ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Pa nema pojako, I da padnela kockata nisto strasno Vika brstot. Ovoj saber vika fer bilo policija da go obezbedi prostorot. Mozam da zamislam sto ke se slucese na ckembosi da Im padnese kocka u Kumanovo, ke Bea dozivotno maltretirani a ovie uste ispadnaa krivi so I'm butnale kocka od ograda. Makedonska navivacka scena.
А што можеш да направиш како гостинска навивачка група во таква сала освен да носиш подолго знаме и 10 души да седат на ограда врз него (што пак нема да спречи да ти го оштетат или запалат) или да го држиш горе во раце? Полиција не те пушта доле да си браниш знаме, немоќен си. Од друга страна пушта домашни фанови да се шетаат и да чекаат прилика да скокнат да ти го земат. Ако не пушташ гостински навивачи да застанат доле и да го бранат, тогаш ќе си го обезбедиш просторот за да нема педерски тегнења.

Епа истото значи? Под трибина биле и чекале невнимание за да потегнат коцка 1х1 ?
Познати сте по такви подмолни работи и во салата Борис имате исто таков обиде за друга нг.
Автоматски споено мислење:

Дете тебе во сала ти е влезено додека ти е првата екипа внатре и се земени кореографии додека ги спремате ден пред дерби и тоа два пати со тепање. 4 години кога играше МЗТ во Борис ви влагавме низ маала после секоја утакица. И ти ли најде овде да пишуваш? Седи те молам не ми реплицирај, не вреди да се објаснувам.
Vtoriot oat e ukradena a ne zemena. Bar imame doblest dovolno da priznaeme pozar za razlika od tebe koj probuvas tuka da kazes DEKA ne e strasno da izgubis kocka. Za tie dve godini izgubivte 50 rekviziti. I na krajot od denot BAR NIKOGAS KOCKA U KUMANOVO NE IZGUBIVME. HAHHAAHAHHAA

А што можеш да направиш како гостинска навивачка група во таква сала освен да носиш подолго знаме и 10 души да седат на ограда врз него (што пак нема да спречи да ти го оштетат или запалат) или да го држиш горе во раце? Полиција не те пушта доле да си браниш знаме, немоќен си. Од друга страна пушта домашни фанови да се шетаат и да чекаат прилика да скокнат да ти го земат. Ако не пушташ гостински навивачи да застанат доле и да го бранат, тогаш ќе си го обезбедиш просторот за да нема педерски тегнења.
Si go cuvas u raka gore u prv red pa koj e maz neka go zeme. Na kupot prvite dva Dena femili u raka gi drzeja znaminjata. Sea verovatno kopiljacite bile, opusteni od prosliot pat u film DEKA se istata grupa od finaleto pa go izele macorot.

Друже кога имавте пробано прв пат пред 15 години исто од вратата под трибина да повлечете застава можеби не си бил роден за да знаеш. Затоа минатата недела поискусните што беа знаеа за тој обид тогаш и дел седеа горе преку заставите. Јас сега не знам што точно се случило само нагаѓам затоа што многу пати е пробано на иста фора, а денес ако била помлада екипа не искусила дека има и такви подмолни работи.
Најинтересно е што за секој обид од Кумани да украдат нешто од подтрибина имаат соработка со мвр и обезбедување за да бидат таму, се кријат во подтрибинскиот простор на гостинската трибина/тераса.

Знам другар и за одамна ама претеруеш викаш 10 пута... или га метафорично такој пишуеш. Иначе и на Комбат ќе им паднеше исто застава на кошарку еве дечки од Комити кои се сеќав нека пишев, зима гу дечко али од неутралну Комити му гу вратисва али овој е за поштовање пошто Комити а не МВР си гу вратисва заставу. На Фантоми падна такој дуксер у Борис на куп...
Не е шизици 1997 е али 20 минута вртење у место и од ед'н пут ете гу застава? Викате паднала па не е паднала па у вас била а не сте знале дека е у вас... па влечење по трибину измеѓу себе? Циркуз бесте од страну па Кумановци су криви за обид? Што се љутите на нас? Не разбирам што смо ми криви?

Иначе и на Комбат ќе им паднеше исто застава на кошарку еве дечки од Комити кои се сеќав нека пишев
Каков ќотек изеде вашиот, ако иде на трибина сакам да го видам дечкото.

Знам другар и за одамна ама претеруеш викаш 10 пута... или га метафорично такој пишуеш. Иначе и на Комбат ќе им паднеше исто застава на кошарку еве дечки од Комити кои се сеќав нека пишев, зима гу дечко али од неутралну Комити му гу вратисва али овој е за поштовање пошто Комити а не МВР си гу вратисва заставу. На Фантоми падна такој дуксер у Борис на куп...
Не е шизици 1997 е али 20 минута вртење у место и од ед'н пут ете гу застава? Викате паднала па не е паднала па у вас била а не сте знале дека е у вас... па влечење по трибину измеѓу себе? Циркуз бесте од страну па Кумановци су криви за обид? Што се љутите на нас? Не разбирам што смо ми криви?
Криви сте што лажете дека сте ја собрале и полиција дека ја вратила, и исто така криви сте за пичкарски обид за кражба. Денеска баш ради тоа што бевме претпазвили за коцките, не успеа детето да ја повлече пошто го видоа дечките што ги држеа коцките и пред да скокне ги собраа. Горе све напишав како што беше, немам коментар повеќе да се објаснувам со деца кој имаат 5 утакмици стаж.

Каков ќотек изеде вашиот, ако иде на трибина сакам да го видам дечкото.

Изеде да, никој не негира. Треба муда за такво ипак од другу страну да паднеш Комбат и тој у Скопје

Тоа со Комбат си беше фер напад. Дечкото начека шанса да влета меѓу кошаркарите и да го земе. Сепак, налета на членови од Комити кои беа на наутрална и му го земаа. Дури и греблоно Луковиќ се вклучи во инцидентот и удри член на Комбат во мешаницата која настана :D

П.с. топ корео на запад втора недела по ред. Една неофицијална слика.
Screenshot_20260221_221524_Chrome.jpg

Мило ми е што се враќа старото ривалство Куманово Мзт. Гледам веќе две утакмици по ред Кумани покажуваат некои маици од Фемили, нешто повеќе за тоа ?

Да, ама сепак е покажана неозбиљност од страну на ФА што са дозволиле да им се падне коцка, т.е не са гу пазиле како што треба, а тој што ги гу вратива, не вреди ни да се коментира.
Ајде мангупе најди видео од "паѓањето" и објавете го па ќе прајме муабет

Од 600 души не може да не се знае што поточно се десило. Не се знае кој е поретардиран, полу неписмениве дечишта со 2 години стаж на трибина, мачени кај што стигнат или слепиве сељачишта од Куманово што не догледуваат до другата страна од салата. Сценава ни е туга.

Ајде мангупе најди видео од "паѓањето" и објавете го па ќе прајме муабет
Само не разбирам како не те е срам да л’жеш толко просто, к’д преко 2000 душе бева сведоци на падање… нека ти служи на част, само тој ке кажу, а дај боже да искочив видеа, има у момент да замолчите и ти и свите други што едев гомна туја.

Кумани станаа тата мата ,влегоа во клинч со сите навивачи групи, фалеше ваква група на тифо сцената.
Штета што навиваат само во сала.
Брат едноставно не са фер дупли стандарди кои што са поставени спрема нас, за исти работе кои што би други групе добивале пофалбе, ми добивамо увреде, убаво кажа прегеска дечко од ЦПБ, с’га смо ми виновни што паднамо коцку… ебати тифосцену.

Добро ајде нека биде пичкински напад како што викате ви,нека ми објасни некој од фа у 2012 годину Кумани на гостовање у лименку ја лично стоју и гу држу ударну заставу у прв ред и од другу страну цело време неприметно се доближуе до мене диф**р од сервис кру лик дојде на мене на 10 метра очи у очи па се прашују што ли прави толко блиско до нас? Иста ситуација како днска само ви кд направите такво нешто нема врска а ми кд направимо ми смо сељаци

Само не разбирам како не те е срам да л’жеш толко просто, к’д преко 2000 душе бева сведоци на падање… нека ти служи на част, само тој ке кажу, а дај боже да искочив видеа, има у момент да замолчите и ти и свите други што едев гомна туја.

Брат едноставно не са фер дупли стандарди кои што са поставени спрема нас, за исти работе кои што би други групе добивале пофалбе, ми добивамо увреде, убаво кажа прегеска дечко од ЦПБ, с’га смо ми виновни што паднамо коцку… ебати тифосцену.
DAjjjjte klip dajte klip ole ole ole

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom