The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пратете го блогот на СК. За минатата година имаа многу добра најава и еден одличен текст за финалето.

Штета што ние фаќаме „само“ три. :D
You mean два канали за будалите на MaxTV:tapp:(како јас).

Зошто збориш невистини? кој рече дека Федерер сега е потценет на земја оваа сезона т.е.?

Јас секогаш зборев, и ќе зборам за неговиот генерален успех на тие подлоги....одкако почнал да игра тенис...за целата кариера глобално.

Федерер има 4 финалиња, и 1 освоен Роланд Гарос, дали е тоа податок за играч кој е слаб на земја? дали сериозно некој овде мисли, дека во своите најдобри години од 24-27, некој освем Надал би имал шанси против Федерер на земја? јас лично не.
Не, не коментарите беа дека многу тешко ќе освои, некои пишуваа дека максимум му е дуелот со Цонга во 1/4 или па 1/2 финале со Ферер. Коментарите беа дека е потценет конкретно сезонава за РГ, што излезе дека не е така и некои членови добро предвидоа дека 1/4 финале му е максимумот. У тој контекст ми беше муабетот, плус додади ја повредата на грбот и малкуте одиграни турнири и претешко дека ќе може против Надал иако се надевам на спротивното.

Утре Цонга ќе го расплаче Гофан , а Надал ќе го расплаче Дарцис.

За гледање дефинитивно Вавринка - Хјуит

Абе чим можеа Еуроспорт со два канали да ги даваат скоро сите поинтересни натпревари и натпревари на фаворитите,би требало и Спортклуб да успее со три канали минимум 8 натпревари од машкиот дел да ни прикаже.Сеа не може цели нормано,малце нека комбинираат :D

Навивачите на Федерер се поосетливи кога ќе слушнат дека некој му се приближува во бројот на титули или бројот на грендслеми :D
А бе да, остај, дека Надал на 29 и кусур години ќе продолжи да реди гренд слемови, хаха my ass. Тоа џокович само би можел. Уште еден макс два му давам на Надал.

А бе да, остај, дека Надал на 29 и кусур години ќе продолжи да реди гренд слемови, хаха my ass. Тоа џокович само би можел. Уште еден макс два му давам на Надал.

Добро нека биде така ;)

Јанкович,Иванович и Типсаревич-Троицки на Спортклуб.
Федерер,Шарапова и Мари на Спортклуб+.
Азаренка,Надал и Вавринка-Хјуит на Спортклуб Прајм.
Ќе има уште многу натпревари на СК 3,4 и 5,но таму само Србите ќе си гледаат.

1010236_608634105823088_367955521_n.jpg

Пред почетокот, Greatest Tennis Match in Open Era History.

:D

Да знаете колку ви љубоморам на сите што имате СК. Ми се бегат дома.:place: Ах бе Телма како ме зафркна годинава, лани ем на СК ем на Телма си гледав.
А на која кабловска ја имате СКПрајм, јас дома само СК и СК+ ги имам. (забегав оф топик ама да си знам за в година)

Во врска со ждрепката Новак има отворен пат до финале, евентуално според мене Бердих може проблем да му направи во 1/4 финале, добар е на трева а и има финале на Вимболдон. Ама за ова се многу мали шансите.
За другата половина, најголема предност му давам на Мареј најмногу затоа што 1/4 финале би требало да е меѓу Рафа-Роже а многу добро знаеме дека играта на Роже му одговара на Рафа. Но ова ништо не мора да значи Вимболдон е омилен турнир на Федерер тука има 7 титули и ќе мора да го извлече максимумот за да ја одбрани титулата.
Ете жените ги заборавив, се знаеш кој е главен фаворит. Е сега единствено ако Stefan-kobe не ја зарече кога пиша дека 110% освојува Серена....

Да знаете колку ви љубоморам на сите што имате СК. Ми се бегат дома.:place: Ах бе Телма како ме зафркна годинава, лани ем на СК ем на Телма си гледав.
А на која кабловска ја имате СКПрајм, јас дома само СК и СК+ ги имам. (забегав оф топик ама да си знам за в година)

Во врска со ждрепката Новак има отворен пат до финале, евентуално според мене Бердих може проблем да му направи во 1/4 финале, добар е на трева а и има финале на Вимболдон. Ама за ова се многу мали шансите.
За другата половина, најголема предност му давам на Мареј најмногу затоа што 1/4 финале би требало да е меѓу Рафа-Роже а многу добро знаеме дека играта на Роже му одговара на Рафа. Но ова ништо не мора да значи Вимболдон е омилен турнир на Федерер тука има 7 титули и ќе мора да го извлече максимумот за да ја одбрани титулата.
Ете жените ги заборавив, се знаеш кој е главен фаворит. Е сега единствено ако Stefan-kobe не ја зарече кога пиша дека 110% освојува Серена....

Епа чим ги имаш СК и СК+ ќе видиш пак нешто.Инаку СК Прајм има од оваа година на Телекабел.

Епа чим ги имаш СК и СК+ ќе видиш пак нешто.Инаку СК Прајм има од оваа година на Телекабел.

Нема да видам ништо затоа што дома ги имам овие канали а моментално сум во друга ''дома''.(n) И од Блузи кабловска.

Јас 30% шанси му давам на Мареј, 25% на Федерер и Надал, 15% на Новак и 5% на останатите(пред се Делпо, а после Ферер и Цонга).
Кај женските се освен победа на Серена би било огромно изненадување. Азаренка и Шарапова имаат минимални шанси.

Нема да видам ништо затоа што дома ги имам овие канали а моментално сум во друга ''дома''.(n) И од Блузи кабловска.

Па гледај на онлајн стримови, јбг ако имаш добар нет има добри квалитетни стримови, тв-то во соба ми е расипано па кога сме во сукоб со моите за програма, пуштам на стримови. Сите мечеви на Интер на стримови ги имам изгледано последниве 2-3 години.

Новак мислам дека ќе стигне до финалето, сепак ждребот му е речиси супер погоден.
Од друга страна Надал и Роже ги ставам на второ место заедно како можни освојувачи, Мареј тек после нив.
Според погорниве прогнози тоа што го ставам Надал на второ место со шанси можеби делува оптимистички, но мислам дека ако сака и планира да се враќа на првата позиција сега му е мајката, плус кога ќе се присетиме дека после претходната повреда и пауза се врати појак од било кога, се е можно и овојпат. Сакам да верувам дека ќе направи сличен камбек, тешко дека ќе биде како тогаш, но ако има проект за враќање на првата позиција, да се надеваме дека ќе го реализира :)

Конечно, неофицијалното светско првенство.:cool:

Се надевам ќе следиме турнир кој долго ќе се памети. Мора да има барем еден епски меч.

На моето омилено к'не од тенисер му посакувам ко на аватаров да си дочека трофеј.

2013-06-23t122848z_1761264472_gm1e96n1ku701_rtrmadp_3_tennis-wimbledon.jpg

ВАМОС!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom