dokazes so Kumani na forum koj sto samite clenovi velat deka ne im e relevanten i deka ne se zamaraat. Najako deka se pukate vo gradi so “ukradenata kocka”. Da ne zborime za decinjata vasi na tiktok instagram i sl shto stvaat full face sliki ( pa i vie na forumov ). Ajde kje izdrzime uste 3 godini do sledni izbori posekako partiski kje se raspadnete

Attachments

• IMG_9626.jpeg
    IMG_9626.jpeg
    24,3 KB · Прегледи: 52
Back
На врв Bottom