The Secret World (MMO)

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Vo pogled na broj na igraci WoW ne e smeska i normalno nemozi preku nokj da gi izgubi, ama Tajjniot svet od pogled na koncept e nesto golemo... barem kako sto go zamisluvam.

@sveznajko
Samo da mozis da vidis kako ja zamisluvam igrava... mozi duri i si preuvelicuvam nekoi raboti. Inaku MMO sablon ne postoi, tuku toa e eden opst koncept. MMORPG e vekje zanr. Kako i da e probaj i ti da ja zamislis kako eden ZIV i DINAMICEN svet koj igracite celo vreme go menuvaat.

Vo pogled na broj na igraci WoW ne e smeska i normalno nemozi preku nokj da gi izgubi, ama Tajjniot svet od pogled na koncept e nesto golemo... barem kako sto go zamisluvam.

@sveznajko
Samo da mozis da vidis kako ja zamisluvam igrava... mozi duri i si preuvelicuvam nekoi raboti. Inaku MMO sablon ne postoi, tuku toa e eden opst koncept. MMORPG e vekje zanr. Kako i da e probaj i ti da ja zamislis kako eden ZIV i DINAMICEN svet koj igracite celo vreme go menuvaat.
GW2 ќе биде баш тоа , за Secret World сеуште нема доволно инфо за да се знае.

Inaku MMO sablon ne postoi, tuku toa e eden opst koncept.
Игра на зборови . Што е шаблон ако не општ концепт?!?
Секое MMORPG е живо и динамично. Луѓе кажуваат war stories за рејдови шо ги праеле , згоди и незгоди што им се десиле и све тоа ... Поентата ми е : луѓе живеат во тој свет, а таков свет станува жив и динамичен по дефолт.
Не сум седнал да играм WOW никогаш, и не знам колку постои опција да заземе град алијанса/хорда и да ја смени структурата (архитектонски и по население) на градот.

Vo obicnive MMORPG zivosta idi od samite igraci a igrata ponuduva staticni NPCinja i sl. Site prikazni koi igracite si gi pravat se sozdavat od akcijata i imaat znacenje samo za ucesnicite. Toa e karakteristika na site igri kade nekade se eksploatira podobro nekade poslabo.

Sto ako tvoeto igranje ima uloga vo celata prikazna koja gi opfakja site igraci? Sto ako ti samiot ne si ja raskazuvas tuku si ja "skriptiras" ili ja "zapisuvas" tvojata prikazna za sekoj da moze da ja "procita"?

Od ovaa igra ocekuvam da ima barem malku od ova.

Vo obicnive MMORPG zivosta idi od samite igraci a igrata ponuduva staticni NPCinja i sl. Site prikazni koi igracite si gi pravat se sozdavat od akcijata i imaat znacenje samo za ucesnicite. Toa e karakteristika na site igri kade nekade se eksploatira podobro nekade poslabo.

Sto ako tvoeto igranje ima uloga vo celata prikazna koja gi opfakja site igraci? Sto ako ti samiot ne si ja raskazuvas tuku si ja "skriptiras" ili ja "zapisuvas" tvojata prikazna za sekoj da moze da ja "procita"?

Od ovaa igra ocekuvam da ima barem malku od ova.
Незнам за Secret World али GW2 ќе го има баш тоа ..... со сите твои акции ќе имаш утисок на светот во играта , односно светот ќе се мења со твоите акции. Исто и ArcAge ќе го има ова само во многу поголем размер.

Dude .. јас од еден од трејлерите видов како НПЦ ти дава квест да идеш да сотреш некои бунтовници. Не гледам ништо поинакво. Текст , кликаш Yes и имаш нов квест. Шаблонски by the book. Не видов никаква причина за hype.
Sto ako tvoeto igranje ima uloga vo celata prikazna koja gi opfakja site igraci?
Eve Online. Некој е генерал на армија , некој пилот на Fighter , друг економист, трет трговец , четврт возач на freighter-и за трговецот ... Се коваат алијанси , се водат војни за контрола на ресурси/планети, секој си игра улога во вселенската опера. Барем идеолошки се планираше да биде таква, не сум ја играл не знам како е имплементирана.
Тоа е врвот на нелинеарно раскажување приказна.

Overhyped piece of crap.
Очекувам и предвидувам лоша судбина на играва, крах каков што беше All Points Bulletin.
Единствено што видов во играва се мапи на кои се тепаат 100 на 100. Да беше гилд версус гилд, ќе беше супер, вака рандом 100 на 100 ќе изгледа како детска градинка, ко-оп 0, комуникација 0.
Анимациите се тотално срање, приказната е клише.

Играва не понудува ништо посебно.

Dude .. јас од еден од трејлерите видов како НПЦ ти дава квест да идеш да сотреш некои бунтовници. Не гледам ништо поинакво. Текст , кликаш Yes и имаш нов квест. Шаблонски by the book. Не видов никаква причина за hype.
Од кај знаеш можи во тој момент тоа се случило во друг друго ќе биди на истото место.

Eve Online. Некој е генерал на армија , некој пилот на Fighter , друг економист, трет трговец , четврт возач на freighter-и за трговецот ... Се коваат алијанси , се водат војни за контрола на ресурси/планети, секој си игра улога во вселенската опера. Барем идеолошки се планираше да биде таква, не сум ја играл не знам како е имплементирана.
Тоа е врвот на нелинеарно раскажување приказна.
За ЕВЕ ова првпат го слушам. Можеби чисто како игра има многуизбори во нејзе и така си се создава некој тек кој не е скриптиран ама дали тој тек е значајна приказна немам ништо слушнато.

Ја значи ти викам очекувам да има многу работи, ако нема јебига. Ќе земам ќе кажувам глупости и против овој наслов.

Анимациите се тотално срање, приказната е клише.

Играва не понудува ништо посебно.
Ова е пример за ептен лошо расудување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom