Ќути подобро кога незнаеш ,не е работава да напишеш нешто само.
Nema da brojam kolku godini bil, ali go pamtam momakot. Drugo bese so storinjata, sto mislev on gi pisal
Bez kurc, sekoj gresi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќути подобро кога незнаеш ,не е работава да напишеш нешто само.
Се арчиме за Македонија!фа имаат братство со Фирма
Свака част за дечките што интервенирале по дуксот.Се арчиме за Македонија!
Присуствував на вечното дерби после години и години па еве да дадам мое неутрално мислење.Има ли некој што беа во Кале на неутрална да кажат како било дербиво со искрено мислење.
Автоматски споено мислење:
У последни 3 години таа е бројката за дерби,мислев околу навивањето,пароли,кореграфии.
По што го закључи ова фа > ЦПБ?Присуствував на вечното дерби после години и години па еве да дадам мое неутрално мислење.
Многу голем и аматерски пропуст од страна на организаторот најпрво пред сала отидовме со другар порано дека не знаев каде може да се дојде до карта и пристигнуваме пред сала 18:00 и прашуваме на влезот што е од кај улица обезбедувањето на врата и прво нема појма па влегува внатре и излегува и вика оди таму подолу прашај го организаторот на натпреварот тие ќе ти кажат. Одиме натака, а таму само полиција тоа да ти бил влезот од каде што ќе влегувале фемили. Направивме круг и отидовме од другата страна и околу 18:20 за да таму обезбедувањето ни соопшти на сите што чекавме дека уште не се знае дали ќе се отвараат врати или ќе се плаќаат карти. 5 минути подоцна беше кажано дека ќе се продаваат карти и тие дечките со картите биле по пат и ќе пристигнеле за 5-10 минути. Човече вечно градско дерби да не знаеш дали ќе се плаќало влез и луѓе да ти чекаат надвор 40 мин пред натпревар на ниски температури време.
Внатре во сала температурата беше можеби 4-5 степени повисока од надвор. 0 греење во салата. Уште еден пропуст за домаќинот и жално е да се види во каква состојба се наоѓа клубот кој некогаш беше доминантен во лигава да едвај да преживува и да има организација 0.
Е за пофалба и на ниво беше во поглед на безбедноста на натпреварот и присуството на премногу полиција што воопшто не оставија простор ни за најмала шанса за глупост и прекини на натпреварот.
На терен што да се каже освен дека МЗТ со не повеќе од 50% од своите можности буквално ги издоминира Работнички од прва минута до крај и во ниту еден момент мислам не се осетија загрозено и нивната лесна победа не беше доведена во прашање.
На трибина со оглед на промени на генерации и на двете страни веќе неколку години изгледа ова е максимумот. Не е како што некогаш било во лименката или оние неколку сезони во Борис и мислам дека тие денови се минато барем не гледам такви изданија во блиска иднина.
Многу млади деца 18-19 години кај ЦПБ. На моменти коректно навивање додека на моменти многу слабо со оглед на бројката на трибина. Од другата страна Фемили мислам дека имаа далеку подобро навивање и репертоар на песни од неутрална гледна точка и иако бев од страна на ЦПБ и блиску до нив често ги слушав Фемили повеќе отколку ЦПБ. Можеби беше и резултатската разлика фактор за тоа ама според мене ФА > ЦПБ вчера.
За бројката реална прегледност ќе имаше да не бевме на таа трибина стуткани како сардани. А за паролите ќе кажам дека нападот е најдобра одбрана а тоа вие најдобро си го знаете. Следен пат не ги пуштајте сетрите кај нас на продажби сами ве издаваат. За паролата "купен реквизит образ не чисти, улицата знае ние и вие не сме исти" убаво си ја имате напишано дека знаете што се дешаваше по "вашите" улици период пред дерби. Или ви немаат пренесено другарите што бараа помош и полиција?По што го закључи ова фа > ЦПБ?
Паролите ги виде?
Бројката?
Навивањето секој различно збори па на видеа од другата страна снимани ние грмиме. Не си го испрстил ти доволно дербито глеам викаш дека си дошол порано пред сала у 6 а дербито почнуваше у 6.
Друже еден саат порано моја грешка со саатите. Еве нека каже некој друг не бевме само ние што чекаме не глуми лудило сега. Врти ја како сакаш ама неизвесноста околу картите и колку појма немаа и тие на врата беше трагедија за дерби како што е вашето.По што го закључи ова фа > ЦПБ?
