ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Cesto grmi u Kumanovo pozadi usi na Albanci i delije kumanovo. Samo ne se tolko pisuva po forum i dr raboti. Covekot so cekan si dobil kjotek sto si go zasluzil . Pozdrav brakja
Јас напротив што слушнав муабети од колега на работа дека се се завршило таму пред графитот, наводно овој ликот со чекан сам се залетал на 20-30 кумани, немало контакт никаков, само неколку боксови подоцна разменети пошто како разбрав го фрлил чеканот и тогаш на кратко имало влечење, сепак по мене треба многу муда за да се летнеш сам на група, нешто слично како комитите што нападнаа сами чкембарски автобус. Сепак ова се информации што ми ги кажа човек и кратко видео ми покажа ама ништо конкретно нема на видеото. Но како и да е, конечно во Куманово има група што ќе подвлече црта и ќе се знае секој до каде може да оди.

Последно уредено:
Браќа Чкембари , после овија муабети редно е да грмне Скопско педерче у недељу ! :cool:
Се извинувам за лошиот кумановски :D

Да видиш Кумани на фудбал,
попрво ќе добиеш бинга,
навијасмо само за Силекс
за шаку боновЕ од Ѕинга.

Поемо за боју црвено-плаву-белу,
за навијање у салу ни нема раван,
љубав спрема клуб, љубав спрема град,
до следеќи 10-годишни период таман.

Сви чекасмо салу од Цица,
бивши градоначалник од сви е најак,
Теовел менге, буте першенге,
останасмо со руке празни, к'д се појави пајак.

Соколанци, лојалисти, с'га су на митинзи главни,
бакље палив за градоначалник легендаран,
мааааааааксим димитриеевскииии,
наш капетан славан.

Ќе си пукнете од муку, кумани су браќа само сс ајдуци, сс сви остали помалко или повише респект, надам се дека сам јасан; кој и да дојде друг освен ајдуци у наш град е само ривал

попрво ќе добиеш бинга,
навијасмо само за Силекс
за шаку боновЕ од Ѕинга.

наш капетан славан.
Ама јако се заигра пријателе, интересно ти е признај !!! :D

Песнички, поезија и проза
е новата кајгана доза. :ајнапиво: :ojeaa:

Pa kazano bese ponazad realno nie sme komiti vie samo go stramite imeto nekolku pati no kako so rekoja se kradite taka I toa ima razni muabeti deka trebalo da bidime vojvodi so znam ajduci no kako se odlucile na ckembari ne znam muabeto mi e zosto samo Ckembari a prvicno bile vo optek pokje iminja treba da se rasprqsa coek
a imase isto kazano za Ckembari prvicno bese mandofi,motokari,ckembari ,makedonci,M.M.C.M. TOA PISUVA NA PRVIOT TRANSPARENT NA CKEMBARI
Taka nekade imav procitano I del sporat dali bilo toa mandofi pojma nemam so mu znaci ili matufi demek ulaj :D
1987, Dubochica Leskovac - Pelister pred poagjanje
Posle toa imase znam ko vo son znaminja pelister,ckembari, makedonska falanga so ti znam green conquerors pa haos i eden kup od podgrupi po naselbi
Isto pred ova zname MMCM velat deka prvata bukva e B odnosno Bitolcani Почетак Чкембара је 1885. када је 21 аутобус организовано под именом БМЧМ (Битолчани, Мотокари, Чкембари, Македонци) кренуло на бараж меч између РК Пелистер и РК Партизан у град Бјеловар.
no najvazno e deka ima videa od na rakomet na pelister na rakometnoto igraliste nekoj znaminja I bajraci no so ima pisano bog znaj (osven Pelister) I so boja bile ili samo bar plavo beli ili zeleno beli aber nemam za toa zemeno e osnovanjeto so istoto zname na gostuvanjeto Pelister - Partizan Bjelovar baraz za prva liga rskomet vo kade bile otideni 20 avtobusi i eden minbus (organizirano so transovi za toa vreme tapani )so e nezamislivo za segasni uslovi i od togas se smeta osnovanjeto na Ckembari i za toa se slavi na 25ti Septemvri rodenwnot ,potoa mnogu se praveja znaminja so reklami od firmi primer najgolemoto pokrivno ckembari e so swing la cinema itn...
Eve del od arhivata so mozi da se najdi po net a mnogu sliki nema ili ne se postaveni treba da se baraat vo privatni arhivi ili vo bibioteka po stari vesnici I spisanija

P.S.go editirav (secev,lepev) teksto klavav sliki na nisto ne lici ama to e i normalno da pisev nemase pak da razberite vazni se slikite :kezec: vazno pominaa 40 godini #ковчерадабеше

Attachments

• IMG_20251020_101401_788.jpg
    IMG_20251020_101401_788.jpg
    116 KB · Прегледи: 138
Фали уште статистика од кабинет на Борко да искочи дека повеќе Битолчани од Скопјани се вработени и да ја завршиме дискусијава :pos: Цела Битола Вмровски Град

Фали уште статистика од кабинет на Борко да искочи дека повеќе Битолчани од Скопјани се вработени и да ја завршиме дискусијава :pos: Цела Битола Вмровски Град
Едина навивачка група што беше во кампања на избори за градоначалник.

Браќа Чкембари , после овија муабети редно е да грмне Скопско педерче у недељу ! :cool:
Не заборавајте да си го дадете по еднаш. Ве спојува тоа што сестрите со СКОПЈАНИ ви се забавуваат и омразата кон Скопје

попрво ќе добиеш бинга,
навијасмо само за Силекс
за шаку боновЕ од Ѕинга.

наш капетан славан.
Само Комити да не зборив за партие ... Цела кариера ви е изградена од партијаши :sekcza:

Не заборавајте да си го дадете по еднаш. Ве спојува тоа што сестрите со СКОПЈАНИ ви се забавуваат и омразата кон Скопје
Boli ve nasha angazhiranost , brojka i uspeh u rok od ednu godinu od vrakjanje.
Skopski ekipe nikad nema da gu imav tuj strast shto gu ima KUMANOVO! Zatoj pravete si pesmichke dobro vi ide i kjutavela ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom