- Член од
- 21 јануари 2019
- Мислења
- 230
- Поени од реакции
- 228
Prijatele se slusas li sto pisuvas? Komiti dracevo ili komiti cento poveke bile od cpb od fa? Drugar ako si nekoe detence moze i ne znaes ama eve jas kako povozrasen clen ke ti kazam da znaes i ti.Имаш право, искрено мене никогаш не ми имал поента тој ривалитет внатре во Скопје меѓу Македонците, никогаш не ми било битно во смисла на ривалитет кој е од Аеродром а кој е од Центар/Карпош 1 но ете сепак постои некој таков ривалитет меѓу нив до душа повеќе оставен од постарите генерации па сега дечурланата од тие населби се ложи на тоа. Најубаво е мислам да си се одвиваат работите онака природно, нека навиваат и луѓе за МЗТ и Работнички кои што сепак имаат некаков успех и нивното навивање има сепак некаква поента, нека навиваат и Пирати Автокоманда и Лавови Ѓорче за клубови кои ги нема ниту на мапа ако сакаат, и онака сите они во Комити би биле онака класична подгрупа бидејќи толку им е бројноста буквално само Комити Ченто и Комити Драчево кои важат за најбројни навивачки подгрупи на Комити имаат повеќе бројност од цели нивни нг. До душа гледам и од тие места кои традиционално важат за навивачки упоришта на cpb,fa, лавови и пирати има многу млади кои сакаат да одат на трибина со Комити и да го бодрат Вардар отколку да се замараат со без врска локал патриотизам внатре во Скопје и тоа е најважно. Знам на пример многу млади има од Аеродром кои сакаат да навиваат за Вардар и одат на трибини со Комити иако таму има FA графити во најголем број или пак знам дека има и од cpb некои што за фудбал и ракомет одат за Вардар да навиваат барем од кога Работнички последниве години се фокусира исклучиво на кошарката. Така што не ги гледам другите Македонски нг од Скопје како огромна закана за Вардар или Комити и онака подгрупи од различни места во Скопје секогаш се формирале на Комити бидејќи Вардар не е било кој клуб тој е најуспешниот клуб во Македонија со најмногу титули и е гордоста на Скопје и Македонија а Комити се најбројна Македонска навивачка група така што тоа сепак има некаква тежина не може секакви нг кои се двајца без тројца да претставуваат реална закана за Комити или Вардар.
Vo 2014 g finale mzt rabotnicki site natprevari se igraa vo boris trajkovski . Cpb korteo po partizanska od univerzalna sala reka od narod nema kraj. Fa se sobiraa kaj zabar mislam ... edna cela tribina cpb vo sala edna cela fa. Znaci po 2000+ i ednite i drugite. Znaci koja godina pred i posle toa bea zlatni vreminja na cpb i fa. Komiti togas ni blisku do ovie grupi. Znaci sekoja grupa ima padovi . Sega toa e i so fa i so cpb ama cpb poleka gledam se krevaat. Taka da sramota e da kazes deka komiti dracevo se poveke od ovie grupi. Niedna grupa ne go dostignata toa sto go dostignaa cpb i fa toa vreme nitu pak ke go dostigne.