Паролите ги виде?
Бројката?
Навивањето секој различно збори па на видеа од другата страна снимани ние грмиме. Не си го испрстил ти доволно дербито глеам викаш дека си дошол порано пред сала у 6 а дербито почнуваше у 6.
Присуствував на вечното дерби после години и години па еве да дадам мое неутрално мислење.
Многу голем и аматерски пропуст од страна на организаторот најпрво пред сала отидовме со другар порано дека не знаев каде може да се дојде до карта и пристигнуваме пред сала 18:00 и прашуваме на влезот што е од кај улица обезбедувањето на врата и прво нема појма па влегува внатре и излегува и вика оди таму подолу прашај го организаторот на натпреварот тие ќе ти кажат. Одиме натака, а таму само полиција тоа да ти бил влезот од каде што ќе влегувале фемили. Направивме круг и отидовме од другата страна и околу 18:20 за да таму обезбедувањето ни соопшти на сите што чекавме дека уште не се знае дали ќе се отвараат врати или ќе се плаќаат карти. 5 минути подоцна беше кажано дека ќе се продаваат карти и тие дечките со картите биле по пат и ќе пристигнеле за 5-10 минути. Човече вечно градско дерби да не знаеш дали ќе се плаќало влез и луѓе да ти чекаат надвор 40 мин пред натпревар на ниски температури време.
Внатре во сала температурата беше можеби 4-5 степени повисока од надвор. 0 греење во салата. Уште еден пропуст за домаќинот и жално е да се види во каква состојба се наоѓа клубот кој некогаш беше доминантен во лигава да едвај да преживува и да има организација 0.
Е за пофалба и на ниво беше во поглед на безбедноста на натпреварот и присуството на премногу полиција што воопшто не оставија простор ни за најмала шанса за глупост и прекини на натпреварот.
На терен што да се каже освен дека МЗТ со не повеќе од 50% од своите можности буквално ги издоминира Работнички од прва минута до крај и во ниту еден момент мислам не се осетија загрозено и нивната лесна победа не беше доведена во прашање.
На трибина со оглед на промени на генерации и на двете страни веќе неколку години изгледа ова е максимумот. Не е како што некогаш било во лименката или оние неколку сезони во Борис и мислам дека тие денови се минато барем не гледам такви изданија во блиска иднина.
Многу млади деца 18-19 години кај ЦПБ. На моменти коректно навивање додека на моменти многу слабо со оглед на бројката на трибина. Од другата страна Фемили мислам дека имаа далеку подобро навивање и репертоар на песни од неутрална гледна точка и иако бев од страна на ЦПБ и блиску до нив често ги слушав Фемили повеќе отколку ЦПБ. Можеби беше и резултатската разлика фактор за тоа ама според мене ФА > ЦПБ вчера.
Според коментариве што ги пишуваш се глеа дека си стар прч и све нешто ти смета,уз вчерашниот ден малце да се навратам на прашањето околу дерби многу појше луѓе ми кажаа што седеле од на страната на ФА дека ЦПБ ги надвикувале што и не зачудувачки бидејќи беа во поголема бројка,Фа се слушале на кратки моменти повеќето кажаа дека слабо било навивањето од нивна страна,околу паролите нема што да се збори добри им се заразлика од фа што не извадиле никаква парола освен тоа со чудните картони.Се очекуваше повеќе од ФА у секој случај ова им беше меѓу полошите изданија.Друже еден саат порано моја грешка со саатите. Еве нека каже некој друг не бевме само ние што чекаме не глуми лудило сега. Врти ја како сакаш ама неизвесноста околу картите и колку појма немаа и тие на врата беше трагедија за дерби како што е вашето.
Па виде ли како беа набутани ФА кога веќе глумиш паметњакович? И горе од страна имаше луѓе што цел натпревар таму го одстоија и не видоа ништо. Нив не им дозволија повеќе простор како на вас кога влегувавте и џандарите го поместија кордонот за убаво и удобно да ви биде.
Јас бев неутрален и вака од страна мислење и репертоар на песни и навивање бевте поразени, а за крпите кои едвај ви се читаа искрено не ни отварај уста..
