ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Колку е мизерно да маваш со камења на некој да му ја кршиш колата... малце е тоа што одвојуваме време пари да идеш на гостување и таму некој селски ропак ќе ти фрла камења па утредента треба и по сервиси да се влечеш да мењаш стакла по лимари да идеш.
Малце е тоа што за цел ден да утепаш на гостување со гориво јадење пиење треба од семеен буџет да одвоиш 2000-3000 па уште после треба стотина евра за поправки да даваш ради некој неизживеан сељак што тоа му било хајлајт на годината.
Исто е и за со бус коа се иде, секоја навивачка група мака мачи да најде некој да ги вози низ МК па уште каменување да му се деси на возачот. Мизерија... никако не оправдувам такво нешто.

Не ми е јасно само дали сви сте чланови туј на форум 50 човека бесте а 20 туј пишуете. :ROFLMAO:
Честито шал како успеасте од дете да га земете свака част :D

Многу ми е мило за враќањеето на Кумани на тифо сцената, искрено стварно ми е многу мило за таа младина, не е ништо страшно во ултрас светот и порази и победи битно да се стекне искуство младата екипа но.....ЗАРЕМ СТВАРНО МИСЛЕВТЕ ДЕКА ТУКУ ТАКА СЕ НАПАЃА ГРУПА КАКО КОМИТИ И ЧКЕМБАРИ ?

Мислете деке од нигде никаде ке се вратите на сцена и ке се заебавате со Комити и Чкембари ?
Кога туку така лесно и рамнодушно се потсмевате на некои ситни случувања и дешавки меѓу Комити и Чкембари ?
Не е лесно да си ривал на Комити или Чкембари а богами и досадно нема да ви биде, само да знаете што и да се случило, ништо не е страшно само припазете на ултрас кодексите поготово кога станува збор за Макеоднска Нав. Група, изолирани грешки се случувале многу пати наназад.

Добро е да ви се одржи малце лекција, кога веќе сте лути ривали со сите Скопски групи (Фа, Цпб, па еве и кон Комити нешто се улетувате) стварно немаше логика со Чкембари да се втурнувате во авантура но тоа од друг аспект е доста интересно се надевам ке има уште многу дуели.

Не ми е јасно само дали сви сте чланови туј на форум 50 човека бесте а 20 туј пишуете. :ROFLMAO:
Честито шал како успеасте од дете да га земете свака част :D
Pa golema grupa sme, ne bojkotirame 10 god…
Ne znajs kako da placis pa sega ti smeta soimame clenoj na forumot?
Ajde cim placis, ne pisime pokje hahahaha

ABE SAMO DECA, ZENI I TATKOVCINSO DECA NE NAPAGJAT NAS….
taman ste da se zbratimite so komiti sega, KAMENKOVCIIII

Nie kolata ke ja poprajme, vie salot nema da go vratite:sekcza:

CKEMBARIIII kapetaN

Pa golema grupa sme, ne bojkotirame 10 god…
Ne znajs kako da placis pa sega ti smeta soimame clenoj na forumot?
Ajde cim placis, ne pisime pokje hahahaha

ABE SAMO DECA, ZENI I TATKOVCINSO DECA NE NAPAGJAT NAS….
taman ste da se zbratimite so komiti sega, KAMENKOVCIIII

Nie kolata ke ja poprajme, vie salot nema da go vratite:sekcza:

CKEMBARIIII kapetaN
Не ви е ни прва ни последна случка, дај немој да се возбудуваш многу и барем во ситуацијава не ги спомнувај Комити.

Денес провокациите започнаа во салата имаше препуквање (кумановски пички, битолски пички), после то од ко Пелистер го превзеде водството обичната публика на куманово почна да фрла со чакмаци, шишиња и едно фрлено железо. Ко се излезе од сала помонвавме со колите пред излез на кумани некој дечишта покажваја среден прст и викаја битолски пички (детска провокација на која немаше реакција), наредно се засилија некој ликој шо јас лично ги видов на трибина во прв ред кај кумани и надвор, ко излеговме од коли имаше контакт со нив, а грото се повлече и почнаја да летат камења по коли. Во цела ова ситуација кумановската полиција маваше само по нас и не приберваја в коли. После то како шо тргнавме со колите на раскрсницата двајца од кумани (30+ години) излегоја пред коли и по нив уште толпа од кумановци таму пак излеговме од колите, а кумановци кој лево кој десно избегаја се киреа зад колите на паркингот шо беше во близина. Во цела ова случка наш член успеј да земи шал од кумани. Лошо е да се врти приказната дека сме тепале обични фаној. А инаку кога бевте во Битола молевте по телефони за да ве пуштат в сала а ние како навивачи идпаднавме скрос фер и се напрај притисок да ве пуштат. Нареден пат вратите од салата ви се отворени, а надвор од салата отворени да ви бидат очите.

Шал е земен од дете пред пицерију на Моша Пијаде , ама како и да е честито шал си е шал. Да не га тупимо да позборимо малко и за атмосферу од салу .
Бш би сакаја да слушну од неутрални што су биле ,ако има некој на форум.?

И да додаду овој е тотално грешка на полицију аматерски организирано искачање на гостински навивачи.

Денес провокациите започнаа во салата имаше препуквање (кумановски пички, битолски пички), после то од ко Пелистер го превзеде водството обичната публика на куманово почна да фрла со чакмаци, шишиња и едно фрлено железо. Ко се излезе од сала помонвавме со колите пред излез на кумани некој дечишта покажваја среден прст и викаја битолски пички (детска провокација на која немаше реакција), наредно се засилија некој ликој шо јас лично ги видов на трибина во прв ред кај кумани и надвор, ко излеговме од коли имаше контакт со нив, а грото се повлече и почнаја да летат камења по коли. Во цела ова ситуација кумановската полиција маваше само по нас и не приберваја в коли. После то како шо тргнавме со колите на раскрсницата двајца од кумани (30+ години) излегоја пред коли и по нив уште толпа од кумановци таму пак излеговме од колите, а кумановци кој лево кој десно избегаја се киреа зад колите на паркингот шо беше во близина. Во цела ова случка наш член успеј да земи шал од кумани. Лошо е да се врти приказната дека сме тепале обични фаној. А инаку кога бевте во Битола молевте по телефони за да ве пуштат в сала а ние како навивачи идпаднавме скрос фер и се напрај притисок да ве пуштат. Нареден пат вратите од салата ви се отворени, а надвор од салата отворени да ви бидат очите.
Кумани немав посебан излаз тија 2 излаза су за целу салу.
Автоматски споено мислење:

Шал е земен од дете пред пицерију на Моша Пијаде , ама како и да е честито шал си е шал. Да не га тупимо да позборимо малко и за атмосферу од салу .
Бш би сакаја да слушну од неутрални што су биле ,ако има некој на форум.?

И да додаду овој е тотално грешка на полицију аматерски организирано искачање на гостински навивачи.
И мене ми све иде на тој дека шал е земен од неутралца. Али да почекамо можда ке се огласи некој од Кумани.

Сега одлучете се всала останавте или сепак прва екипа е шо бегаше ко излеговме од коли?

Сега одлучете се всала останавте или сепак прва екипа е шо бегаше ко излеговме од коли?
Брате наша неутрална публика искочи па ви , па ми. Нема логика испомешано или први искачате или заѓни.
Плус како ви е дозволила полиција по Моша Пијаде да идете не ми е јасно кд цела сала си иде по туј улицу после утакмицу а још помалко да идете тамо и да гаѓате сс бајраци и бакље.

Наелектризираноста почна од обична публика и нешто од Кумани.
По аматерска организација од некоја полиција не сум видел. На почеток од утакмицата, 70 души не чуваја 10 обични џандари(прилика за се).
На бегање, цел вод ПЕП беше на нашиот излез, таму и останаја. Гужва фати пред влезот на Кумани кај шо имаше неколку џандари и отворен излез за Кумани, дешавката беше неизбежна.
Бројка и изглед супер, прво полувреме прегласни, второ полувреме штама, во немоќ и некоординираност пола од полувремето во свирење го поминаја.
Ова му беше утакмица на полусезоната и беше очекувано се.
До следното видување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom