The mandate

• Креатор на темата Креатор на темата Max Legend
  • Време на започнување Време на започнување

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Локација
Somewhere in Midland
Еве нешто интересно. Еден тим на искусни креатори на видео игри отвори проект на кикстартер пред 2 месеца за финансирање на игра која ќе го носи насловот The mandate. Играта е rpg во вселената. Нешто како Mass effect? Не баш. Во играта се обработува една многу долга историја на царска Русија, долга можеби околу 1500 години. Царска Русија е светска велесила и не само тоа, царството се шири и во вселената, колонизирајќи многу sвездени системи.

Според сценаристите на играта, царот на огромната империја умира, неговата ќерка е наследникот. Но таа се соочува со многу проблеми. Дел од системите прават бунт против новиот владетел. Кралицата ја испраќа својата војска за да ги реши бунтовите, но војската исчезнува. Очајна, таа бара помош во еден неочекуван сојузник. Тука ние стапуваме на сцена. Ние сме во кожата на командант кој бил затворен од страна на претходниот крал. Кралицата не амнестира под услов да се бориме под нејзиното знаме. Ликот кој го играме не е предиспониран, можеме да го прилагодуваме како сакаме, по пол, по семејно потекло, можеме дури и ние да си измислиме семејна историја.

Што можеме да правиме? Можеме да управуваме со свој вселенски брод, да регрутираме луѓе, да набавуваме опрема за војниците, да ги обучуваме, да вложуваме во промени во бродот (оружје, штитови, летала). Со нашиот брод можеме да влегуваме во real time стратегиски борби со други бродови. Нешто како со FTL. Можеме да испратиме наш тим во противничкиот брод кој би се вклучил во борба град в гради со непријателот-баш како во XCOM: Enemy within.

Голем плус за тимот е што го ангажираа Дејвид Бредли (Волдер Фреј од Игра на тронови) да го позајми гласот на адмиралот Суваров, еден од главните ликови во играта.

Angry Joe ја ангажира својата војска за да вложат во проектот.

Не берете гајле, има уште 8 дена до крајот на кампањата, моменалната сума е 400 000 + долари, им фалат уште помалку од 100 000 од потребните финансии. Тимот сеуште нема откриено дали имаат strecth goals за дополнителни финансии.

FOR MOTHER RUSSIA!!!

Edit: Во моментов се собрани 430 000 долари. We're soooooo gettin this baby.

Good news everyone. Barierata za finansiranje e probiena i sekoja dopolnitelna donacija odi za prosiruvanje i vmetnuvanje aspekti vo igrata koi bi ja zbogatile poveke.

http://www.kickstarter.com/projects/1964463742/the-mandate?ref=live

Postoi sansa da ja opfatat granicata od 600 000 dolari a toa znaci misii i istrazuvanja na planeti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom