Thievery Corporation

• Креатор на темата Креатор на темата Mademoiselle.M.
  • Време на започнување Време на започнување
Мој мал придонес кон темава, со тоа што погоре имате поставено поголем дел од моите омилени песни на Theivery (ги има стотина веројатно :D)...
Хронолошки и без да повторувам погоре постирани....

Shaolin Satelite - [1997] Sounds From The Thievery Hi - Fi
2001 Spliff Odyssey - [1997] Sounds From The Thievery Hi - Fi
Air Batucada - [2000] The Mirror Conspiracy
Focus on Sight - [2000] The Mirror Conspiracy
Exilio (Exile) - [2002] The Richest Man in Babylon
Warning Shots - [2005] The Cosmic Game
Revolution Solution - [2005] The Cosmic Game
The Shining Path - [2008] Radio Retaliation
Beautiful Drug - [2008] Radio Retaliation

....и уште куп нивни и песни од компилациите кои ги составуваат од време на време...
Поврзување со ганџа, некакви хемии и квази-револуционери со музиката на групава е нешто што како канцер им се има навлечено и мене искрено не ми е баш јасно кој им е глупиот филм на сите тие што го прават тоа...
Музиката е толку комплексна, а толку едноставна....и по милион пати преслушување, пак откривам нешто ново во сите албуми....
Симнете си го (уште подобро купете го како оригинал ако сте во можност) DVD-то - Thievery Corporation - Live at 9 30 Club (во Washington DC од каде и потекнуваат) - живите настапи им се брилијантни - настапуваат по 20-30 музичари на различни јазици и во различни стилови.....
Се надевам дека ќе имаме можност да ги видиме пак во Скопје (или близинава)....

Имаат одлични нови таленти промовирано во послдниве 3-4 години, посебно Федерико Обел и Алекс Гимено. Еве се и другите:

http://en.wikipedia.org/wiki/ESL_Music

Black Uhuru - Boof N' Baff N' Biff (Thievery Corporation Remix)
од Abductions and reconstructions од 1999та....

Thievery Corporation LIVE @ 34 River Party, Nestorio, Kastoria, Greece [Full concert]

Новиот албум на Thievery ќе се вика Saudade, а ќе биде објавен на 1 април. Depth of my soul е првата песна која може да ја слушнете на линков. Rob Garza го најави од поодамна дека ќе биде bossa-nova албум и дека пеат само женски вокали, повеќе различни (како и секогаш)....баш да видиме (да чуеме поточно)....

BN-BH147_thieve_KS_20140129074035.jpg

Леле, леле, од кога не ги бев слушал... Дај темава нека пркне, не сум ни знаел дека ја има. Ја се залетав ќе отварам нова.. :D

@Zlatikevichius мислам дека ќе ги слуша, ако до сеа ги нема поминато.

Back
На врв Bottom