The Dark Knight Rises

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Сите слушнавме дека се планира трет дел. Исто така и за непријателот на Бетмен во третиот делBane (ќе ми недостасува Џокер и Пингвинот).

bane-super-closeup1.jpg

Исто така ќе има и Catwomen:

http://www.kansascity.com/2011/12/01/3295000/christian-bale-anne-hathaway-is.html

Филмот ќе излезе 2012 летото. Штета што нема да биде во 3Д. :(

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Кој е Ване/Bane?
Tom Hardy
--- надополнето: Dec 2, 2011 11:08 AM ---

Еве и некои сцени од филмот како ги снимале.
--- надополнето: Dec 2, 2011 11:09 AM ---
Иначе според мене можеле и некој поинтересен да ставеле како Прашалникот или Пингвинот. :)

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Сите слушнавме дека се планира трет дел. Исто така и за непријателот на Бетмен во третиот делBane (ќе ми недостасува Џокер и Пингвинот).

Прегледај го приврзокот 37306

Исто така ќе има и Catwomen:

http://www.kansascity.com/2011/12/01/3295000/christian-bale-anne-hathaway-is.html

Филмот ќе излезе 2013 летото. Штета што нема да биде во 3Д. :(
Ќе излезе следното лето во 2012 а не во 2013,провери си на imdb.com.Нема да биде 3Д ама затоа го снимаат во IMAX.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Oчекувам филмот да биде фантастичен!

Многу ми падна ќеф што си го ставил ова како тема за муабет....

Нека не ти биде криво што нема да ги има пингвинот и прашалникот (загатнувачот).... Со оглед на тоа како Нолан ја развива приказната за Бетмен, Бејн е одличен избор за негативец.. а особено и кетвоман, со оглед на тоа дека таа има сосема поиаква филозофијна на негативец, а е и единствениот негативец од стрипот Бетмен, каде што има интимни односи.. Добро тука е и Талија Ал Гул - ќерката на Рејш Ал Гул, али она не е некој негативц што оставил таков траг кај бетмен како што е кетвоман... Талија има сосема друга улога и пристап - но тоа е сосема друга тема....

Ме радува што повторно ќе го има и Рејш Ал Гул како лик во филмот... многу интересен карактер, според мене дури и побитен од Џокерот.....

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
И режисерот е ѕвер. Глумците добри се. Се е добро. Претходниот дел ми е најдобар филм според мене. А очекувам и овој да биде ФАНТАСТИЧЕН.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Бетмен со Мајкл Китон е најбоље нешто, у режија на Тим Бартон. Овие новите се добри филмови, ама не е тоа Бетмен што треба да биде.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Прво требаше Џокер да го глуми Џони Деп па после изгледа се предомислија и го ставија овој затвореникот. :D
Како што Леџер го одглуми Џокер,не верувам дека некој друг може така да го изглуми,па тоа и да е Џони Дип.
Но според мене до некаде е и добро што го нема Џокер веќе,бидејќи ќе се вртеше пак истата приказна,вака со затвореникот може нешто ново ќе има во филмот.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Како што Леџер го одглуми Џокер,не верувам дека некој друг може така да го изглуми,па тоа и да е Џони Дип.
Но според мене до некаде е и добро што го нема Џокер веќе,бидејќи ќе се вртеше пак истата приказна,вака со затвореникот може нешто ново ќе има во филмот.
Леџер доста добар испадна како Џокер, но и што почина му се зголеми малку рејтингот. А Џони Деп е најблиску до него. Но ете го отфрлиле. Требало тој и Пингвинот заедно да се појават но ништо од тоа.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Бетмен без Џокер не е Бетмен :icon_lol:
Да у право си.. али мислиш конкретно за филмовиве или за стриповиве?

Оти ако е за филмовиве, веруј ми дека е сосема доволен првиот на Тим Бартон, а особено последниов на Нолан... Ако сакаш поише од Џокерот, онда гледај ги анимираните на Ворнер Брадерс, кои што се според оригиналните стрипови... Верувај ми нема да те разочараат, предобри се!

Вака брат, сосема е доволно. концепцијата на Бартон и на Нолан е сосема различна, а и различен пристап имаат.. замисли ако сиве три дела на Нолан се со Џокерот?! Па ќе го упропасти бетмен...
--- надополнето: Dec 2, 2011 1:23 PM ---
Еј не заебавај, истото го збореа и за Џек Николсон, па се појави Леџер.. не е тоа поентата...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Пингвинот го нема....би можеле него да го стават. :D И плус Робин да го додадат.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Бетмен со Мајкл Китон е најбоље нешто, у режија на Тим Бартон. Овие новите се добри филмови, ама не е тоа Бетмен што треба да биде.
Абе друга концепција е, пристап, тоа ти е.... Башка таков му е и стилот на Тим Бартон, ти земи направи споредба на филмовите на Тим Бартон, ќе видиш дека има посебен стил и пристап во склапањето на филмот.. Камерата, обработката на ликовите, светлината, и сл исл.. тебе во суштина ти се допаѓа стиолтт на Бартон, а не Бетмен како Бетмен.

Земи гледај ги анимираните филмови за Бетмен од 1992 година, па гледај го последниот анимиран долгометражен филм за бетмен од 18 октомври годинава исто во продукција на Ворнер брадерс и ќе видиш огромна разлика!
Првите анимирани филмови се најблиску до основните стрипови на Боб Кејн, па како одат сезоните понатака до кај 1997 година, веќе чепкаат до приказните кога стрипот го превзема Френк Милер, но стилот и пристапот останува ист..
А ако го земеш на пример последнив анимиран филм Бетмен - Година Прва, е тој е копија на првиот стрип на Френк Милер од поновата историја на Бетмен стриповите, за што во суштина тоа намерно направено од Ворнер Брадерс и Френк милер заедно, заради доловување на стилто на Милер и мрачната приказна за бетмен...

Како и да е . .вкусови се во прашање овде...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Да у право си.. али мислиш конкретно за филмовиве или за стриповиве?

Оти ако е за филмовиве, веруј ми дека е сосема доволен првиот на Тим Бартон, а особено последниов на Нолан... Ако сакаш поише од Џокерот, онда гледај ги анимираните на Ворнер Брадерс, кои што се според оригиналните стрипови... Верувај ми нема да те разочараат, предобри се!

Вака брат, сосема е доволно. концепцијата на Бартон и на Нолан е сосема различна, а и различен пристап имаат.. замисли ако сиве три дела на Нолан се со Џокерот?! Па ќе го упропасти бетмен...

Еј не заебавај, истото го збореа и за Џек Николсон, па се појави Леџер.. не е тоа поентата...

За филмовите мислам,цртаните горе долу скоро сите ги имам изгледано и ептен беа зверски во тоа време.
Точно дека концепциите на Бартон и Нолан во поглед на филмот се различни,исто како моите и твоите замисли.
Но муабетот ми беше,со Џокерот во филмот некако поинтересно ми делува,има многу акција,некако повеќе жив ми изгледа филмот.
Ги имам изгледано и двата филма во кој е Џокер,Џек Николсон во тоа време си беше топ и докажан актер,а Леџер не така многу докажан во поглед на улоги како Џокер,но сепак го одглуми Џокер за чиста 10-ка,многу се соживеа со улогата.
Не знам,мене повеќе ми се допадна како одглуми Леџер од Николсон,можеби е прашање на вкус.

Kajgana Shop

На врв Bottom