ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
15.08 , Петок патиштата водат кон Кавадарци ќе биде ли жешко од двете страни ?

Attachments

• derbi vo petok.png
    derbi vo petok.png
    1,6 MB · Прегледи: 80
Ajde edna informacija mi treba od postari clenovi na ng komiti/kumani.

2015 godina Shkendija igra so Vardar vo Kumanovo, dali Komiti vlegoa vo eden od parkovite vo Kumanovo kade sto e sobirno mesto na ng Kumani?
Mislam deka Komiti gi baraa Kumani za pomos( ne znam )..

Малку враќање во реалноста...

Доста со лехови,делии,фирмаши,маринци да си се вратиме на домашна сцена.

Во петок во Кавадарци.Повторно гостување меѓу првите кола во новата сезона.

Мала ретроспектива

15.09.2023- Влез во Јасмин,крадење на парола.

22.09.2024- Воџите на Лозари јадат шамари на домашен терен.

15.8.2025- ?????

Кој ќе биде новиот блам на Лозари???
Napagaat prvi, jadat samari i tuzat na kraj i kapak na se navivaat za iskra celo leto hahaha

Мочање на 'првата банда у Европа'! :LOL:
Доста со тие филмови само дека не ги нападнале пошто кренале 'Косово е Србија' парола.. големите срби Делије, што се обидоа (неуспешно) да ги распаднат и бегаа од најголемата и најсилната српска група во БиХ (Лешинари).
Што пред гостовање во "Рашка", Нови Пазар ги нападнаа неочекувано Фирма и им земаа 4 знамиња од кои едно со тробојка.
Што на кукавички начин со значки ги распаднаа на паркинг Маринци Суботица (втора група српска во реон каде што има прилично и доста маџари).
Им влегоа на младите од Црвени Ѓаволи во Крагујевац уз помош на полиција првата екипа од Белград со брдо оружја да им го земат ударниот транспарент.
Што имаат Бог знае колку срби убиено од Гробари во Белград итн итн. Има уште дешавки, ама ме мрзи да ги набројувам, али како што вие адвокатите на сектата тука тврдите дека паролата е пресудна, овие горе наведените не ли се срби?
Просто како ден, ја испичија и тоа е тоа. Многу го форсирате Белград, тој град навијачки е мртов последниве 10-12 години па можда и повеќе, кој знае - знае.. порано беа бунтовници, денес се потрчковци на властите и инфлуенсери, па друже фирми имаат пола лидери од Делије и Гробари подарени од А. В.
Пријателството е расклимано со почетокот на војната помеѓу Лех и Спартак Москва. Делије цел живот иделе и идат на само сигурни акции, една имаа права навијачка у задњи 15 години и таа за жал заврши со убиство на Јагода. Додека пак 'батинашите' од Гробари им се смеат, а Врачар/Дорчол и остали населби на буквално 5 мин од Кнез тврдат дека се нивни..
Од екс Југославија, постои само една исправна и група со многу повеќе муда од сите и докажана у безконечно пати тоа се BBB. ;)
Автоматски споено мислење:

Да, пред влез у Скопје. Плус знам дека те погодија доста мислења, ама многу е потешко 20 луѓе инкогнито што не можеш ни да ги најдеш, и не ти се шетаат во Центар, отколку она вчера.
Почнав да читам неколку мислења, за да сепак на крајот се откажам колку НЕПРИСВЕСТ 'навијачи' има форумов.. На крајот, само сепак се потврди моето кое го пишав уште прееска.. Замисли, ти се нудат низ град цел ден, и ти да со 100/150/200 или колку и луѓе биле небитно, нападнеш 2 коли (и тоа одделни, односно раја на 4-ца у два наврати).. па така и ние Комити/Чкембари/Мајмуни итн итн можеме да згрбавиме некого и да си препишеме како групна победа. Жал ми е само и покрај се, и со сета технологија/достапоност на информации и разумност луѓево веруваат на секта полесно од Јеховини Сведоци..
Se sobraa trojca od Kajgana Forum i im go odzemaa primatot na Delije. Sto nema da procitas ovde vo tema na koja treba da se sobiraat i da diskutiraat luge od toj svet. Tocno e ova sto go kazuva Brendell deka imalo dogovor ponegu Cigani i poljacite koj bil prekrsen ne od navivacite na Leh tuku od sobrana grupa polski huligani (ko bozem privrzanici na 4-5 kluba) a ne navivaci. Zasto e toa taka, i koja im bila celta ne znam, no veruvam deka ke se doznae. Napadot e reakcija na toa nivno pojavuvanje mimo dogovorot pretpostavuvam od toa sto se zbori , no sigurno nema nisto i ne treba nitu edna informacija da se zima zdravo za gotovo. Inaku so navivacite na Leh koi dojdoa po isti princip kako i Cigani tamu, nemalo nikakov problem, niti po gradot, nitu na stadion

