Aj so komemtiraat na temava iako se tuka samo za sitni provokacii ama i tuka vo iluzija ziveat i pisuvaat raboti kao so im teknuva vo momentot. Kako i na sekoe derbi sekade, omraza mora da ima ama niv im ja prekinaa samo za da ne im se smeat "kaurite". Eve ti vo Bosna cist primer kade niedna ekipa ne se saka megusebe, mislam na ekipite od ista vera i nacija pa nikoj ne probuva da gi smiruva ama problemot e so tamu toa se navivacki grupi a vamu oni se grupi so se tuka da go mrazat makedonskoto toa i sami go znaat. I dvete ekipi bea vo bitka za titula i takvi zakacki bea normalni, ovie od Tetovo pamtam deka im izvadija parola na kirilica "добредојдовте Слога Југомагнат" sto bese bas top navivacka zakacka i pobeda na tribinite za Balistite, bas taka funkcioniraat navivackite raboti. Posle taa utakmica gi sobraa i gi "smirija" a do den deneska ne se smireni samo so nema da se napagaat poradi istata pricina so ja kazav. Nie i Ckembari vo poslednite godini eden kup napadi pomegusebe a daleku po normalen odnos ima megu grupite ako gledame od taa strana na poddrska kon svoite nego oni. A toa so im se dava da se reklamiraat patuvanja kade so peele "Skupi" i "Manastiri" ne mi e jasno i mene ama ne e do adminot na temata, ne moze da gi banira ni on. Ako veke pisuvaat tuka neka ima nekoj odreden limit so i kako stavaat, eve na primer kako moze da slika od grafit kaj so se bara sloboda za ubijcite na Sazdo da ima mesto na temava?
Bas bese okej temava za nekoi koj ne e tolku aktiven da si ja cita, godina dena ubavi muabeti i priici si teraa, sea temava skroz e padnata bas od tie pricini.