Dave
subcomandante
Мој мал придонес кон темава, со тоа што погоре имате поставено поголем дел од моите омилени песни на Theivery (ги има стотина веројатно
)...
Хронолошки и без да повторувам погоре постирани....
Shaolin Satelite - [1997] Sounds From The Thievery Hi - Fi
2001 Spliff Odyssey - [1997] Sounds From The Thievery Hi - Fi
Air Batucada - [2000] The Mirror Conspiracy
Focus on Sight - [2000] The Mirror Conspiracy
Exilio (Exile) - [2002] The Richest Man in Babylon
Warning Shots - [2005] The Cosmic Game
Revolution Solution - [2005] The Cosmic Game
The Shining Path - [2008] Radio Retaliation
Beautiful Drug - [2008] Radio Retaliation
....и уште куп нивни и песни од компилациите кои ги составуваат од време на време...
Поврзување со ганџа, некакви хемии и квази-револуционери со музиката на групава е нешто што како канцер им се има навлечено и мене искрено не ми е баш јасно кој им е глупиот филм на сите тие што го прават тоа...
Музиката е толку комплексна, а толку едноставна....и по милион пати преслушување, пак откривам нешто ново во сите албуми....
Симнете си го (уште подобро купете го како оригинал ако сте во можност) DVD-то - Thievery Corporation - Live at 9 30 Club (во Washington DC од каде и потекнуваат) - живите настапи им се брилијантни - настапуваат по 20-30 музичари на различни јазици и во различни стилови.....
Се надевам дека ќе имаме можност да ги видиме пак во Скопје (или близинава)....
)...Хронолошки и без да повторувам погоре постирани....
Shaolin Satelite - [1997] Sounds From The Thievery Hi - Fi
2001 Spliff Odyssey - [1997] Sounds From The Thievery Hi - Fi
Air Batucada - [2000] The Mirror Conspiracy
Focus on Sight - [2000] The Mirror Conspiracy
Exilio (Exile) - [2002] The Richest Man in Babylon
Warning Shots - [2005] The Cosmic Game
Revolution Solution - [2005] The Cosmic Game
The Shining Path - [2008] Radio Retaliation
Beautiful Drug - [2008] Radio Retaliation
....и уште куп нивни и песни од компилациите кои ги составуваат од време на време...
Поврзување со ганџа, некакви хемии и квази-револуционери со музиката на групава е нешто што како канцер им се има навлечено и мене искрено не ми е баш јасно кој им е глупиот филм на сите тие што го прават тоа...
Музиката е толку комплексна, а толку едноставна....и по милион пати преслушување, пак откривам нешто ново во сите албуми....
Симнете си го (уште подобро купете го како оригинал ако сте во можност) DVD-то - Thievery Corporation - Live at 9 30 Club (во Washington DC од каде и потекнуваат) - живите настапи им се брилијантни - настапуваат по 20-30 музичари на различни јазици и во различни стилови.....
Се надевам дека ќе имаме можност да ги видиме пак во Скопје (или близинава)....