I premnogu se glorificira taa banda poljaci generalno koi nemaat U od Ultras svetot. Pa uste komentari vo stilot im paradirale 200 a ovie ne smeele da gi napadnat. Pa ako sakale da gi napadnat dali tuka ima nekoj naiven sto misli deka ne bi gi napadnale so brojka od 500-1000- 2000? Na primer Fejnordovite se pojavija vo BG i baraa belja, sekoja cest. PSV lani isto taka, oni naebaa. Kelnovite se pojavija vo strasna brojka i za toa alal. Site tie deluvaa mnogu podobro od Poljacite vcera koi bea dojdeni kako za natprevar vo diganje tovar i vlecenje kamioni. Pojavuvanje, slikanje, bez nitu eden navivacki transprarent ili udarna zastava ?!

Da se ukine grupata Balkanski navijaci ke se ukine kompletno i temava ovde ovaa cela. e do tamu sme otideni...
Генерал Штаб, ти ли си НБГДЈБТ?
7 страници испишавте за Делије. И после сценава ни била мртва, групиве се чудиме што се 3 врапчиња на трибина. Хк, пу.
Да, реално прелошо изгледа, ама се зачна темата, а тука има луѓе кои навистина живеат/живееле навијачки и сакаат здрава/разумна дискусија со факти, а не со пцуење, или ставање слики со zoom и демек 'еве празни ви се овие 2 столчиња' па и ние сме луѓе, не Lego коцки.. а покрај другото и што да се збори, по 1 официјална најава на Комити и Лозари уз неколку пароли најави, тоа ли е за дискусија, искрено?
Ajde edna informacija mi treba od postari clenovi na ng komiti/kumani.

2015 godina Shkendija igra so Vardar vo Kumanovo, dali Komiti vlegoa vo eden od parkovite vo Kumanovo kade sto e sobirno mesto na ng Kumani?
Mislam deka Komiti gi baraa Kumani za pomos( ne znam )..
Ајде прво информација колку долго си член на која и навијачка група да си, па ќе ти ја образложам целата прича, пошто бев присутен.

Почнав да читам неколку мислења, за да сепак на крајот се откажам колку НЕПРИСВЕСТ 'навијачи' има форумов.. На крајот, само сепак се потврди моето кое го пишав уште прееска.. Замисли, ти се нудат низ град цел ден, и ти да со 100/150/200 или колку и луѓе биле небитно, нападнеш 2 коли (и тоа одделни, односно раја на 4-ца у два наврати).. па така и ние Комити/Чкембари/Мајмуни итн итн можеме да згрбавиме некого и да си препишеме како групна победа. Жал ми е само и покрај се, и со сета технологија/достапоност на информации и разумност луѓево веруваат на секта полесно од Јеховини Сведоци..

Да, реално прелошо изгледа, ама се зачна темата, а тука има луѓе кои навистина живеат/живееле навијачки и сакаат здрава/разумна дискусија со факти, а не со пцуење, или ставање слики со zoom и демек 'еве празни ви се овие 2 столчиња' па и ние сме луѓе, не Lego коцки.. а покрај другото и што да се збори, по 1 официјална најава на Комити и Лозари уз неколку пароли најави, тоа ли е за дискусија, искрено?

Ајде прво информација колку долго си член на која и навијачка група да си, па ќе ти ја образложам целата прича, пошто бев присут

Nebitno iskreno, imam procitano pred nekoj den tuka isto na kajgana ultras dvizenje makedonija ama zaklucena e taa tema, nikoj ne pisuvase za toj nastan zatoa,ako mozes spodeli ako ne zivi i zdravi da sme

Dobro e sto go znaes Generstab, toa znaci deka citas tamu kaj sto treba, pratis i navlezen si vo tematikata, samo od nekoja pricina i ideoloska netrpelivost od minatoto si pristrasen a dobro znaes deka ne e taka kako sto zboris. Veruvam deka niz godinite si steknal odredeni poznanstva i izvori od koi crpis informacii pa rasprasaj se sto se zbori. Dali bilo i sto bilo dogovoreno najpravo pred pravata utakmica vo Poznanj (ispocituvano skroz, a inicirano i pobarano od Lehovite) i nok pred revansot vo Belgrad. I sega koj e mangup, toj sto go prekrsil ili toj sto se pridrzuval do dogovotot. Zasto mislis deka ne bi gi napadnale, ne mozele da se soberat poveke od 200 ili sto? Ne bile spremni, doma spiele? Na 2 saata pred utakmica kade imas 45.000 navijaci od koi 15,000 na sever. Ti si neli iskusen tfoz, sito i reseto pretpostavuvam projdeno, malku logika i pravilno rasuduvanje...
Ili ovie mnogu jaki steroidi koristat pa ne im moze nisto rulja od nekolku stotini so kuvani motki i raznorazen arsenal na sportski rekviziti

I ne si tolku navivacki neuk da zboris deka BG e mrtov grad navivacki (pa uste i 10 godini) koga pred samo 1 godina zemaa udarnni zastavi na kultnata evropska grupa u sred Rim, se pojavija u Milano dodeka pola Italijanska scena gi cekase poradi FEDAYN, na Ferencavros u sred Pesta (tatko i kerka ja nosele zar ne?) a nesto pred toa na neutralen teren gi vlecea po aerodromska pista kultnite BBB (Ostavili me decki) i im se pojavija u sred ZG malku posle toa (kakva li slucajnost sto BBB gi nemalo da reagiraat) Dobro e sto uspea da se setis na Istanbul i toa sto go napravija tamu, za zal akcija platena so danok. Toa ni vlekacite na kamion od Polska ne bi imale muda da go napravat...

Последно уредено:
Штета што Цпб не навиваат за Работнички фудбал па да има некоја жар тоа дерби Вардар Работнички, вака на трибина кај нив едвај 40 души роднини на фудбалерите што настапува.
Имаа група Романтичари ама самите воџи во тоа време на ЦПБ што идеа со Комити ги згаснаа.
Работнички е супер тимче најчесто без некаква политичка позадина како останатите клубови кои на оваков или онаков начин имаат контакти со политичките партии, кај ФК Работнички тоа не е така и на тоа долго се во ПМФЛ можеби не секогаш во првите 3 но се држат. А навивачки немаат некоја посебна поддршка тоа е тоа.

Него, што барале пољациве спремни со штангли пред да бидат нападнати на аутопут? Нели неспремни четворица беа у една кола? :) И како тоа они со оружје, или ова гумени играчки да не спремаат?

http://www.facebook.com/share/r/1LxSDH9VB1/

Dobro e sto go znaes Generstab, toa znaci deka citas tamu kaj sto treba, pratis i navlezen si vo tematikata, samo od nekoja pricina i ideoloska netrpelivost od minatoto si pristrasen a dobro znaes deka ne e taka kako sto zboris. Veruvam deka niz godinite si steknal odredeni poznanstva i izvori od koi crpis informacii pa rasprasaj se sto se zbori. Dali bilo i sto bilo dogovoreno najpravo pred pravata utakmica vo Poznanj (ispocituvano skroz, a inicirano i pobarano od Lehovite) i nok pred revansot vo Belgrad. I sega koj e mangup, toj sto go prekrsil ili toj sto se pridrzuval do dogovotot. Zasto mislis deka ne bi gi napadnale, ne mozele da se soberat poveke od 200 ili sto? Ne bile spremni, doma spiele? Na 2 saata pred utakmica kade imas 45.000 navijaci od koi 15,000 na sever. Ti si neli iskusen tfoz, sito i reseto pretpostavuvam projdeno, malku logika i pravilno rasuduvanje...
Ili ovie mnogu jaki steroidi koristat pa ne im moze nisto rulja od nekolku stotini so kuvani motki i raznorazen arsenal na sportski rekviziti