Реално навивачки пишуваш, во многумина сеуште е оној впечаток од некогашното ФА и тогашното ЦПБ затоа и пишуваш вака, ако коментираме од неутрална позиција и гледна точка како да некој прв пат доаѓа на дербито работнички - мзт сигурно дека нема да дели исто мислење со тебе да бидеме реални и искрени, ако во ФА има младина за почит што можеби слабо и бледо но сепак остава простор и ветува некогаш некаква иднина, тогаш зашто истото да не го кажеме за младината од ЦПБ, види, секоја навивачка група, секоја генерација и раководство остава некаква дамка, добри и лоши работи со тежина, тежината што ке ја наследи следната генерација има одговорност да се носи со истата но сепак не се носи заклучок само врз основ на минатото.Друже еден саат порано моја грешка со саатите. Еве нека каже некој друг не бевме само ние што чекаме не глуми лудило сега. Врти ја како сакаш ама неизвесноста околу картите и колку појма немаа и тие на врата беше трагедија за дерби како што е вашето.
Па виде ли како беа набутани ФА кога веќе глумиш паметњакович? И горе од страна имаше луѓе што цел натпревар таму го одстоија и не видоа ништо. Нив не им дозволија повеќе простор како на вас кога влегувавте и џандарите го поместија кордонот за убаво и удобно да ви биде.
Јас бев неутрален и вака од страна мислење и репертоар на песни и навивање бевте поразени, а за крпите кои едвај ви се читаа искрено не ни отварај уста..
Јас само кажав мое мислење и пропусти во организација на натпреварот и дека ми е жал да го видам Работнички во ваква состојба. Крај 1990- почеток 2000 КК Работнички беше страв и трепет и ми е жал во каква состојба се наоѓаат моментално и би сакал да се вратат рамо до рамо со МЗТ Скопје, а со самото тоа и трибината ќе се појача.Според коментариве што ги пишуваш се глеа дека си стар прч и све нешто ти смета,уз вчерашниот ден малце да се навратам на прашањето околу дерби многу појше луѓе ми кажаа што седеле од на страната на ФА дека ЦПБ ги надвикувале што и не зачудувачки бидејќи беа во поголема бројка,Фа се слушале на кратки моменти повеќето кажаа дека слабо било навивањето од нивна страна,околу паролите нема што да се збори добри им се заразлика од фа што не извадиле никаква парола освен тоа со чудните картони.Се очекуваше повеќе од ФА у секој случај ова им беше меѓу полошите изданија.

Прв пат после години и години како што кажав. Сум бил многу пати и градски парк и лименка, а и во Борис кога играа.. е тоа беа дерби натпревари. Дека навивачки пишувам немам причина. Пола од екипа 1060 што одеа со ЦПБ ми се другари и можеби затоа имам/в малку поголеми очекувања од ЦПБ. Можеби имаа коректно издание но не заборај правиме муабет за вечно дерби, а и споменав погоре многу млади деца што тоа е добар знак и за поздрав секако. Без деца на трибина немаш тука иднина.Реално навивачки пишуваш, во многумина сеуште е оној впечаток од некогашното ФА и тогашното ЦПБ затоа и пишуваш вака, ако коментираме од неутрална позиција и гледна точка како да некој прв пат доаѓа на дербито работнички - мзт сигурно дека нема да дели исто мислење со тебе да бидеме реални и искрени, ако во ФА има младина за почит што можеби слабо и бледо но сепак остава простор и ветува некогаш некаква иднина, тогаш зашто истото да не го кажеме за младината од ЦПБ, види, секоја навивачка група, секоја генерација и раководство остава некаква дамка, добри и лоши работи со тежина, тежината што ке ја наследи следната генерација има одговорност да се носи со истата но сепак не се носи заклучок само врз основ на минатото.
Не бев на дербито затоа сепак ке кажам дека знаеш што пишуваш, по слики и видеа имам различно мислење и мислам дека ЦПБ беа чекор пред ФА, можам и да кажам зашто, ФА од 1 до 10 би рекол 5, а ЦПБ 6, ете некоја моја проценка.
Како тоа си седел од наша страна а викаш дека паролите не се читале (од наша страна ако си не ни можеш да ги прочиташ) , си бил пред сала у 6и40 а дербито од 6. Ти дечко кујзнае кај си залуталДруже еден саат порано моја грешка со саатите. Еве нека каже некој друг не бевме само ние што чекаме не глуми лудило сега. Врти ја како сакаш ама неизвесноста околу картите и колку појма немаа и тие на врата беше трагедија за дерби како што е вашето.