ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Еве например на мене, не сам тепач, нека пробаф да ми земеф мајцу пред деца, можда ја ке завршу на костозглобно, ама они ке завршиф сс роднине у црно.
Извини терминатор.

Извини терминатор.
Океј пиво, еве да кажемо дека колко толко ти е интересан коментар у ваш навивачки сфет и ке добиеш некое лајкче.

Ај размисли убаво и кажи ми дали не сам упрао.

Еве пример ти кажују, седу еду кебапчиња сс мои и ти ми викаш соблачај гу мајцу или ке те тепамо.
Знаеш дека имаф много заебани виљушке у Ана Кристи, цептер едишн?
:icon_mrgr:

Океј пиво, еве да кажемо дека колко толко ти е интересан коментар у ваш навивачки сфет и ке добиеш некое лајкче.

Еве пример ти кажују, седу еду кебапчиња сс мои и ти ми викаш соблачај гу мајцу или ке те тепамо.
А ти шо бараш во маица од друга навивачка група или фан клуб во друг град а притоа знаеш дека некој ќе биди испровоциран со то, самиот не треба да ги доведиш твојте во таква ситуација размисли малце

Брату ако носиш маичка од клуб по кодекс никој нема да те чепне пошо си обичен фан башка со фамилија. Ама ако носиш од навивачка група е скроз друга приказна, прво ти ако имаш доволно памет у твојата глава и ако идеш да гледаш спорт со фамилијата во ривалски град со маичка од навивача група си без памет. Поентата е не си го барај за да не си го најдеш. Може ке налеташ на некој ќе те предупреди може ќе налеташ на некој ќе те нападне може ќе налеташ на некој ќе ти даде дуксер да облечеш да не те нападнат пошо он е по едуциран навивачки од тебе без разлика што сте ривали. Целта ми е не се ставај во ситоација ти и фамилијата во која не би сакал да се најдеш.

Не знам како имате живци да се расправљате за хипотетички ситуацие сс људи што не су дел од овој.
За други много е едноставно и знаев дека нема потреба да носив , ако синсс жену и деца може да ти се опрости и да напуштиш место другачие спреми се да си гу браниш.

А ти шо бараш во маица од друга навивачка група или фан клуб во друг град а притоа знаеш дека некој ќе биди испровоциран со то, самиот не треба да ги доведиш твојте во таква ситуација размисли малце
А кој кур си па ти или било кој да ми кажуете што да носу например.
Ја ти викам, стаи се у ситуацију ти сс жену и деца и да га гледаф тј срам да се тепаш за едну мајцу пред њима, па тк дојди ке праимо муабет.
Или обратно, пробај земи ми мајцу пред мои, адамово јаболко на цептер забодено како трофеј ке ти га носу.

Глупи су ви дел од правила на тј навивачки кодекс и крај. И ке коментирам колко сакам, иако не сам навивач.

Еј да, Чкембари, што бидна, дознасте ли зшто ваша група се вика такој?
:vozbud:

Не ми е досадно, а и те како иам право да ви га критикују дивљачки кодекс, иако не сам навивач.
Па ајде брат стаи се у ситуацију седиш си сс две деца и жену негде у ресотранче на ручак, шала смешка и ти дојдеф неколко дечки да ти соблачаф некоју фан мајцу, па како ке се осеќаш ти?
Дали ке ти биде убаво гол да те остаиф пред деца и жену? Па какфа траума,срам,беда ке биде тој за сфи вас, а наише за мали деца.

И дали ти сс неколко другара би соблекја мајцу на некога си што си седи на ручак сс жену и деца???
Druze ova e Makedonija, takvo nesto se nema sluceno skoro nikogas, ne mozam sega da debatiram za celokupnoto postoenje na tifo dvizevnjeto i negovata smisla no ajde. Kako vo sekakvi odredeni grupi na luge, ima poedinci koi se degeni, kako so ne site motordzii vozat 200 po mesto kade ke povredat nekogo ili lovdzii ne ubivat se so ke najdat taka niz sumata, taka i navivacite imaat svoi normi vo koi najgolem del gi pocituvaat. Ako si del od ovoj svet nema nikogas da ti se sluci takvo nesto zosto ke znaes kade i sto se nosi i toa e toa, svetot funkcionira taka na krajot od denot kade ima nepisani ulicni pravila vo sekojdnevniot zivot i ovde mislam na sekoja sfera na opsestvoto i koga bi trganle po nekoe nivo na problematika veruvam deka ova bi bilo defintivno problem koj e staven na posledno mesto.

Пак темата заминва у курац од некој вакви кој ги спомна 6 пати ресторан Ана, цептаро, кебапчињата и виљушките, мадиња до планина, а живо колку биберот во кебапчињата.
На некои луѓе тешко му е да разберат шо е навивачка маица и нејзиното значење, а шо фудбалски дрес од тимот.
Крај на муабетите....

Пак темата заминва у курац од некој вакви кој ги спомна 6 пати ресторан Ана, цептаро, кебапчињата и виљушките, мадиња до планина, а живо колку биберот во кебапчињата.
На некои луѓе тешко му е да разберат шо е навивачка маица и нејзиното значење, а шо фудбалски дрес од тимот.
Крај на муабетите....
И само да додаду још нешто колко и да е интересан тј ултрас менталитет има си кодекс, по правило фан маица на клуб не се соблача, члан не се напада кд е сс мајку, жену, сестру, деца, едн члан не треба да биде нападнат од повише душе, и кд е више ферка 1 на 1 најпедерски што можеш да направиш е да извадиш оружје, кодекс е јасан.

Dajte slike od maice ss etiketiche shto e navivachki maicu da vidimo shto ste butnale pa ke ti pushtu ja da vidish maice isto ss etikete od podgrupe vashi
Автоматски споено мислење:

A video ga znam simnata shtampana maica trofej bolji na pazar bi nashle
и ова да не е принт или пак фан

Attachments

• IMG_9184.jpeg
    IMG_9184.jpeg
    114,6 KB · Прегледи: 0
Back
На врв Bottom