I ne si tolku navivacki neuk da zboris deka BG e mrtov grad navivacki (pa uste i 10 godini) koga pred samo 1 godina zemaa udarnni zastavi na kultnata evropska grupa u sred Rim, se pojavija u Milano dodeka pola Italijanska scena gi cekase poradi FEDAYN, na Ferencavros u sred Pesta (tatko i kerka ja nosele zar ne?) a nesto pred toa na neutralen teren gi vlecea po aerodromska pista kultnite BBB (Ostavili me decki) i im se pojavija u sred ZG malku posle toa (kakva li slucajnost sto BBB gi nemalo da reagiraat) Dobro e sto uspea da se setis na Istanbul i toa sto go napravija tamu, za zal akcija platena so danok. Toa ni vlekacite na kamion od Polska ne bi imale muda da go napravat...
Многу нормално дека го знам, пратам и многу повеќе отколку што можеш да претпоставиш.. Читам се што треба (и не треба) и имам контакти со луѓе од многу навијачки групи од екс Југославија.. Јас сум само реален, без разлика на мојата идеолошка ориентација..
Никаде не кажав дека сум искусен 'тифоз' туку член со двоцифрен број години посветен навијачки и читајќи тука очигледно 'будала' на превише посветено време на нешто што тука луѓето не можат да соберат 2 + 2..
Околку тоа дали можеле или не можеле, очигледно не, чим од 40-тина k луѓе не успеаа да се соберат 700-800 луѓе и нападнат.. (пример BBB како у сред центар ги разнесоа Legia/Teddy Boys..)
Знамето Fedayn е земено со сачекуша, али не и јуначки, затоа што во Италија си има посебни принципи и менталитет за разлика од кај нас на Балкан. За тоа со Ференцварош знам и на кој начин е земено, ама нема да го пишувам тука.. Само зошто не изнесеш ко факт дека откако се има случено тоа, Делије ја одбиваат ферската туча со Monsters у ударно знаме со образложение дека они се улична екипа.. Тоа во Атина е поголем пораз/непажња на Gate 13 и победа на Gate 7 отколку на Делије..
Во Загреб појавувањето добра инста прича, нешто ко онаа на Варвари. Да не ги гушиме луѓето повеќе тука, можеме дискусијава да си ја продужиме приватно.
Nebitno iskreno, imam procitano pred nekoj den tuka isto na kajgana ultras dvizenje makedonija ama zaklucena e taa tema, nikoj ne pisuvase za toj nastan zatoa,ako mozes spodeli ako ne zivi i zdravi da sme
Епа небитно искрено, само тоа дека Комити барале помош од Кумани - СЕ НЕМА ДЕСЕНО.

7 страници испишавте за Делије. И после сценава ни била мртва, групиве се чудиме што се 3 врапчиња на трибина. Хк, пу.
e aj da ne pisime ako ne.. tifomanija e pod forumo za navivacki grupi desavki i tn .. ako ne da pisime za lektiri knigi nesto
ako se karame megju nas ne cini ako se otvori vakva diskisija pak ne cini e nezz za so da zborame vistina
i da stvarno radi ovie raboti so gi pisime cel den vakva ni e scenata inace top ke bese

Братството меѓу Лех и Спартак воопшто не е расклимано со почеток на војната,многумина од нив делат иста идеологија во врска со нацизмот кој што е знаеме добро распространет во Украина,не дека не е и во Русија во помала мера но тоа е друг муабет.Едиствено е отежнат влезот и излезот на членовите во нивните држави поради се што се случува,така да во последните години и Србија е место на нивно среќавање па од таму и дружба и добри односи на Лех и со делије,не е ова од вчера и не е туку така направен таков договор,за гробари не знам и не коментирам.

Нити сум србоман,нити имам симпатии кон било која друга група,ви кажувам од друга гледна и точка и информации од мои луѓе кои што многу повеќе се упатени во ова.А ние да си погледнеме во нашиот двор во кој што има уште многу работа па тогаш да коментираме зашто некој некого не нападнал,посебно Лех и уште 3 пријателски групи,кои патем се збратимени со Спартак,кои патем се збратимени со делије.

Завршувам на оваа тема тука,поздрав.
Брату самите навивачи на Спартак и Лех се прогласуваат за крајнодесничарски/фашистички, носат тотенкопфови на трибина константо, а за келтски крст да не зборвам зш не постојт група во Европа шо не го користит, многумина од Лех и генерално од Полска имаат контакт со навивачите на Динамо Киев, пријателството не е проклимано него не е како шо било некогаш и то е од очигледни причини, Колејорц немаат официјални социјални мрежи кај шо се објавуват работи за групата ама сите знајме каков му е ставот за шетњата во БГ!
Автоматски споено мислење:

Se sobraa trojca od Kajgana Forum i im go odzemaa primatot na Delije. Sto nema da procitas ovde vo tema na koja treba da se sobiraat i da diskutiraat luge od toj svet. Tocno e ova sto go kazuva Brendell deka imalo dogovor ponegu Cigani i poljacite koj bil prekrsen ne od navivacite na Leh tuku od sobrana grupa polski huligani (ko bozem privrzanici na 4-5 kluba) a ne navivaci. Zasto e toa taka, i koja im bila celta ne znam, no veruvam deka ke se doznae. Napadot e reakcija na toa nivno pojavuvanje mimo dogovorot pretpostavuvam od toa sto se zbori , no sigurno nema nisto i ne treba nitu edna informacija da se zima zdravo za gotovo. Inaku so navivacite na Leh koi dojdoa po isti princip kako i Cigani tamu, nemalo nikakov problem, niti po gradot, nitu na stadion

I premnogu se glorificira taa banda poljaci generalno koi nemaat U od Ultras svetot. Pa uste komentari vo stilot im paradirale 200 a ovie ne smeele da gi napadnat. Pa ako sakale da gi napadnat dali tuka ima nekoj naiven sto misli deka ne bi gi napadnale so brojka od 500-1000- 2000? Na primer Fejnordovite se pojavija vo BG i baraa belja, sekoja cest. PSV lani isto taka, oni naebaa. Kelnovite se pojavija vo strasna brojka i za toa alal. Site tie deluvaa mnogu podobro od Poljacite vcera koi bea dojdeni kako za natprevar vo diganje tovar i vlecenje kamioni. Pojavuvanje, slikanje, bez nitu eden navivacki transprarent ili udarna zastava ?!

Da se ukine grupata Balkanski navijaci ke se ukine kompletno i temava ovde ovaa cela. e do tamu sme otideni...
Не знам који си пријателе ама се од ова ти пропаѓа во вода. Како прво навивачите на Лех немаат нит У од Ултрас зато шо не се “ултраси“ него Хулигани! Имат голема разлика ама во Македонија не е до толку развиено нажалост. Зошто да нема никаква случка измеѓу навивачите на Лех и Делија? Очигледно се шетаат на Кнез Михајлова голи и пеат песни и притоа му се серат на сред град, тука му пропаѓат шо и да договориле да нема никакви “тепачки“ ама сите знајме дека Делије се добри како кучиња и шо ќе му се кажит од горе (Москва) тие морат да слушет хахах. Делије со каков ударен транс беа појдени во Познањ? Стар 20 и кусур години сега изваен втор пат во 10 години? Океј. Те боли циганче а......

Последно уредено:
Цел ден им седеа во центар им пееа штама,абе не ги напаѓаат има договор, побратимени се ,косово Србија,што се не се напиша.За на крај оваа орда чопор од телетабиси наоружани со што не да нападнат две коли со навивачи од Полска.
@Matt Brendel друже ти пропаднаа сите работи ,се што ти пишував беше точно,твоиве што го величеше дека се бр 1 во Европа испаднаа и по мизерни од шиповите, каква комедија од навивачи. Може со коњаникот и кано да се фатите за рака тројцата и да си кажувате приказни како делије се најорганозирани и најмоќни, абе БББ во моментов ќе ги посерат на улица нема да знаат каде тераат вашиве.
Ај толку од мене на форумов многу сум разочаран од членови на форумот од мојава група што со се јајца им го дуваат на србите.
Поздрав

Да се знае само дека ти си TaftaCrew, истиот, дека мислеше нема да се примети.
Истиот јузер, го смени никот само. И да, не си од Комити како што се претставуваш уживај, знаеме дека лажно се претставуваш.
Не ти помага менување на јузер.

Да се знае само дека ти си TaftaCrew, истиот, дека мислеше нема да се примети.
Истиот јузер, го смени никот само. И да, не си од Комити како што се претставуваш уживај, знаеме дека лажно се претставуваш.
Не ти помага менување на јузер.
Ејјј откри нов контиент дека сум тафта браво:tapp: ,а во 50 теми на форумов пишувам дека сум тафта и да ми се врати стариот јузер.
Ацид босу добра идеа, промена на јузер во TaftaCrew ,ти пишав и за кинеска нова година ама ме одби.
@Acid босу утре е кинеска нова година ,дали може промена на јузер ,сакам да си го вратам стариот TaftaCrew.

Изгледа те доболе напишаното и се јави ,абе проклет народ сме многу србомани ама тоа е ,и сум во групата активен член.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom